Weerwolven 22 - Het Zwarte Woud

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 20
Setting en spelers Het Zwarte Woud
Winnaar en afloop Wolven
Vertellers Annabel, Luca, Sophie

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten!

Wolven

Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.00 - 22.00) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.
De Kleine Wilde: De Kleine Wilde moet voor 22:00 op de eerste dag (BM-stemming) een naam doorgeven. Deze persoon wordt het voorbeeld van de Kleine Wilde.

  • De Kleine Wilde speelt voor het burgerkamp zolang zijn/haar voorbeeld nog in leven is.
  • Vanaf het moment dat het voorbeeld overlijdt, speelt de Kleine Wilde voor het wolvenkamp.
  • Zodra zijn/haar voorbeeld overlijdt, wordt de Kleine Wilde toegevoegd aan het wolvenkanaal.
  • De dorpsgek ziet de Kleine Wilde als burgerkamp zodra deze ook speelt voor het burgerkamp en ziet deze als wolvenkamp zodra deze speelt voor het wolvenkamp.
  • Het voorbeeld weet niet dat hij/zij het voorbeeld is.

Verhuller: De verhuller mag de rol van een speler die overlijdt verbergen. Dit doet hij/zij door haar/zijn kracht in te zetten voor 20:00 uur of 22:00 uur. De verhuller krijgt niet te horen wat de rol was van deze speler. Deze kracht is eenmalig te gebruiken.

Burgers

Burger: Geen speciale rol. Jouw doel (en die van de andere burgerrollen) is om de wolven te ontmaskeren.
Baljuw: Deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen. De naam moet voor 22:00 uur doorgegeven worden.
Cupido: Deze speler moet voor 22:00 op de eerste dag (BM-stemming) twee namen doorgeven. Deze spelers worden met elkaar verbonden (komen samen in een kanaal, verder mogen ze het zelf uitzoeken). Als een speler van het stel sterft, dan sterft de andere speler ook van liefdesverdriet. Cupido mag ook zichzelf kiezen.

  • Burger/burger stel: de spelers winnen mee met de burgers.
  • Wolf/wolf stel: de spelers winnen mee met de wolven.
  • Burger/wolf stel: je moet met zijn tweeën overblijven om te winnen.

Dorpsgek: Mag elke nacht drie namen doorgeven aan de vertellers en krijgt van twee van de drie de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Twee nachten dezelfde combinatie van namen doorgeven betekent hetzelfde resultaat krijgen. Een dobbelsteen bepaalt van welke twee spelers de dorpsgek de alliantie te horen krijgt. De namen moeten doorgegeven worden voor 22:00 uur.
Jager: Deze speler mag iemand meenemen de dood in. De speler bepaalt dat bij zijn of haar eigen sterven. De jager moet voor 20:00 uur of 22:00 uur een naam doorgeven. De laatstgenoemde naam blijft staan.
Opvolger: Zodra de dorpsgek dood gaat komt er een opvolger. Deze heeft dezelfde krachten als de dorpsgek (wordt bepaald door middel van /wwlotto). De opvolger is een burger zonder rol.

Spelregels

1. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
2. Het spel bestaat uit maximaal 25 spelers.
3. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [Slack-naam] ([karakternaam]).
4. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen spel- en grammatica fouten!
5. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
6. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zal je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
7. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
8. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
9. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
10. De afhandeling van de rollen gebeurt in de ochtend direct na de aankondiging van de moord.
11. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt. Tenzij de verhuller zijn/haar kracht heeft ingezet.
12. De eerste dag wordt er niemand gelyncht maar kiezen we de burgemeester. Bij het sterven van de burgemeester kiest deze een nieuwe burgemeester.
13. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
14. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
14. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
15. Het is niet toegestaan berichten van de verteller of Dolfje te delen. Ook screenshots van iets anders dan quotes van spelers zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld een lijst met kanalen of het stemhok).
16. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
17. Onderlinge communicatie is toegestaan. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww22_[kanaalnaam].
18. De stem van de de burgemeester telt voor anderhalve stem. Bij een gelijke stand geeft de stem van de burgermeester doorslag (ook als de burgermeester zelf niet op een van die twee spelers heeft gestemd).
19. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1. Dit spel vergt commitment. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per uur.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profielstatus standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee word je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.