Weerwolven 14 - Die Gemütlichkeit

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 20
Setting en spelers Snoep- en ijswinkel 'Die Gemütlichkeit'
Winnaar en afloop Burgers
Spelverloop
Vertellers Marcel, Martin & Hannah

Speciale rollen

 • Ziener (2x): Kiest voor uiterlijk 22:00 uur een speler en krijgt daar de rol van te horen. Zieners zijn gescheiden van elkaar en mogen om de beurt (even-oneven dag) een speler zien.
 • Heks: Kan 1 keer iemand ombrengen en 1 keer iemand beschermen tegen de wolven.
 • Jager: Kan wanneer gedood 1 andere speler doden.
 • Baljuw: Kan iedere nacht 1 speler beschermen tegen de kill van de wolven. Mag maximaal 2 x dezelfde speler beschermen.
 • Wolf (3x): Kiest samen met andere wolven uiterlijk voor 22:00 uur een doelwit om de volgende dag uit het spel te zetten.
 • Handlanger/Eenzame wolf: Is wolf maar zit niet in het wolvenkanaal.
 • Grote Boze Wolf: Is wolf en kan 1 keer voor 1 actie in het spel de krachten kopiëren van een andere burger speler. Moet in zijn/haar kanaal een speler opgeven waarvan de krachten voor 1 dag gekopieërd worden. Krijgt te horen welke krachten hij heeft gekregen en moet deze de eerst volgende mogelijkheid gebruiken. Indien niet gebruikt vervallen de krachten.

Grote Boze Wolf opties

 • Gekozen speler is Burger: Geen extra krachten.
 • Gekozen speler is Ziener: ’s Nachts de mogelijkheid om 1 speler te kiezen waarvan de rol wordt doorgegeven.
 • Gekozen speler is Heks: ’s Nachts de mogelijkheid om 1 speler te vermoorden. Onafhankelijk of heks reeds krachten gebruikt heeft.
 • Gekozen speler is Jager: Indien de Grote Boze Wolf de volgende dag vermoord wordt kan deze een andere speler mee nemen in zijn/haar dood.
 • Gekozen speler is Baljuw: ’s Nachts de mogelijkheid om 1 wolf te beschermen tegen ziener kracht.
 • Gekozen speler is Handlanger/Eenzame wolf: Geen extra krachten.


Rolverdeling

Rollen
Wolf
Eenzame wolf/handlanger
Grote boze wolf
Ziener
Baljuw
Heks
Jager
Burger

Spelregels

1. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.

2. Het spel bestaat uit maximaal 20 spelers.

3. Kies voor het spel een naam en profielfoto welke passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).

4. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.

5. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.

6. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.

7. Zet je status op “Deelnemer” als je toegelaten wordt tot het spel.

8. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.

9. De wolven en speciale rollen stemmen tussen 20.00 uur en 22.00 uur.

10. De afhandeling van de rollen gebeurt in de ochtend direct na de aankondiging van de moord.

11. De stem van de de burgemeester telt voor twee. Bij een gelijke stand geeft de stem van de burgermeester doorslag (ook als de burgermeester zelf niet op een van die twee spelers heeft gestemd).

12. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt.

13. Bij het sterven van de burgermeester kiest deze een nieuwe burgermeester.

14. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.

15. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.

16. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.

17. Het is niet toegestaan berichten van de verteller of Dolfje te delen. Ook screenshots van iets anders dan quotes van spelers zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld een lijst met kanalen of het stemhok).

18. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).

19. Onderlinge communicatie is toegestaan. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en zo nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww14-[kanaalnaam].

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1. Dit spel vergt commitment. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een half uur per dag.

2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.

3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.

4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.

5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.

6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.

Samenvatting

Dag 0

De dag van de bm verkiezing. En we beginnen lekker met genoeg kandidaten.

Foaly begint met een poster, snel gevolgd door Soof en Thijs. Niet veel later volgt ook Randal en Annabel. Allemaal met pakkende slogan en poster. Foaly gaat voor een andere kandidaat, maar eindigt wel zelf op de bm stoel. Mede dankzij de steun van wolf Arnoud en de belofte om een play bekend te maken.

De play blijft DAC (de advies commissie) en is foalys instructies aan de special rollen Maikel: ik doe ook aan advies

Rob: We moeten even zorgen dat NG mij niet gaat verdenken (JAWEL zij is handlanger!)

Wolven: we moeten iemand killen, we doen Thijs want we zijn matties met Thijs

Dag 1

Timo ziet foaly en meldt zich, heeft niet door dat de handlanger nog in het spel zit.

Baljuw beschermt foaly

Wolven killen Thijs, die vervolgens Randal meeneemt.

Rob: Laten we de handlanger lokken met een fake geziene wolf die werkelijk wel een wolf is en dan de handlanger hangen om vertrouwen te winnen?

NG: Ik heb Thijs naar Randal gepraat, oeps.. (Nouja voor een wolf is het niet heel gek om een extra burger eruit te hebben)

Dina: foaly is burger (Yes) Rob is wolf (YES) Arnoud is wolf (YESSS!!!!) en NG vertrouw ik ook niet (YESSS YESSS!!!!) Marlou gooit Stef en Rob in een kanaal, Stef Hallo wolfjes (Kaching! Lekker Stef)

Maikel: Dina en ik vinden dat jij (Marlou) een goede wolf kan spelen (ja duh) Dina: Marlou kan jij doen alsof je wolf bent om de handlanger eruit te halen Marlou: uhhhhh....

Rob: Doet ook een fake-fake-handlanger oproep. Hoi ik ben wolf Rest: Klopt

Dina: Stem op Noga of Drop. 5 mogelijkheden, 4 zijn wolf

NG vs foaly. Foaly: NG is wolf, NG: x is wolf, Foaly: NG is wolf!, NG: y is wolf, Foaly: NG is wolf!, NG: z is wolf, rest: euhhh

Baljuw beschermt de wolf. Want Marlou wil zichzelf opofferen (Waarom zou dat haar een target maken voor een wolf) en deelt rol met foaly en Marlou.

Mike in de ochtend: Ziener ziet de handlanger als burger. Mike in de avond. Ik zie foaly want die is ziener en heeft NG als handlanger gezien

Dina later in de avond: Rob, Arnoud, Marlou zijn wolven Martin behaalt ondertussen in sectator kanaal bingo. (Dankjewel Mike!)

Dag 2

Rob: Deaud RIP, want heks is lekker bezig Wolven: We willen Wouter dood, heks zegt NOPE, maar.... Wouter vertrekt uit spel (big sad) Maikel in snoepwinkel: Marlou is raar, stem Marlou (nice call) Mike: Maakt kanaal aan met foaly want heeft hem gezien. Mike: Dacht dat foaly ziener was en NG had gezien. Foaly: Legt uit dat NG dan als burger had getoond want handlanger. Mike: Oja is ook zo! Foaly: Dat hebben de Vertellers als het goed is nog tegen je gezegd (ja, dat hebben we gedaan) Mike: o kan wel vast vergeten Foaly: Hmm... > Duikt met Stef in overleg in ander kanaal Foaly: Faked dat ziener een vrouw is Stef: omfg ‘ZE’ Foaly > Timo: Andere ziener doet raar Timo: Vanavond checken? Foaly: Ja

Foaly: kwartet ik heb alle rollen Dina & Arnoud: Laten we lekker in het stemhok gaan praten Dictator Verteller: Mag niet D&A: O dan maken we toch een nietstemhok kanaal Dictator Verteller: Shrug D&A: Gaan elkaar aan de tand voelen

Gummiberen: Bereiden play voor om zich voor te doen als ziener (aaah!!!)

Marlou in GBW kanaal: Rol is stom en leuk maar ook stom maar ook leuk en ik ben boos en blij Maikel: Deelt zijn rol inmiddels met halve wereld Rob in sectator spoilers: Mag ik hier spoilen? Verteller: Ja Rob: Oke dan doe ik het niet.

Stef: Maakt kanaal om gedachten te dumpen bij Vertellers Vertellers: ONS KANAAL Stef: Nee Vertellers: Jawel Stef: Oke feestje

Kanaal opnaardezege wordt gemaakt met foaly, arnoud, jesse en later ook sophie. In een gedeeld excel bestand staat Jesse als ziener, soof als heks en Mike als rol-faker. Arnoud: dus Soof heeft Wouter gered, lekker bezig (fishing for info) Soof: Ja (lekker Soof) Arnoud tegen wolven: heb nu quasi-100p-groepje met Foaly, Jesse en Soof. Ik moet geloven dat Foaly dom genoeg is om mij als niet 100p-er toe te voegen aan iets dat op 100p lijkt. Foaly foaly, ik was verteller in ww9 :man-shrugging:.

Marlou faket ziener bij foaly en kiest de goede dag uit en beschuldigt mede-wolf Lourens. foaly moet nu kiezen of Mike of Marlou de echte ziener is. foaly edit in zijn bericht Jesse naar andere ziener (was dit bewust, dan wow)

Wolven zijn in ieder geval de echte zieners nog niet op het spoor, maar kudo’s voor deze play...

Foaly later deze middag. Heu derde ziener... Marlou is dus GBW en levert Lourens als wolf op. Dankjewel ik ontvang graag gratis wolven. Marlou gokt even ziener, dat had ik aan Arnoud gezegd, dus Arnoud is ook wolf, spel uit.

Soof (heks denkt iedereen, maar stiekem tot niet) en Dino en Annebel maken een kanaal aan om de heks dood te maken, want GBW mag die niet claimen. Oh wacht, toch een ander kanaal. Nee daar zit Marlou in, die is eng, toch maar nog een kanaal. Wolven ondertussen: Soof is heks weet ik, dus klonen... (FOUT) oh nou dan vermoorden we toch de heks

Dag 3

Maaike gaat deaud (heks). Dino: Soof wat doe je nou, waarom jij niet bent heks? Timo krijgt te horen dat Mike ziener is, voegt toe aan 100p met Fools. Fools: RIP Aaron (Marlou).

Dorp: Hang Arnoud & Marlou Gummiberen: ofack. Gummiberen: @Verteller? Gaan we stoppen? Verteller: idunno, jullie call. Gummiberen: idunno, maar dit is kansloos en nu zijn we teleurgesteld.

Vertellers: Hier sectators, hoe gaan we killen? Sectators: OE! Opties!

Marlou 20 redenen waarom ik geen wolf ben

Arnoud 20 redenen waarom ik ook geen wolf ben Arnoud, maar nu echt

Trivia