Weerwolven 18 - Among Us

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 22
Setting en spelers Among Us
Winnaar en afloop Wolven
Spelverloop Baljuws en Dorpsgek snel eruit. Foaly en Luca volgen, rest van de wolven blijven onder de radar.
Vertellers Doris, Mike, Roobs, Sophie

Rollen

Wolven

Slapende wolf: een wolf die niet weet dat hij/zij wolf is (krijgt rol: “burger” van dolfje). Wanneer de wolven een slapende wolf lunchen dan wordt deze niet opgegeten maar in plaats daarvan toegevoegd aan het wolvenkanaal.
Niemand weet wie een slapende wolf is, ook een slapende wolf zelf niet.

  • Wanneer een slapende wolf wordt gecheckt door de dorpsgek ziet deze ter alle tijden het wolvenkamp.
  • Wanneer een slapende wolf wordt gelynched zal deze dood gaan en bekend worden als slapende wolf.
  • Een slapende wolf telt als burger zolang deze nog niet gelyncht/luncht is.
  • Slapende wolf dood en uit het spel: wint/verliest met de wolven mee.
  • Slapende wolf geluncht door de wolven: komt in het wolvenkanaal en wint/verliest dus met de wolven mee.
  • Slapende wolf niet gelyncht en/of geluncht: wint/verliest met de burgers mee.
  • Een slapende wolf wordt bepaald door /wwlotto door de vertellers. De eerste burger uit /wwlotto = slapende wolf.

Stoorwolf: wolf die eenmalig de speciale kracht heeft om de stemming te anonimiseren. Deze actie moet voor 22:00 uur worden ingezet voor de volgende dag. De stemming volgt dan volgens een anonieme polly.
Wolf: kan iedere nacht tussen 20:00 en 22:00 iemand doden.

Burgers

Baljuw: deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen.
Burger: geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Dorpsgek: mag elke nacht drie namen doorgeven aan de vertellers en krijgt van twee van de drie de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Twee nachten dezelfde combinatie van namen doorgeven betekent hetzelfde resultaat krijgen. Een dobbelsteen bepaalt van welke twee spelers de dorpsgek de alliantie te horen krijgt.
Heks: is een burger met twee drankjes, een levensdrankje en een doods drankje. De heks kiest voor tien uur of hij een of beide drankjes wilt inzetten. Dit doet hij/zij dus voordat er bekend is wie er dood gaat in de nacht. Het levensdrankje beschermt een slachtoffer van de wolven. Pas in de ochtend hoort de heks wie hij/zij heeft beschermd. Het doods drankje vermoord iemand. Wanneer de baljuw het slachtoffer beschermd, wordt het levensdrankje nog steeds gebruikt, de heks hoort dan niet wie het slachtoffer werkt. De baljuw kan niet beschermen tegen het doods drankje.
Jager: wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Opvolger: als de dorpsgek sterft als alle wolven (de wolven die dus in het wolvenkanaal zitten) nog leven, dan wijst het lot (wwlotto) een opvolger aan uit de groep van onschuldige burgers. Deze krijgt de krachten van de dorpsgek, maar zit in een nieuw kanaal en begint dus opnieuw met info verzamelen.

Rolverdeling

Rollen
Wolf Annabel, Foaly, Luca, NielsV
Slapende wolf Lars en Nicole (beiden wolf geworden)
Stoorwolf Marcel
Rollen
Baljuw Thijs, Rob
Burger Alex, Arnoud, Dina, Don, Hurricane, Jesse 3, Maaike, Maikel, Martin, Rens, Timo
Dorpsgek Stef
Heks -
Jager Lourens
Opvolger (eerst burger) NVT

Spelregels

1. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
2. Het spel bestaat uit een nog te bepalen aantal spelers, de rollen worden afhankelijk van dit aantal spelers verdeeld, van elke rol zijn er minimaal 0, en maximaal 6, met uitzondering van de burgers.
3. https://www.amongusavatarmaker.com/ gebruik deze website voor je avatar, voor dit spel gebruiken we géén karakternamen. Je mag je avatar/naam tijdens het spel niet veranderen.
4. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
5. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
6. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
7. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
8. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
9. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
10. De afhandeling van de rollen gebeurt in de ochtend direct na de aankondiging van de moord.
11. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt.
12. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
13. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
14. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
15. Het is niet toegestaan berichten van de verteller of Dolfje te delen. Ook screenshots van iets anders dan quotes van spelers zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld een lijst met kanalen of het stemhok).
16. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
17. Onderlinge communicatie is toegestaan. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww18_[kanaalnaam].
18. Bij een gelijke stemming zal er worden gekeken naar het aantal stemmen in alle voorgaande stemmingen. Mocht het daarin ook gelijk zijn, dan wordt er gekeken naar de laatste stemming, als die ook gelijk is naar de stemming ervoor, etc. Mocht het dan ook nog gelijk zijn, dan volgt één extra stemming waarin alleen op de spelers gestemd mag worden die het hoogst geëindigd zijn. Mocht het daarna nog steeds gelijk zijn, dan wordt er geloot.
19. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1. Dit spel vergt commitment. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per uur dag.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.

Video's

Als toevoeging op de verhalen zijn er video's gemaakt.

Verhalen

Geschreven door Doris.

Introductieverhaal

Welkom allen aan boord van de Skeld.
Wij hebben een introductie video voor jullie beschikbaar gesteld:

https://www.youtube.com/watch?v=-dMrJdiK1vc

Wij verwelkomen u graag aan boord van dit prachtige schip wat ons naar de eindbestemming, de planeet Polus, zal brengen. Hier in het midden is de cafetaria waar aan al jullie voedsel wensen zal worden voldaan. Natuurlijk hebben wij dan links ook een medscan aan boord die regelmatig gebruikt kan worden voor een check up. Zo rondreizen in de ruimte kan heel wat van je lichaam vergen. Verder hebben we hier dan onze betrouwbare motoren aan de linkerkant die, natuurlijk, net als de rest van het schip, worden aangedreven door de reactor die tussen beide motoren is geplaatst. Tegenover de reactor vindt u het beveiligershok en zoals u kunt zien hangen op verschillende plekken in het schip camera's voor uw en mijn veiligheid.
De energie die de reactor genereert wordt verdeeld over het hele schip vanuit de elektriciteitskamer hier links onder en hier kan ook meer of minder power naar bepaalde delen worden geleid. Dan hebben we hier de opslag kamer onder de cafetaria, de communicatie hub er rechts naast. Voor nu betekent dat de communicatie in het schip en niet daarbuiten. Hoewel we natuurlijk uitkijken naar de dag waarop we contact maken met leven hier in de ruimte. Let ook niet op de luchtroosters, deze zorgen enkel voor een goede ventilatie, maar zijn niet levensvatbaar voor de mens... Dan hebben we hier het navigatie ruim aan de rechterkant en gaan we door naar de zuurstof hub er net boven, die voor de gefilterde lucht zorg- (ALARM GELUIDEN) Oh nee, dat gebeurt wel eens, zo nu en dan moet er het een en ander gereset worden. Geen paniek dat gaat vrij gemakkelijk, we lopen hier langs de wapenkamer gedeelte rechts bovenin en door de cafetaria naar administratie en... kwam die persoon nou uit het luchtrooster? Ligt daar nou een lichaa- Een moment alstublieft
Dit is iets wat we moeten handelen voordat de nieuwe mensen aan boord komen. Gaat dat lukken? Ja oke top! Weet je zeker dat alles dan geregeld is en dit niet op de nieuwe vlucht gebeurd? Echt, oké, als het niet zo is he... ze kunnen niet met ons communiceren wanneer ze weg zijn. Ja er zijn standaard protocollen aanwezig. Ja. Is goed. Oke Dus nogmaals, wij verwelkomen jullie hier graag aan boord. Om te weten hoeveel voedselpakketten we zullen moeten inslaan willen we graag een inschrijving openen. Wees gerust, alle luchtroosters zullen uitgebreid worden gecontroleerd van tevoren. U bent volkomen veilig.


Inschrijvingen voor ww18 zijn geopend! Kom met ons mee op deze prachtige vlucht aan boord van de Skeld richting Polus. Kies de kleur die het meest zegt over jou en schrijf je in!
Hoewel het thema Among Us is, hoef je niks van de game te weten om mee te kunnen doen. Er zullen geen taakjes zijn en je hoeft echt niet te onthouden waar medbay precies zit.
Om in de stemming te komen hebben we hier ook de link naar het maken van de avatar.
https://www.amongusavatarmaker.com/

Dag 0

Middag

Wij verwelkomen jullie graag hier aan boord van de SKELD. De SKELD zal u begeleiden naar onze eindbestemming POLUS. Omdat het laten reizen door de ruimte nogal prijzig is, is er geen overbodig personeel aanwezig. U wordt dus geacht mee te helpen met het schip draaiende te houden. In uw slaapcabine kunt u een boekje vinden met de verschillende protocollen.
er wordt onder andere van u verwacht dat u meehelpt met het schoonhouden van de zuurstof filters en het bijtanken van de motoren.
Mochten er meer vragen zijn, dan verwijzen we u graag door naar het onboard computer programma @Sophie.
De meeste van u zijn nog niet erg bekend met elkaar dus wij adviseren u kennis te maken met elkaar. Het zal een lange reis worden, dus u kunt er het beste wat van maken. In de cafetaria bevinden zich ook een aantal bordspellen zoals monopoly, 30 seconds en pandemic. Daar zijn ook een aantal kaartspellen te vinden die kunnen gebruikt worden als gespreksstarters.
We wensen u een prettige vaart.

Dag 1

Ochtend

De ochtend komt aan boord van de SKELD. Gisterennacht zijn verschillende mensen al aan hun taken begonnen hier aan boord, om er voor te zorgen dat de reis soepeltjes verloopt. @Thijs (Imposter) niet, Thijs was druk bezig met meelopen met andere passagiers. Dit om ervoor te zorgen dat zij niet eventueel voor een verrassing komen te staan.
Hij had namelijk al eens gehoord over imposters... Mensen die zich voordoen als elk ander mens en zo aan boord van een schip komen. Zo liep hij mee met @Dina (Crewmate), en anderen zoals @Maikel en @Jesse... en toen liep hij even alleen.
En ja hoor, zijn verdenkingen waren correct, hier aan boord waren ook van deze imposters! Daar, kwam er zo een uit een luchtrooster kruipen!
https://youtu.be/KJMZ56ugHqw
Thijs rende zo snel als zijn kleine beentjes het aan konden richting communications. Dit was niet zo maar een emergency die hier op het schip opgelost kon worden! Dit moest iedereen weten.
Bovendien, wie zou hem hier op het schip geloven?
Aangekomen bij communications probeerde hij zo goed en zo kwaad als het kon contact te zoeken met het moederschip, de planeet POLUS... iemand...
Maar helaas
@Stef vindt zijn lichaam ‘s ochtends daar nog steeds, in communications. Zijn hand uitgestrekt richting de knoppen. Zijn call on hold...
@Stef roept naar andere mensen “HELP HET IS THIJS....” en niet veel later komen @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) en @Martin daar aangesneld.
“Oh mijn...” roept @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) en hij trekt bleek weg. Niet zo gek, want in zijn laatste momenten heeft Thijs een boodschap geprobeerd te geven...

“Imposter aanwezig... bescher-” hij heeft zijn bericht niet kunnen afmaken. "Bescher- Besrcherm wie?" vraagt @Martin Een ding is duidelijk, had hij maar zichzelf kunnen beschermen in plaats van alleen anderen.
“Imposter aanwezig?” vraagt @Martin verward. Dan licht het scherm op. @Stef drukt op de knop om het bericht door te laten komen. Er klinkt:
“Beste passagiers hier aan boord van de SKELD HGQTRW. Wij hebben uw bericht ontvangen. Helaas bent u momenteel te ver weg om van ons en zullen wij niet kunnen ingrijpen.

In een geval van te weinig zuurstof. Controleer alstublieft de filters, mocht er een probleem zijn dan is er een code die u kunt invoeren in zowel de zuurstof kamer als in administratie.
In het geval van te weinig voedsel raden wij u aan voorzichtig te doen met het voedsel wat er nog is en dit zo eerlijk mogelijk te verdelen. Probeert u alstublieft zo lang mogelijk uit te stellen dat u aan elkaar begint.

In het geval dat u gelooft een imposter op uw schip te hebben, dan raden wij u aan in goed overleg de imposter te vinden en deze te verwijderen van het schip.
Mocht er niet voldoende elektriciteit naar een of meerdere onderdelen van het schip komen, dan kan deze worden geredirect vanuit de elektriciteitskamer.
Mocht het licht uitvallen, dan kun u de stoppenkast vinden in de elektriciteitskamer.
Wij hopen u hier voldoende bij geholpen te hebben en zien u graag veilig aankomen bij POLUS. Dit is een automatisch bericht, druk op H voor een herhaling. “Dus....” vraagt @Stef, “Wat nu?”

TL;DR: @Thijs (Imposter) :dood: , Rol: Baljuw
Ik wil graag /wwlotto bedanken voor het genereren van de namen voor het verhaal. Deze zijn dan ook random!

Avond

@channel WELKOM BIJ DEZE EMERGENCY MEETING!
Na de eerste dode gevonden aan de SKELD HGQTRW begonnen er verschillende verdenkingen te ontstaan aan boord. Verschillende mensen werden gelijk verdacht al dan niet door wat ze wel of niet zeiden of niet of misschien toch wel.
Wat duidelijk is, is dat de stemmen verdeeld zijn hier aan boord van de SKELD. Wat ook duidelijk is dat er iets moet gebeuren, Thijs moet immers gewroken worden! “Jongens, ik ben het er nog niet helemaal mee eens dat we het dode lichaam gewoon zo naar buiten hebben gegooid.” zegt @Alex. “We weten niet eens waar de bovenkant is!”

“Wat wil je dan dat we doen, we zijn hier nog wel even...” antwoord @Annabel. “Bewaren voor als het eten op is. Ik bedoel als we die oproep moeten geloven is dat ook nog wel eens gebeurd...”
“Waarom ben ik ooit op deze reis gegaan?” vraagt @Arnoud zich af. “Volgens mij ga ik POLUS helemaal niet leuk vinden, maar ja, mijn vrouw is al daar... hoewel dit vast al gezellig loopt te doen met onze voormalige buurman.” @Arnoud begint in paniek te raken.

“GUYS!” roept @Dina (Crewmate). “We hebben het lichaam al laten gaan, we houden zo een ceremonie. Voor nu moeten we ook bedenken wie dit heeft kunnen doen!”
Verschillende mensen beginnen naar elkaar te wijzen en over elkaar heen te schreeuwen!

‘Hmmm denk niet dat dat echt zin heeft...” brengt @Don (Kroegmate) er tegenin.
“Bovendien, we moeten het er over eens zijn, alleen omdat we in de ruimte zijn, betekent nog niet dat we geen democratie zijn.” brengt @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) naar voren.
“Wat wil je gaan doen, toch gewoon elkaar aanwijzen?” vraagt @Hurr1c4n3
“Eh ja, eigenlijk wel. Maar in plaats van als reactie op elkaar, waarom doen we het niet allemaal tegelijk?” stelt @Jesse (Amonastyrsky) van hiervoor voor.
“Iedereen ermee eens? Ook als het niet zo is, we gaan het doen. Klaar? Ik wacht ook daar niet op, drie... twee.. Oh en niet op jezelf stemmen he! Drie, twee, een...” roept @Lars en dan wijst iedereen.

En met dat is het besloten, de meeste vingers wijzen naar.... @Hurr1c4n3.
“Welp, guess that’s it.” zegt @Hurr1c4n3. En hij/zij begint te rennen. “Ik wil niet!”
Niet dat het zin heeft dat ze gaan rennen...
“Heeft hij/zij door dat dat echt recht richting het ejection vlot gaat?” vraagt @Lourens.
“Nope, denk het niet...” zegt @Luca die al bij de hendel staat en zodra @Hurr1c4n3 dichtbij genoeg is sluit @Maaike de deur er tussen en haalt @Luca de hendel over. “Bye bye...”
Een groep rent naar het raam “Eh guys... ziet ernaar uit dat @Hurr1c4n3 gewoon net als de meeste hier een passagier was.” merkt @Maikel op.
TL;DR: @Hurr1c4n3 :dood:, rol: burger
Bedankt @Thijs (Impostor) voor de random alfabetische lijst met namen, het gebruik van de namen heeft dan ook geen betekenis (sorry Arnoud haha)

Dag 2

Ochtend

Gisterenavond na het ejecten van @Hurr1c4n3 was het een vrij rustige avond, dacht @Lars. Iedereen ging weer terug naar hun verschillende taakjes doen. Hij had er nog een paar te doen voor hij zou gaan slapen. Ondertussen begon hij stiekem ook te kijken naar wat anderen aan het doen waren. Hij kwam @Arnoud nog tegen bij de bovenste motor en daar kwam @Rob net uit de Medbay. “Hij zou daar toch niemand? Ik bedoel er moet nog iemand zijn toch? Hurricane was het niet” dacht hij bij zichzelf.

@Lars liep nog even de Medbay in “Gewoon voor de zekerheid...” Maar er was niemand te bekennen, ook geen lichamen.
Nee, @Rob had gewoon nog even zijn taakje gedaan daar. Hij was gewoon zijn scan in gestapt en voelde zich nog al exposed zo. “Tien seconden, waarom duurt dit echt tien seconden?” Hij voelde zijn hartslag al verhogen. “En dan zit daar ook nog dat luchtrooster... oh dit is vast niet goed voor die scan ook, zijn de statistieken helemaal verprutst zo meteen...”

alarm: https://www.youtube.com/watch?v=F1QXZT-69tQ :alarm:

Among us: The return of the imposter

@Rob was dan ook maar wat blij dat hij klaar was en naar zijn volgende taakje mocht. Iets in de reactor. Daar kwam hij nog @Lars tegen onderweg en @Arnoud bij het vullen. “Oké oké, zij deden niks, rustig blijven, oog op de deur.” En hij begon aan zijn taakje, wat nog moeilijk zat was als je eigenlijk niet aan het kijken bent wat je doet. “Weer fout, nou kom op Rob, jij kan dit... WACHT WAT?”

Ondertussen was @Arnoud niet relaxter. Hij zag @Lars voorbij komen en vreesde voor zijn leven, maar die liep gewoon door en toen @Rob en hij kneep zijn ogen dicht, klaar voor wat ging komen. Maar er kwam niks. Hij heeft gewoon de motor kunnen bijtanken. En toen hij daar klaar mee was, ging hij een tweede tank halen. “Hmm, toch even kijken waar Rob heen is gegaan...”
@channel DEAD BODY REPORTED
“Ja, ik heb @Rob gevonden” begint @Arnoud de meeting. “Hij lag bij de reactor. En ik zag daar niemand... naja behalve een groot licht. Ik weet het niet, maar het leek erg op hoe het er bij die arme @Thijs (Impostor) uit zag. Niet zoals bij @Hurr1c4n3 ”
“Dus er was helemaal niemand? Je bent ook niemand tegen gekomen?” vraagt @Niels van der Veer.
“Ik ben hem tegen gekomen.” zegt @Lars, “maar dat was daarvoor nog want ik zag Rob toen uit medbay komen.”
“Klopt” knikt @Arnoud “maar dat zegt natuurlijk weer niks, want zo meteen zijn het er gewoon meer of heb je van die luchtroosters gebruikt waar ik niks vanaf weet... Zeg niet dat je het bent, maar zeg ook niet dat je het niet bent.”
“Gelijk heb je, maar ik was het niet.”
“Nee niemand hier was het als je er naar vraagt...” zegt @Annabel “Ik denk toch niet dat we er zo makkelijk vanaf komen. Zou wel mooi zijn though, dus, wie was het? Bedoel niet geschoten altijd mis.”

Niemand zegt wat, uiteraard.
“Nou dit schiet inderdaad niet op. Laten we vandaag doen als gisteren, probeer je taken te doen en om 20 uur doen we een emergency meeting. Misschien hebben we dan wat meer informatie.” stelt @Martin voor.
De groep stemt hiermee in en, aangezien er niet echt met een andere oplossing is gekomen nog wordt ook het lichaam, of wat er van over is, van @Rob de ruimte ingeschoten.
“Hmmm zou dat omhoog stijgen van het lichaam iets te maken hebben met dat het al dood is voordat het in de ruimte komt?” vraagt @Nicole zich af.
“Denk het niet, kijk, er komen vleugels bij en een voetBAL... Erg zonde dit.” antwoordt @Timo (Shewie)

TL;DR @Rob :dood: ; Rol: Baljuw


Avond

Dat de dag rustig verliep aan boord van de SKELD zou een grote leugen zijn. Er werden bar weinig taken afgerond, iedereen was vooral bezig met naar elkaar kijken. Zien of de taakbalk wel omhoog ging of niet.
Halverwege de dag leek het wel duidelijk te zijn. Maar daar kwam het eten, daar ging het eten en toen kwam het toetje, de onrust, de chaos.

alarm: EMERGENCY MEETING! :alarm: @channel

“Ja, ik weet dat niet iedereen nog klaar was met praten.” begint @Niels van der Veer de meeting. “Maar toch is nu de tijd om een keuze te maken.”
“Nou dan wil ik zeggen...” begint @Martin.
“Nee, niks meer overleggen, het is keuze tijd.” stopt @Arnoud hem/haar.
“Maar jongens er komt net interessante informatie binnen!” roept @Maaike.
“Je denkt toch niet dat je dat serieus nog gaat helpen?” vraagt @Don (Kroegmate).
Zonder op een antwoord te vragen begint @Maikel met tellen. “Drie... twee... een...”

“Nou, dat zijn toch minder veranderd dan ik had gedacht...” begint @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou).
“Dus, ga je ook rennen net als Hurr gisteren of hoe doen we het vanavond?” vraagt @Jesse (Amonastyrsky).
“Nee nee, doe niet zo gek joh.” @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) schudt zijn hoofd.
“Nou loopt u vooruit zou ik dan zeggen.” @Timo (Shewie) gebaart met zijn hand naar het luchtruim.

@foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) lacht, “je denkt toch niet dat ik gewoon via de gang ga hé?” hij staat op en loopt naar rechts richting weapons... maar verdwijnt dan het luchtrooster in.
“NEE LAAT HEM NIET ONTSNAPPEN!” roept @Lars .
“SNEL, LUIKEN DICHT, DRIJF HEM, het?, NAAR BUITEN!” schreeuwt @Rens (safety first) ook.
8:19
De passagiers aan boord van de SKELD staan vliegensvlug op en beginnen aan verschillende knoppen te draaien en het schip piept en kraakt.
“Jongens, dit is toch ook niet leuk zo...” roept @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) van ergens uit de luchtschachten.
“VERTEL DAT MAAR AAN @Thijs (Impostor) EN @Rob!” roept @Alex en daarmee drijven ze @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) naar buiten.

Daar zien ze het voor het eerst... de gruwel dat deze imposter is, met een vlijmscherpe tong die @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) in een laatste schreeuw laat zien.
“Wow... dat is gewoon wat, vier keer de lengte van het lichaam? Dat hij nog kon praten met dat ding...” roept @Dina (Crewmate) op.
“Maar jongens, dit vraagt om een feestje!” roept @Nicole.
“En daarna snel die taken afmaken die we nu niet hebben gedaan vandaag. Als het net zo gaat als gisteren, dan krijgen we morgen weer een nieuwe lijst. Niks rustig reisje dit.” klaagt @Marcel.

TL;DR: @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) :dood: ; Rol: Wolf/Imposter.

Dag 3

Ochtend

Goedemorgen @channel
Zoals velen gisteren avond, moesten ook @Nicole, @Annabel en @Stef nog een aantal van hun taakjes afronden.
“Ik snap werkelijk niet waarom er zo veel van deze taakjes hier in dit donkere elektriciteit hol zitten.” noemt @Nicole.
“Nee, je kan hier dan ook beter met meerdere mensen tegelijk zijn, maar gelukkig ben ik nu klaar. Zullen we gaan?” vraagt @Stef aan haar. “Ik moet nog in administratie zijn.”
“Maar maar! Dan laten jullie mij hier zo alleen achter!” roept @Annabel.
“Ja, maar ik wil eigenlijk ook gewoon gaan slapen en je schiet echt niet op met dat ding, hoe moeilijk is het nou om op de cirkeltjes te klikken?”

En zo blijft @Annabel in haar eentje achter.. “We zijn met zat, er komt zo vast iemand langs en anders komen we zo terug!” roept @Nicole.
En met zijn tweeën lopen ze naar administratie. “Ik ben ook zo klaar, ik moet alleen even die kaart hierlangs swypen.” @Stef pakt zijn kaartje ook al terwijl @Nicole een oog op de uitgang houdt.

alarm: https://youtu.be/z5zoDD0GoYI :alarm:


Maar daar kwam de imposter helemaal niet vandaan... “AAH” roept @Nicole. “IK ZIJ HET TOCH, ZE KOMEN ER GEWOON UITKRUIPEN!” roept @Stef terwijl ze naar de cafetaria sprinten “SNEL DIE KNOP!” roept @Stef.
Maar @Nicole is niet snel genoeg...

Bij de knop, want voor ze daar kan zijn ziet ze niet alleen in haar ooghoek @Stef gruwelijk worden vermoord, maar ook vallen daar de lichten uit. Het is donker, er is niks te zien, en daarmee ramt ze op de knop.

“Hallo?” vraagt @Nicole. “Zijn jullie daar, het is echt niet te zien man met dat licht uit!”
“Ja we zijn er, wat is er gebeurd?” vraagt @Arnoud.
“Ja nou Stef en ik liepen vanuit electrical naar administratie en toen kwam daar gewoon een van die monsters uit het luchtrooster kruipen! En toen renden we naar de knop, maar ik was te laat en nu is Stef dood!” roept ze in paniek.
“In admin?” vraagt @Don (Kroegmate) “laten we kijken. Heb je gezien wie het was die uit het rooster kroop?”

“Nee man! Je denkt niet dat ze zichzelf hebben vermomd, bovendien was het vet eng! Ik dacht eigenlijk dat ik @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) zag!” roept @Nicole.
“We hebben Foaly er net uitgegooid.” antwoordt @Dina (Crewmate).
“Ja, dat weet ik toch, maar het was eng en net zo’n ding en ik dacht dus dat het Foaly was. Ik heb het gewoon niet gezien, dat ik überhaupt dat ding uit het rooster zag kruipen was vooral omdat het voor het filmpje leuk was en niet dat ik als speler echt iets weet ofzo...”
“Nou goed, laten we kijken naar @Stef’s lijk...” oppert @Jesse (Amonastyrsky) als lijkt hij er niet echt zin in te hebben...

Aangekomen bij het lichaam is het door de duisternis dat nu over de SKELD is gevallen moeilijk te zien. Maar net als @Thijs (Impostor) lijkt @Stef wat op de vloer te hebben willen schrijven. “Het was” staat er.
“Het was wie?” vraagt @Annabel. “Kon je nou niet net nog een laatste letter neerzetten, dan wisten we tenminste iets.”
“He, die man is dood, ga je hem dat echt verwijten?” vraagt @Lourens.
“Nee, maar ik bedoel het lijkt erop dat hij door die vermomming heen kon kijken, alsof hij meer wist dan andere.” antwoord @Annabel.
“Ja, al dacht ik eigenlijk dat hij gewoon een beetje de weg kwijt was, net onze persoonlijke SKELDgek.” beaamt @Rens (safety first).

“Nou, dan is het nu aan ons. Maar we moeten eerst die lichten fiksen!” roept @Luca.
En een groepje loopt naar de stoppenkast. “Hmmm, dit is niet zo simpel als een paar knopjes omgooien, ik denk dat we hier zomaar een dag mee bezig zijn. Dat gaat de stemming vanavond vast niet ten goede komen.” merkt @Maikel op.
“Misschien kunnen we iets met die computer in communicatie?” vraagt @Timo (Shewie).

Dus de groep verplaatst zich weer.
“Of ik daar iets mee kan? Jazeker, geef de namen aan mij door of log ze in jullie persoonlijke logboek. Dan zal ik om 20:00 doorgeven wie er de meeste stemmen heeft gekregen. Blij dat ik jullie kan helpen.”
Antwoordt de computer op de vraag.
“Nou dat is dan dat... aan het werk I guess?” eindigt @Dina (Crewmate) de meeting.

TL;DR: @Stef :dood: ; Rol: Dorpsgek
Met dank aan lotto voor de random namen. (Ja ik vond dat nu we toch Nicole hadden ik wel even de meeting moest beginnen met een hallo? ;) ) De Stoorwolf heeft zijn/haar kracht ingezet, de stemming zal vandaag anoniem zijn en blijven. Geef alsjeblieft je stem door in een persoonlijk bericht naar mij. Mocht je een eigen dagboek hebben, dan kan je het ook daar in plaatsen.

alarm:Formatteer met Stem: NAAM :alarm:

Het laatste bericht met die opmaakt voor 20:00 (dus tot 19:59) zal tellen als je stem.

Avond

@channel EMERGENCY MEETING
“Ik had toch ergens gehoopt dat we het licht voor deze tijd wel gemaakt zou zijn.” vraagt @Martin.
“Dus niemand heeft vandaag verder ook iets gezien?” vraagt @Don (Kroegmate).
De meeste schudden hun hoofd, maar dan zegt @Maaike ineens iets.

“Ik heb wel wat gezien!”
“Jij hebt wat gezien?” vraag @Annabel.
“Nou ja, want ik was gewoon heel dichtbij en ik kon ook niet niet kijken...”
“Willen we dit uberhaupt wel weten?” vraagt @Luca.
“Ja dit willen we weten!” schreeuwt @Niels van der Veer terug. “En hou je mond ‘t is lastig genoeg goed te luisteren zo in het donker!”

“Nou wat ik dus zag was @Timo (Shewie) en @Lars in administratie...” zegt @Maaike.
“Nou jij durft, daar was @Stef vannochtend overleden.” antwoordt @Marcel.
“Ja, nou ik moet toch mijn card swypen?” zegt @Lars in verdediging. “En @Timo (Shewie) kon zien dat ik dat prima aan het doen was...”
“Nou ik was daar dus ook” zegt @Maaike.. “En volgens mij zag het er heel anders uit!”

Als het licht aan had gestaan had je kunnen zien hoe rood @Lars kleurde met deze openbaring.
“Nou het is nog best lastig ok?” zegt hij in verdediging.
“Nou toen we uiteindelijk ook wegliepen, toen heb ik geen bevestigings pingetje gehoord.” twijfelt @Timo (Shewie) nu ook.
“Zie je, dus ik heb genoeg gezien... maar dat heb ik een aantal mensen al laten weten, nu hopen dat het genoeg is...” zegt @Maaike.

“Computer, wat is de stemuitslag?” vraagt @Arnoud.
“Berekenen.” zegt de computer.
“nou lekker is dat, acht uur zou het toch zijn?” merkt @Nicole op.
“De uitslag is bekend, @Lars zal het schip verlaten.” klinkt het dan uit de computer.

“Nee nee nee, ik wil er niet uit!” roept hij nog. “Naja misschien is het ook maar beter, maar moet dat nou zo in het donker?” vraagt @Lars.
“Ja, weg, het is toch duidelijk, je bent ook zo’n vieze imposter.” roept @Dina (Crewmate).
Handen duwen @Lars richting het ejectie vlot. “Iedereen binnen?” vraagt @Jesse (Amonastyrsky) .

En aangezien niemand nee zegt wordt daarmee de hendel overgehaald.
“Toch jammer dat we nu niet zien wat er gebeurd.” merkt @Rens (safety first) op.
“Jawel jawel, de lichten zijn gefixt!” roept @Maikel triomfantelijk.
Maar dan is er een grote schok, ze zien daar buiten niet alleen @Lars rondzweven, ook @Timo, blijkbaar waren het twee goede buddies... of hij was met te veel andere zaken bezig en had niet door waar hij stond.

“NEE!” roept @Alex.
De twee lichamen drijven weg en in plaats van dat een of beide van de lichamen op dat van @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) leek, lijken deze meer op @Hurr1c4n3 ...

Een daarmee blazen ze hun laatste adem uit... totdat @Lars weer inademt en zijn lichaam voor je ogen verandert in dat van een imposter. Je ziet zijn tong groeien en zijn ogen zijn groot van schrik en ongeloof.
“Eh ik geloof dat zelfs @Lars dit niet had zien aankomen zo... naja nog steeds een imposter kwijt, goed werk mensen!” roept @Lourens.
“En we kunnen weer zien! Dus ogen open, misschien kunnen we de volgende moord dan voor zijn!” vult @Martin aan.

TL;DR @Lars :dood: ; Rol: Slapende Wolf
@Timo :dood: ; Rol: Burger ; Reden: Drukte en real life stuff.

Dag 4

Ochtend

De passagiers van de SKELD waren half aan het vieren dat er een imposter gevonden was. Zelfs nu bleek dat deze imposter zelf geen weet had van zijn imposter natuur. Toch werd er ook gerouwd, om Timo die door een ongeluk met die stomme lichten ook verloren was uit de SKELD. Ook hij zou niet aan komen op POLUS.

@Niels van der Veer , @Maaike en @Martin zijn met elkaar aan het napraten over de avond gebeurtenissen.
“Ik heb toch nog wel het gevoel alsof hij hier is.” noemt @Niels van der Veer .
“Hmm ik weet wat je bedoelt, alsof hij mee waakt over ons. Al zou het helemaal fijn zijn als hij ons dan ook inderdaad zou kunnen beschermen.” beaamt @Martin .
“Toch denk ik dat @Dina (Crewmate) het er zwaar mee heeft.” brengt @Maaike in. “Ze houdt een strak oog op de camera’s.”
“Ja, maar helaas is niet elk deel van de SKELD te zien vanaf die camera’s.” zegt @Niels van der Veer betreurt.

“Klopt, ik moet zo weer de scan doen, ik heb hem al twee keer gedaan ook, al werd die laatste keer afgekapt...” @Martin trilt. “En daar heb ik helemaal het gevoel dat de dood van @Timo (Shewie) mij aanstaart.”
“Hmmm, ik zou graag met je meegaan, maar ik moet nog die asteroids clearen en dat is ook altijd zo’n pokke werkje.” haalt @Maaike de schouders op.
“Ik loop wel met je mee, ik moet nog naar navigation om bestanden te downloaden. Sorry @Martin, lijkt erop dat je er alleen voor staat... Maar we zien je zo weer!” roept @Niels van der Veer.

alarm: https://youtu.be/774ksbUvZBs :alarm:


@channel DEAD BODY REPORTED
“Nee! @Martin!” roept @Maaike “En je zei nog zo dat we hem zo weer zien!”
“Ja nou ik mag toch hopen? Waarom ging wij niet met hem mee dan?” kaatst @Niels van der Veer terug.
“Guys guys, mag ik de aandacht, ik heb de body gevonden, willen jullie nog weten waar?” vraagt @Alex .
“Tuurlijk” roept @Jesse (Amonastyrsky) terwijl @Maaike “Medbay” zegt. “Ja, hij ging z’n scan doen zei hij, en zo veel later is het niet, das gewoon logisch denkwerk.”

“Eh oke, nou I guess dat dat dan ook duidelijk is. Maar het gekke is, dit keer, ik weet niet, het lichaam lijkt zo normaal.” zegt @Dina (Crewmate) wanneer de groep aankomt in Medbay.
“Geen laatste berichten... Nou dat had @Rob ook niet. Misschien was hij gewoon onschuldig en net als ons?” oppert @Arnoud .
“Hij verdient een net zo waardig afscheid.” zegt @Luca .
“Natuurlijk, je dacht dat we wat anders zouden doen dan?” vraagt @Annabel .
“Nee nee, maar toch... gewoon voor de duidelijkheid.”

Het afscheid was waardig, hoewel het toch altijd wat raar voelt om alleen zo’n onderlichaam het ruim in te schieten.
“Waar laten ze die bovenlichamen überhaupt?” vraagt @Rens (safety first) zich af.
“In de luchtroosters?” oppert @Nicole waarnaar het grootste deel van de groep groen kleurt.
“Het is in ieder geval wel duidelijk, @Martin was een van ons en we zullen hem missen...” sluit @Don (Kroegmate) de bijeenkomst af.

"Hey @Timo (Shewie)" roept @Martin in het geests (NIET LEZEN ALS JE GEEN GEEST SPREEKT)
"Wist je, mijn geest verschijning zo heeft nog steeds een massa als ik deze scan doe..."
@Timo (Shewie) grinnikt "Nou, zo blijkt maar weer, zelfs na je dood ben je niet uitgeleerd!"

TL;DR @Martin :dood: ; Rol: Burger
Met dank aan wwlotto voor de namen en de medevertellers voor het filmpje (applausje voor Mike die ze edit!)

Avond

Het was rustig zo op deze dinsdag aan boord van de SKELD. Of in ieder geval in de gangen die te zijn zijn op de camera’s. Of er in de achterkamertjes nog veel geroezemoes is te horen is niet te zeggen. Maar zelfs tijdens het eten was het akelig stil.

@Stef had voor verwarring en verklaring gezorgd in de laatste paar dagen. Gisteren was het alles behalve stil aangezien de passagiers aan boord elkaar niet konden zien. En nu er duidelijkheid leek te zijn of in ieder geval bij @Lars die nu eindelijk zijn daadwerkelijke rol hier aan boord van de SKELD te weten was gekomen en in zijn laatste gedachten had kunnen denken “Ah, vandaar dat die stomme administratie kaart niet werkte!”

Hoewel, misschien dat er nog steeds onrust was deze dag. Bij de meeste eigenlijk. Dan wel niet met de vraag wie dan toch echt de imposters zijn en in de luchtroosters leven, dan wel of er niks anders te halen was uit de kennis van @Stef dan wel waar ze toch de bovenkanten van die lichamen laten?

@channel EMERGENCY MEETING “Oke ik trek dit niet!” roept @Rens (safety first). “We kunnen hier wel allemaal zo goed als in stilte zitten, maar vannacht of vanochtend zijn we @Martin verloren en hier moet iemand voor boeten!” “Ja, maar wie dan? Heb je iets gezien?” vraagt @Marcel . “Ik niet nee, iemand anders?” vraagt @Rens (safety first).

Hmmm nou ik denk dat we @Luca moeten hebben...” roept @Arnoud . “Mij, waarom mij?” vraagt @Luca verbaasd. “Nou gisteren ging @Lars eruit maar blijkbaar heeft hij nog gezegd dat jij verdacht was, weet ik veel.” kaatst @Arnoud terug. “Maar hij was een imposter!” roept @Luca terug. “Maar hij wist het niet eens dus dat zegt niks...” noemt @Maikel .

@Luca zucht. “Nou ik bedoel als jullie het er allemaal over eens zijn dan is dit het dan I guess. Maar ik heb nu eigenlijk wel een beetje spijt van dat ik me zo heb lopen uitsloven in de keuken vandaag.” “Ja nou we genieten ook erg van de pasta marinara en ijssorbet. Het was heerlijk. Hoewel ik me nu begin af te vragen of dit niet allemaal wel veilig is of dat je ons hebt lopen vergiftigen!” roept @Dina (Crewmate) . “Rustig, ik bedoel ze is het meest verdacht nu, maar het kan zijn dat we het mis hebben he...” roept @Annabel . Dan begint @Maaike heel hard te lachen.

“Wat heb jij nu weer?” vraagt @Alex . “Nou kijk... ik denk dat ze geen imposter is of impostor of hoe je wilt, ze is een...” @Maaike draait haar telefoon om waar een snelle schets staat en begint dan te hard te lachen.

"J'accuzie @Luca je bent een impasta!" roept @Maaike luid. “Nou, als dit de humor is waar we heen gaan, ik geloof dat ik dan blij ben dat ik nu van dit schip af mag.” zegt @Luca. “Ik doe nog even een laatste rondje en dan ga ik oke?” “Ja echt niet... je denkt dat we dat vertrouwen?” roept @Niels van der Veer , “ik loop met je mee!” “Hmm vertrouwen we dat?” vraagt @Lourens . “Geen paniek, ik ga weer terug naar de camera’s!” roept @Dina (Crewmate) (verhaal van vanochtend).

En zo lopen @Luca en @Niels van der Veer gezamenlijk nog een rondje over het schip. Langs de communicatie hub, de schilden, navigatie, de zuurstof kamer “Oh dit vond ik de beste plek!” roept @Luca “Die boom heeft toch wel wat hoor.” en dan door naar wapens, de cafetaria, medbay slaan ze over “dat duurde altijd veel te lang, die scans. Bovendien vond ik dat vandaag niet echt passend zo na @Martin” noemt ze. Ze lopen via de motoren en de reactor naar beneden. Ze zwaaien nog even naar @Dina (Crewmate) in de security room en dan lopen ze samen naar het ejectie platform en worden ze samen naar buiten geschoten.

“Wacht even jongens!” roept @Nicole . “Eh was het niet de bedoeling dat @Niels van der Veer weer terug hier kwam?” “Ehm ja, maar ik geloof dat ik blij ben dat hij dat hij mee is gegaan...” noemt @Don (Kroegmate) die naar buiten wijst.

Waar zich net als op de avond dat @foaly (mocht van Roobs, moest van loulou) ons verliet een verschrikkelijk schouwspel afspeelt van veel te lange tongen en veel te scherpe tanden. “Hmmm toch vind ik het ergens wel fijn te weten dat ze niet alleen zijn. Maar, tenzij we morgen weer deze uitslag hebben, zullen we nu eens goed opletten dat er niemand extra mee naar buiten wordt geslingerd?” vraagt @Jesse (Amonastyrsky) . De groep knikt en begint aan hun taken voor de avond...

TL;DR @Luca :dood: ; Rol: Wolf/imposter @Niels van der Veer :dood: ; Rol: Wolf/imposter ; Reden: Druk en real life stuff

Dag 5

Ochtend

Iedereen wordt ruig uit zijn haar gerukt wanneer @Maikel door de SKELD rent en al gillend op de knop drukt.

@channel EMERGENCY MEETING “Wat wat wat?” vraagt @Maaike die naar de cafetaria komt aangesneld. “Ja nou ik zag het dus echt net gebeuren!” antwoordt @Maikel . “Wat zag je net gebeuren?” vraagt @Don (Kroegmate) . “Waar zag je het net gebeuren?” vraagt @Alex ook.

“Ja iemand werd gewoon vermoord voor mijn neus! Of nou ja, voor de camera, ik was naar camera’s aan het kijken.” vertelt @Maikel . “Oke, top dus je zag wie en waar?” vraagt @Lourens . “Ja! Nou nee, ik weet niet hoe die camera’s werken en waar ze precies kijken...” antwoordt @Maikel . “Oke, maar je zag wel wie?” vraagt @Marcel . “Ja! Het was rood!”

De groep kijkt om zich heen. @Nicole “@Maikel , niemand draagt rood, dat was @Niels van der Veer, en het enige wat er op leek was @Martin in die hebben we gisteren gevonden...” @Maikel “Dan is het een vermomming denk ik.” ((of dat is gewoon om dat de vertellers steeds rood als impostor gebruiken))

“Maar zag je wel wie er was vermoord?” vraagt @Arnoud . “Ja, natuurlijk.” @Maikel kijkt om zich heen 9:00 “Maar daar was je zelf toch ook wel achter? Ik bedoel we missen @Dina (Crewmate) !” “Eh ja, dat is dan wel logisch ja. Maar ik dacht ze is nog op de camera’s aan het kijken!” noemt @Rens (safety first) . “Nee ik was toch op die camera’s aan het kijken, ze moest even naar de wc dus ik nam het over... nou ik ben blij dat ze de wc had gehaald, maar helaas is ze niet meer terug gekomen.” antwoordt @Jesse (Amonastyrsky) . “Dan weet ik wel waar het lichaam ligt, ja tussen de wcs en security natuurlijk...” roept @Annabel

De groep komt inderdaad naar het lichaam van @Dina (Crewmate) in de gang. “Dit is echt balen...” noemt @Rens (safety first) . “Ja, gewoon ronduit kut, gisteren twee van die krengen eruit en nog zijn we niet van ze af? Ik dacht altijd dat er max drie waren op zo’n schip...” noemt @Maaike “Ja, maar we zijn ook wel met meer dan de max tien die er normaal zijn.” antwoordt @Nicole .

Ook @Dina (Crewmate) krijgt een waardig afscheid, of in ieder geval haar onderste helft. Net als @Martin drijft haar lichaam de ruimte in, gewoon een passagier net als de meeste hier.

TL;DR @Dina (Crewmate) :dood: ; Rol: burger.

Avond

@channel Camerabeelden uploaden... leest @Nicole

@Nicole kwam aangesneld. "KIJK", "Ik heb de camerabeelden van afgelopen nacht gevonden". De groep kwam bijeen een keek verschrikt naar de beelden..

https://www.youtube.com/watch?v=Ik7sCoTgafE

"Waarom zijn die camera's dan ook in zwart wit", mompelt @Alex. "Het is al 2020 hoor..".

@Nicole pinkt een traantje weg... "arme @Dina (Crewmate) " zucht zij. @Dina (Crewmate) deed altijd haar werk zo goed..

@Nicole voelde zich kut vandaag. Het zat haar niet lekker dat @Dina (Crewmate) weg is. "Het is zo stil hier in de SKELD.." zucht @Nicole hardop. "Zouden al die mensen dan taakjes doen..?" @Nicole loopt de hoek om richting de cafeteria en in de verte hoort zij wat gebrabbel. @Don (Kroegmate) en @Rens (safety first) zijn weer discussies aan het voeren.. "zouden zij?" "hmm, nee ik weet het niet". (edited)

@Nicole loopt een rondje door de cafeteria met @Don (Kroegmate) en @Rens (safety first) en komt de schets van gisteren van @Maaike tegen. "Impasta :spaghetti: " Giegelt @Nicole in haar zelf.

In een keer komt @Marcel aangesneld. "JONGENS!" riep hij. "Waarom doet @Maaike zo FUCKING LACONIEK over de imposters die hier gewoon rondlopen en iedereen neersteken met messen en zelfs HUN TONG." De rest van de groep was inmiddels verzameld in de cafeteria. @Lourens keek bedenkelijk.. "Jep" zei hij, "dat vinden wij ronduit verdacht".

Toen @Maaike als laatste binnen kwam lopen wist de groep genoeg. Iedereen keek elkaar aan. @Maaike werd met een smoes richting de deur gelokt, er zou een nieuwe update zijn voor dat spelletje wat ze altijd spelen op een ruimteschip, maar natuurlijk was dat niet zo.

@Maaike stond inmiddels bij de deur. @Annabel gooide snel de deur open en @Jesse (Amonastyrsky) haalde de hendel over. "Bye bye bye (- nsync)" dacht @Nicole in haarzelf.

@Arnoud keek alleen nog naar hoe @Maaike wegdreef de ruimte in...

"KUT" roept @Arnoud boos riep hij de groep bijeen. "MAAIKE HAD GISTEREN NOG DIE BLAADJES OPGERUIMD BIJ DE BOOM IN O2".

De groep keek elkaar verschrikt aan....

RIP Maaike.. schrijft @Alex in de lucht.. weer een crewmate van dit schip af.

TLDR: @Maaike :dood: Rol: Burger/Crewmate

Dag 6

Ochtend

De groep was niet bepaald gelukkig nadat ze gisterenavond een medepassagier het schip uit hadden geslingerd. “Een ding weet ik wel...” noemt @Rens (safety first) voordat ieder zijn eigen weg gaat, “We zullen niet een tekort aan voedsel hebben op deze manier.” “Ga je nou naar de positieve kant kijken van dit alles?” roept @Alex . “Nou we moeten toch iets? Anders dan komen we helemaal nergens.” vraagt @Rens (safety first) terug en een discussie begint.

@Arnoud krijgt niet zo veel mee van de discussie. Want @Arnoud was al weer bezig met verschillende bedenkingen en hersenspinsels opschrijven in zijn dagboekje. “Kijk het helpt mij en het is leuk voor mochten er nog geesten meekijken over mijn schouder!” denkt @Arnoud bij zichzelf. “Bovendien helpt het ook in het bewaren van mijn geestelijke gezondheid. Echt iedereen zou dit eigenlijk moeten doen!”

Dan kijkt @Arnoud op en is iedereen al weer weg van de tafel en op weg naar hun taakjes. “Nou, iets met elektriciteit naar een ander onderdeel begeleiden dan maar en dan weer die draadjes.” zegt hij tegen zichzelf. “Dat die alsmaar weer kapot gaan ook... ik had toch een wat betere kwaliteit verwacht bij dit schip... Ik had gewoon gelijk met mijn vrouw moeten meegaan...” zucht hij. “Ach, gewoon positief blijven...” en al neuriënd gaat hij aan de slag.

alarm: https://youtu.be/Q5VcedCih0w :alarm:

Hij voelt zich redelijk veilig aangezien hij weet dat er genoeg crewmates in de buurt zijn. Daarom is het dan ook een enorme verrassing voor hem wanneer hij niet een veel te lange sterke tong tegen zijn achterhoofd voelt. Maar de koelte van een geweer!

Niet dat hij er lang over na kan denken... Want voor hij kan denken dat hij dus nooit achter de waarheid van zijn vrouw op POLUS te weten zou komen, liggen zijn hersenen voor hem klaar als een kussentje voor zijn hoofd om op te vallen. Ondertussen snelt de imposter weg, want inderdaad hier zijn genoeg mensen in de buurt die het lichaam kunnen vinden.

Wat @Arnoud dan merkt, is dat dood zijn nog niet eens zo heel slecht is. “Oh ik kan gewoon mijn taakjes blijven doen!” roept hij “en nog beter, ik kan in mijn dagboek blijven schrijven. Hmmm doodgaan is zo slecht nog niet!”

Hoewel het vrolijke deuntje in @Arnoud ‘s hoofd door blijft gaan schreeuwt @Marcel het uit in paniek. “JONGENS, HET IS ARNOUD!” roept @Marcel dan ook. @channel DEAD BODY REPORTED

“Waar hoe we waren zo dichtbij!” roept @Lourens . “Ja nou die imposters weten hoe ze met ons moeten spelen denk ik dan!” noemt @Maikel . @Jesse kijkt de groep langs en vraagt een voor een de nog levende passagiers “Heb jij dit gedaan?”

Niemand die hier een ja op geeft natuurlijk. “Nou ik dacht, misschien werkt dat...” noemt @Jesse (Amonastyrsky) “Nou de enigste die nog geen antwoord heeft gegeven op de vraag ben jij. Dus @Jesse (Amonastyrsky) , heb jij @Arnoud hier in alle koelbloedigheid vermoord?” vraagt @Don (Kroegmate) . “Nee, natuurlijk niet!” antwoordt @Jesse (Amonastyrsky) . “Ik vind het vooral ook zo sneu...” noemt @Annabel , “hij was er zo van overtuigd dat we deze imposters of imposter te boven zouden komen! en nu dit...”

“En hij hielp ons ook nog zo goed... al geloof ik dat hij een dagboek bijhield. Staat daar nog wat in?” vraagt @Nicole . De crew begint te zoeken. “Hier ook niet!” roept de een “Ook niet hier” roept een ander. “Nou, I guess dat hij die mee in z’n graf heeft genomen... We zullen je missen @Arnoud en mocht je hier nog rondspoken, geef dan een teken!” roept @Nicole .

Maar @Arnoud hoorde dit niet, die was lekker bezig met zijn taakjes afmaken en zag ook @Rob hetzelfde doen... degene die waren overleden waren hier nog altijd! @Arnoud was dan ook veel te druk met het praten met hen die al eerder heen waren.

TL;DR: @Arnoud :dood: ; Rol: Burger/Crewmate

Avond

Goedenavond @channel De mensen die nu nog aan boord van de SKELD waren waren een beetje onrustig. @Arnoud, die zo het voortouw had genomen de laatste paar dagen was nu weg en achter hem liet hij een diep gat. Al was het gat al eerder uitgehakt door de andere moorden, @Dina (Crewmate), @Martin, @Stef, @Rob en @Thijs (Impostor). “Dus... ik mist de pasta wel eigenlijk. Ze mag dan een impasta zijn geweest, ze kon wel goed koken die @Luca.” noemt @Lourens . (edited)

“Ja klopt, nu is het weer terug naar die vieze kliekjes en het begint hier aan boord van de SKELD HGQTRW ook niet meer zo fris te ruiken...” benoemt @Marcel. “Dat zullen wel die hoofden zijn vrees ik.” antwoordt @Maikel .

“Weet je, ik heb nog niet eens mijn taken gedaan...” noemt @Alex . “Niet? Ik heb ze al af, als je wilt kan ik zo wel met je meelopen?” stelt @Rens (safety first) voor. De rest van de groep kijkt hem aan met opgetrokken wenkbrauwen.

“Jij wilt met @Alex meelopen? Lekker met z'n tweeën, zeker zodat je mooi tijd hebt om @Alex om te leggen of niet @Rens (safety first) ?” vraagt @Nicole . “Ja... hoe komt het dat jij zo snel met je taken klaar bent?” vraagt @Don (Kroegmate) . “Nou gewoon, ik ben er mee aan de slag gegaan en nou... gewoon...” probeert @Rens (safety first) zichzelf te verdedigen.

“We zagen het al eerder hè, @Lars die kon zijn taken niet eens doen want die was gewoon imposter. Misschien had je wel gewoon helemaal geen taken en ben je het nu aan het faken!” roept @Jesse (Amonastyrsky) . “Ja ik weet het niet @Rens (safety first) , de enigste manier waarop je zo snel overal zou kunnen zijn was misschien wel door middel van die luchtrooster!” roept @Annabel . “En je hebt niet eens taakjes over zodat we het kunnen vergelijken!” roept @Don (Kroegmate) ,”je denkt dat je dat nu heel slim doet zeker!”

“Jongens, jongens, echt niet! We zijn hier gewoon te lang en met alles wat er is gebeurd... volgens mij zijn jullie een beetje aan het doordraaien!” roept @Rens (safety first) . “Doordraaien? Nee we zien je gewoon voor wat je bent! Een imposter, impostor, impasta! Whatever!” roept @Jesse (Amonastyrsky) . “En wat dan nog, elk normaal persoon zou gek worden van dit, zou doordraaien, dat jij claimt gewoon door te kunnen gaan, gewoon taakjes te kunnen doen... dat laat alleen maar meer zien dat je een imposter bent!” roept @Marcel .

De groep staat op en begint een halve cirkel om @Rens (safety first) heen te worden. Ze begeleiden hem naar het ejectie platform. “Bewijs het maar @Rens (safety first) ! Bewijs dat je geen imposter bent!” roept @Annabel . “Hoe? Dat kan ik niet!” roept @Rens (safety first). “Klim maar in een rooster, kijken of je het lukt, of je het overleeft!” roept @Maikel . “Want, als ik het niet overleef dan weet je dat ik er geen was?” vraagt @Rens (safety first) met ongeloof. “Precies!” roept @Nicole . @Rens (safety first) begint te lachen “Ik ben toch geen heks? Het is toch geen 1782, we zijn toch niet in Zwitserland, ik ben toch geen Anna Göldi?”

“Nee, maar je zit er niet ver af, maar ik denk dan dat het onthoofding wordt!” kaatst @Alex terug. “Ehm, is dat wel zo’n slim idee?” vraagt @Lourens , “wordt dat niet een enorme kliederboel?” “Nou goed, verstikking in het luchtledige dan maar... saai hoor.” haalt @Marcel de schouders op. En daarmee is het lot van @Rens (safety first) bezegeld. Hij wordt uit de SKELD ge:yeet: en de groep nog levende passagiers kijken door het raam naar zijn lichaam, wachtend op dat moment van veranderen...

Maar die komt niet. Het enigste wat ze zien is @Rens (safety first) lichaam dat een kaartje ophoudt...

“Voordeel met deze manier is wel dat wanneer hij wel imposter was geweest, hij ook zou zijn overleden. Ik bedoel als hij de luchtroosters in was gekropen en wel imposter was geweest, dan had hij gewoon kunnen ontsnappen...” noemt @Nicole . “Eh @Nicole ?” vraagt @Jesse (Amonastyrsky) terwijl de tranen over de wangen lopen , “Gaat het wel goed met je, @Rens (safety first) is dood en hij was geen imposter!” “Ja, nou niet echt, maar beter dan met jou lijkt het.” antwoordt @Nicole . “Hmmm, misschien heeft @Rens (safety first) gelijk, misschien raken we de draad een beetje kwijt... Misschien is een goed ontbijt morgen een goed idee, hopelijk zijn we er allemaal nog dan!” roept @Maikel en daarmee is de avond afgesloten . 8:12 TL;DR: @Rens (safety first) :dood: ; Rol: Burger/Crewmate

Dag 7

Ochtend

Het was rustig aan boord van de SKELD deze ochtend...

Te rustig...

@channel EMERGENCY MEETING! “Wat? Wat is er?!” roept @Don (Kroegmate) . “Nou het is veel te rustig deze ochtend en ik heb het idee dat er iets had moeten gebeuren!” roept @Nicole en ze slaat met haar aktetas op tafel . “Nou er is wel wat gebeurd, wij zagen een imposter, of ik in ieder geval.” roept @Marcel terwijl hij naar zichzelf en @Maikel wijst . “Ja, ik stond op de medscan, ik was zo blij dat jij er was @Marcel anders had ie mij nog gepakt!” roept @Maikel. “Wat?! Maar wie, zagen jullie wie en waar en waarom geen knop?!” roept @Jesse (Amonastyrsky) terug. “Nou die medscan duurt lang en eigenlijk dacht ik, misschien is het wel een geest en ik dacht. Ik weet eigenlijk niet waarom...” zegt @Marcel . “Dus er is vannacht niets gebeurd?” vraagt @Jesse (Amonastyrsky).

“Nou, ik weet het niet hoor, maar kijk om je heen. We missen iemand!” roept @Annabel . “Sterker nog, we missen er twee!” roept @Nicole . “ @Lourens en @Alex “ noemt @Annabel “We missen er gewoon twee, heeft niemand wat gezien?” vraagt @Annabel . Iedereen schudt zijn of haar hoofd.

alarm: https://youtu.be/O28lnk8JJFA :alarm:

“Dan zullen we moeten rondlopen, kijken waar ze zijn.” noemt @Don (Kroegmate). Dus zo loopt de groep, gezamenlijk rond de SKELD. Langs de motoren naar beneden door voorraad en langs het schild, navigatie en wapens omhoog. “Misschien liggen ze in cafetaria?” vraagt @Marcel. De groep gaat daar heen, maar ook daar ligt niemand. “Dus we zijn gewoon twee lichamen kwijt?” vraagt @Maikel.

“Zo lijkt het.” noemt @Don (Kroegmate). Maar dan roept @Nicole “JONGENS! Ze liggen gewoon hier, voor onze neus, boven in cafetaria.” “Maar daar komt toch niemand, waarom waren zij hier en waarom zijn ze alle twee dood?” vraagt @Jesse (Amonastyrsky).

@Nicole pakt haar aktetas wat een dokterstas blijkt te zijn en begint aan een onderzoek. “Hmmm het lijkt erop dat @Lourens in het paniek van het zien van de imposter @Alex heeft vermoord. Als een soort bescherming of om wraak te nemen op de dood die nog zou komen?” noemt @Nicole . “Oh...” zegt @Maikel alleen voordat hij verder gaat “Ik ben toch blij dat je dat niet hebt gedaan @Marcel ...” “Ja, ik wou voorstellen, we moeten in groepjes van twee blijven, maar dat heeft @Alex niet bepaald geholpen...” antwoordt @Marcel . “Maar” oppert @Jesse (Amonastyrsky) “misschien was @Alex ook wel een imposter en heeft @Lourens dit gedaan in zelfverdediging, maar toen kwam er nog een tweede aan ook en die heeft hem weer omgelegd uit wraak!”

@Nicole gaat verder met het onderzoek maar schudt uiteindelijk haar hoofd. “Ik heb de lichamen van de imposters helaas nog niet kunnen onderzoeken, maar dit lichaam lijkt op dat van @Martin en @Dina (Crewmate). Ik kan geen wapens verder op hem vinden en hij heeft geen raar lange tong. Ik ben bang dat @Lourens de zelfverdediging dan op de verkeerde heeft uitgevoerd...” “Oh...” zegt @Maikel weer “dan moeten we nu wel erg goed opletten, ogen open jongens... laat je niet verrassen!”

TL;DR: @Lourens :dood: ; Rol: Jager @Alex :dood: ; Rol: Burger/Crewmate

Avond

WAAR HET VANOCHTEND ERG RUSTIG WAS AAN BOORD VAN DE SKELD HGQTRW WAS ER NU CHAOS… NIEMAND VERTROUWDE ELKAAR MEER EN EEN GROOT DEEL VAN DE PASSAGIERS WAS IN PANIEK.

Gelukkig bleven de vertellers kalm onder dit alles…

@channel EMERGENCY MEETING

“Maar… wat doen we nuhu?” vraagt @Nicole “Ja ik weet het niet @Maikel , jij zegt @Don (Kroegmate) of toch @Nicole waar je al langer op zat.” “Nou of hij zit op @Jesse (Amonastyrsky) “ noemt @Don (Kroegmate) “Nee? Ben ik de enigste die op @Jesse (Amonastyrsky) zit? Nou lekker dan…” niet veel later horen ze @Don (Kroegmate) fluisteren “Ja, we kunnen ook mee gaan op @Nicole maar die is geen wolf toch, geen imposter of hoe heet het ook alweer in deze versie? Deze versie? Ja nou je weet wel, deze ronde. Nummer 18 al weer…"

“eeh @Don (Kroegmate) , waar heb je het over?” vraagt @Marcel . “Nou je weet wel, dit is een spel en dit is de achttiende keer dat het hier wordt gespeeld en we moeten er achter komen om te winnen en…” ratelt hij door. “Ehm jongens, ik denk niet dat het goed gaat met @Don (Kroegmate) “ zegt @Annabel . “Nee dus dan kan @Don (Kroegmate) het toch niet zijn!” roept @Nicole . “Nou wie is het dan? He?” vraagt @Maikel . “JE BENT HET GEWOON ZELLUF” roept @Don (Kroegmate) .

“Oke dus Don zegt het is Maikel en Maikel zegt het is niet Don, maar het is Nicole? En Nicole jij zegt Don, of Jesse?” vraagt @Marcel . “Nee ik weet het gewoon niet man! Ik wil niet kiezen, ik kies sowieso verkeerd! Misschien ben jij het wel!” roept @Nicole . “Nou ik denk eigenlijk dat @Don (Kroegmate) dit gewoon heel slim probeert te doen en ons voor de gek probeert te houden! Ik ga voor @Don (Kroegmate) , eruit met deze handel, je zaait alleen maar paniek. Gisteren al naar @Rens (safety first) , nou, we hebben naar je geluisterd dus nu eruit!” roept @Annabel .

“Nee nee nee, maar ik ben het niet!” @Don (Kroegmate) begint door de SKELD heen te rennen terwijl @Annabel en @Marcel er achteraan sprinten. Ondertussen gaat Maikel achter @Nicole aan die op haar beurt achter @Jesse (Amonastyrsky) aansprint die haar naar het ejectie platform probeert te leiden “Jongens Jongens dit kan toch niet? Wat zijn we nou aan het doen?” vraagt @Nicole . “De imposter eruit drijven! Dat heb je toch wel door, ik snap wel dat je wilt dat we stoppen…” roept @Maikel haar achterna.

“Weet je wat het gewoon is @Don (Kroegmate) , je wordt al sinds het begin verdacht.” roept @Annabel . “Dus wat het ook is, jij verdient het meer.” en het lijkt erop dat @Annabel ook gemakkelijker @Don (Kroegmate) richting het ejectie platform weet te manoeuvreren waar @Marcel de hendel overhaalt. “NEEE” roept @Maikel nog, maar het is al te laat, daar drijft @Don (Kroegmate) in het luchtledige… @Nicole echter lijkt ook niet op tijd meer te kunnen stoppen voordat ze de SKELD HGQTRW uit wordt getrokken. Maar daar is @Jesse (Amonastyrsky) die haar net op tijd voor het platform vandaan trekt. “Ho ho, een tegelijk!” roept @Jesse (Amonastyrsky) dan ook. Ook @Jesse (Amonastyrsky) en @Nicole staan op om te kijken naar het lichaam van Don…

Maar helaas, zoals @Hurr1c4n3 , @Timo (Shewie) @Maaike @Rens (safety first) voor hem blijkt ook @Don (Kroegmate) slechts een onschuldige passagier te zijn.

TL;DR @Don (Kroegmate) :dood: ; Rol: Burger/Crewmate

https://www.youtube.com/watch?v=d0FB-CdYIxY&feature=youtu.be&ab_channel=Sophie

En zo komt de SKELD HGQTRW aan bij de POLUS… En uit de SKELD komen daar drie gestaltes lopen… @Annabel @Marcel en @Nicole klaar om onrust op de POLUS te brengen. Nicole is geluncht vannacht, maar zij bleek slapende wolf te zijn waarmee de wolven in de meerderheid zijn gekomen (anders was het gelijk spel - ook winst voor wolven) daarom is er besloten hierbij het spel te eindigen. Bedankt voor het spelen :