Weerwolven 21 - Pokémon

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 16
Setting en spelers Pokémon
Winnaar en afloop burgers
Spelverloop luister de podcast
Vertellers Annabel, Doris, Martin

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten (minimaal 0, maximaal 90 van iedere rol)!

Wolven

Slapende wolf: een wolf die niet weet dat hij/zij wolf is (krijgt rol: “burger” van Dolfje). Wanneer de wolven een slapende wolf lunchen dan wordt deze niet opgegeten maar in plaats daarvan toegevoegd aan het wolvenkanaal.
Niemand weet wie een slapende wolf is, ook een slapende wolf zelf niet.

 • Wanneer een slapende wolf wordt gecheckt door de ziener ziet deze te allen tijde het wolvenkamp.
 • Wanneer een slapende wolf wordt gelyncht zal deze dood gaan en bekend worden als slapende wolf.
 • Een slapende wolf telt als burger zolang deze nog niet gelyncht/luncht is.
 • Slapende wolf dood en uit het spel: wint/verliest met de wolven mee.
 • Slapende wolf geluncht door de wolven: komt in het wolvenkanaal en wint/verliest dus met de wolven mee.
 • Slapende wolf niet gelyncht en/of geluncht: wint/verliest met de burgers mee.
 • Een slapende wolf wordt bepaald door /wwlotto door de vertellers. De eerste burger uit /wwlotto = slapende wolf.

Grote Boze Wolf: Is wolf en kan 1 keer voor 1 actie in het spel de krachten kopiëren van een andere burger speler. Moet in zijn/haar kanaal een speler opgeven waarvan de krachten voor 1 dag gekopieerd worden. Krijgt te horen welke krachten hij heeft gekregen en moet deze de eerst volgende mogelijkheid gebruiken. Indien niet gebruikt vervallen de krachten.

 • De GBW kiest een burger of slapende wolf: Geen extra krachten.
 • De GBW kiest de 'slechtziende ziener': Krijgt te horen wie er die nacht gecheckt is.
 • De GBW kiest de heks: Krijgt 's nachts de mogelijkheid om 1 speler te vermoorden. Dit is onafhankelijk of de heks zijn/haar krachten reed heeft gebruikt.
 • De GBW kiest de jager: Indien de GBW de volgende dag overlijdt, krijgt die de mogelijkheid een andere speler te vermoorden.
 • De GBW kiest de baljuw: De slechtziende-zieneractie van die nacht wordt verhuld.

Grijze Wolf: Eenmaal in het spel kan de grijze wolf een speler omtoveren tot wolf. Er wordt die nacht dan niet door de wolven geluncht. De speler die wordt omgetoverd verliest zijn of haar oorspronkelijke rol gelijk en krijgt de nieuwe rol “wolf” hij/zij wordt ook toegevoegd aan het wolven kanaal (door de vertellers).
Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.00 - 22.00) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel (wakkere) wolven als spelers in het spel zitten.

Burgers

Baljuw: deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen.
Burger: geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Heks: is een burger met twee drankjes, een levensdrankje en een doodsdrankje. De heks kiest voor tien uur of hij een of beide drankjes wil inzetten. Dit doet hij/zij dus voordat er bekend is wie er dood gaat in de nacht.
Het levensdrankje: de actie van de wolven mislukt!

 • Een lunch gaat niet door, de burger blijft leven.
 • De actie van de Grijze wolf gaat niet door, de burger blijft burger. De Grijze wolf verliest zijn/haar kracht.
 • De slapende wolf wordt niet wakker gemaakt.
 • De actie van de GBW gaat wel door.
 • Wanneer de baljuw het slachtoffer beschermt, wordt het levensdrankje nog steeds gebruikt, de heks hoort dan niet wie het slachtoffer werd.
 • In de ochtend krijgt het dorp te horen dat er niemand is dood gegaan, ongeacht welk scenario gebeurde (de heks hoort niet om welk scenario het ging.)

Het doodsdrankje: er gaat iemand dood!

 • Wanneer het slachtoffer ook door de wolven werd geluncht/geturnd gaat deze dood. Het drankje is dan nog steeds ingezet en de actie van de wolven is nog steeds gebruikt.
 • Het drankje doodt iemand, mocht dit de laatste wolf zijn in het spel, dan wordt de laatste persoon niet opgegeten, deze is slecht ernstig verwond en getraumatiseerd.
 • Mocht het drankje de Grijze wolf doden terwijl deze iemand aan het turnen is, dan is het turnen nog steeds gelukt.
 • Mocht het drankje de GBW doden, dan is zijn/haar kracht nog steeds in werking gesteld.
 • De baljuw kan niet beschermen tegen het doodsdrankje.

Jager: De jager geeft een naam door op wie hij of zij zijn/haar pijlen op richt. Wanneer hij of zij dood gaat, door de lunch of lynch, dan neemt hij/zij deze persoon mee zijn/haar graf in. Dit gebeurt op het moment dat de jager ten dode is opgeschreven, maar voor zijn/haar daadwerkelijke dood. Zo kan de jager een laatste wolf meenemen, maar gaat de jager zelf toch dood. (technische volgorde van dood is target -> jager). Jager kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Slechtziende ziener: Elke nacht mag de slechtziende ziener een persoon aanwijzen en krijgt de slechtziende ziener het kamp van deze persoon terug. Je mag niet jezelf zien en je mag meerdere keren dezelfde persoon bekijken. Hier zitten een aantal haken en ogen aan:

 • Wanneer de slechtziende ziener de slapende wolf ziet, dan komt het wolvenkamp naar voren, de slapende wolf weet het zelf dan nog niet.
 • 1 keer gedurende het spel mogen de wolven ervoor kiezen om de bril van de slechtziende ziener te besmeuren. De slechtziende ziener krijgt dan het verkeerde kamp terug. Burger wordt wolf en (slapende) wolf wordt burger. De ziener heeft niet door of zijn of haar bril besmeurd is.

Spelregels

1. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
2. Het spel bestaat uit maximaal 90 tot 99 spelers.
3. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [Slack-naam] ([karakternaam]).
4. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
5. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
6. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zal je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
7. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
8. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
9. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
10. De afhandeling van de rollen gebeurt in de ochtend direct na de aankondiging van de moord.
11. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt.
12. De eerste dag wordt er niemand gelyncht maar kiezen we de burgemeester. Bij het sterven van de burgemeester kiest deze een nieuwe burgemeester.
13. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
14. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
14. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
15. Het is niet toegestaan berichten van de verteller of Dolfje te delen. Ook screenshots van iets anders dan quotes van spelers zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld een lijst met kanalen of het stemhok).
16. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
17. Onderlinge communicatie is toegestaan. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww21_[kanaalnaam].
18. De stem van de de burgemeester telt alleen voor twee bij gelijkspel. Dwz: bij een gelijke stand geeft de stem van de burgermeester doorslag (die moet dan kiezen tussen de spelers met de meeste stemmen).
19. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1. Dit spel vergt commitment. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per uur.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profielstatus standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.