Weerwolven 19 - Holland's next TopWeerwolf

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 17
Setting en spelers BN-ers in de villa van Holland's Next Top Weerwolf
Winnaar en afloop Burgers, op het nippertje
Spelverloop Dorpsgek wordt burgemeester en burgers vinden wolf na wolf in de eerste dagen. Maar wolven vinden slapende wolf en killen achter elkaar kamikazepiloot, baljuw, dorpsgek en baljuw. Daardoor wordt het uiteindelijk nipt, met een finale met drie spelers. Martin kiest als burgemeester en door info van dorpsgek bevestigde burger om wolf Luca te elimineren, omdat hij die minder gelooft dan dorpsgek-opvolger Stef, waardoor de burgers winnen.
Vertellers Marlou, Arnoud & Marcel

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten!

Wolven

Slapende wolf: een wolf die niet weet dat hij/zij wolf is (krijgt rol: “burger” van dolfje). Wanneer de wolven een slapende wolf lunchen dan wordt deze niet opgegeten maar in plaats daarvan toegevoegd aan het wolvenkanaal.
Niemand weet wie een slapende wolf is, ook een slapende wolf zelf niet.

 • Wanneer een slapende wolf wordt gecheckt door de dorpsgek ziet deze ter alle tijden het wolvenkamp.
 • Wanneer een slapende wolf wordt gelynched zal deze dood gaan en bekend worden als slapende wolf.
 • Een slapende wolf telt als burger zolang deze nog niet gelyncht/luncht is.
 • Slapende wolf dood en uit het spel: wint/verliest met de wolven mee.
 • Slapende wolf geluncht door de wolven: komt in het wolvenkanaal en wint/verliest dus met de wolven mee.
 • Slapende wolf niet gelyncht en/of geluncht: wint/verliest met de burgers mee.
 • Een slapende wolf wordt bepaald door /wwlotto door de vertellers. De eerste burger uit /wwlotto = slapende wolf.

Stoorwolf: wolf die eenmalig de speciale kracht heeft om de stemming te anonimiseren. Deze actie moet voor 22:00 uur worden ingezet voor de volgende dag. De stemming volgt dan volgens een anonieme polly.
Grote Boze Wolf: Is wolf en kan 1 keer voor 1 actie in het spel de krachten kopiëren van een andere burger speler. Moet in zijn/haar kanaal een speler opgeven waarvan de krachten voor 1 dag gekopiëerd worden. Krijgt te horen welke krachten hij heeft gekregen en moet deze de eerst volgende mogelijkheid gebruiken. Indien niet gebruikt vervallen de krachten.

 • De GBW kiest een burger of slapende wolf: Geen extra krachten.
 • De GBW kiest de dorpsgek: Mag de naam doorgeven van één speler waarvan hij/zij de rol doorkrijgt.
 • De GBW kiest de heks: Krijgt 's nachts de mogelijkheid om 1 speler te vermoorden. Dit is onafhankelijk of de heks zijn/haar krachten reed heeft gebruikt.
 • De GBW kiest de jager: Indien de GBW de volgende dag overlijdt, krijgt de mogelijkheid een andere speler te vermoorden.
 • De GBW kiest de baljuw: De dorpsgek actie van die nacht wordt verhuld.
 • De GBW kiest de kamikazepiloot: Krijgt eenmalig de kracht om een andere speler uit te schakelen, maar overlijdt bij deze actie zelf ook.

Wolf: kan iedere nacht tussen 20:00 en 22:00 iemand doden.

Burgers

Baljuw: deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen.
Burger: geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Dorpsgek: mag elke nacht drie namen doorgeven aan de vertellers en krijgt van twee van de drie de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Twee nachten dezelfde combinatie van namen doorgeven betekent hetzelfde resultaat krijgen. Een dobbelsteen bepaalt van welke twee spelers de dorpsgek de alliantie te horen krijgt. Wanneer de dorpsgek overlijdt wordt er eenmalig een opvolger aangewezen worden door de vertellers. Deze opvolger krijgt geen informatie van de overleden dorpsgek doorgespeeld.
Heks: is een burger met twee drankjes, een levensdrankje en een doods drankje. De heks kiest voor tien uur of hij een of beide drankjes wilt inzetten. Dit doet hij/zij dus voordat er bekend is wie er dood gaat in de nacht. Het levensdrankje beschermt een slachtoffer van de wolven. Pas in de ochtend hoort de heks wie hij/zij heeft beschermd. Het doods drankje vermoord iemand. Wanneer de baljuw het slachtoffer beschermd, wordt het levensdrankje nog steeds gebruikt, de heks hoort dan niet wie het slachtoffer werd. De baljuw kan niet beschermen tegen het doods drankje.
Jager: wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Kamikazepiloot: Kan eenmalig 1 iemand ombrengen buiten de lynch om, komt daar zelf ook bij om. Bij deze actie kan zowel de kamikazepiloot als het target niet gered worden door de heks. De kamikazepiloot mag zijn keuzes tussen 10:00 en 18:00 doorgeven. De moord vindt dan nog voor de lynch die dag plaats.

Spelregels

1. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
2. Het spel bestaat uit maximaal 20 spelers.
3. Kies voor het spel een naam en profielfoto welke passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).
4. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
5. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
6. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
7. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
8. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
9. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
10. De afhandeling van de rollen gebeurt in de ochtend direct na de aankondiging van de moord.
11. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt.
12. Bij het sterven van de burgermeester kiest deze een nieuwe burgermeester.
13. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
14. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
14. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
15. Het is niet toegestaan berichten van de verteller of Dolfje te delen. Ook screenshots van iets anders dan quotes van spelers zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld een lijst met kanalen of het stemhok).
16. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
17. Onderlinge communicatie is toegestaan. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww19_[kanaalnaam].
18. De stem van de de burgemeester telt voor twee. Bij een gelijke stand geeft de stem van de burgermeester doorslag (ook als de burgermeester zelf niet op een van die twee spelers heeft gestemd).
19. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

0. Er zijn dit spel prijzen te winnen! =) (bestaande uit heel veel liefde en erkenning, maar wat wil je nog meer?)
1. Dit spel vergt commitment. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per uur dag.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.