Weerwolven 23 - Het WK Darts

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 15
Setting en spelers Het WK Darts
Winnaar en afloop Wolven
Vertellers Stef, Rob, Thijs

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten!

Wolven

Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.00 - 22.00) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.
Smerige wolf: De smerige wolf knoeit nogal, hij heeft 1x in het spel de kans om de bril van de ziener te besmeuren, hierdoor zal de ziener het tegenovergestelde zien van wat de werkelijke situatie is.
Gemaskerde wolf: Deze gemaskerde wolf is een wolf, zit in het wolventeam, maar wordt door de ziener gezien als burgerteam. Mocht de gemaskerde wolf dood gaan, geeft hij zijn masker door aan een van de overgebleven wolven.
Lichtgrijze Wolf: Eenmaal in het spel kan de grijze wolf een speler omtoveren tot wolf. Er wordt die nacht dan niet door de wolven geluncht. De speler die wordt omgetoverd krijgt de nieuwe rol “wolf”, hij/zij wordt ook toegevoegd aan het wolven kanaal (door de vertellers). Eventuele bijzondere krachten worden ook overgenomen. De LichtGrijze wolf overlijdt bij het doen van zijn actie.

Burgers

Burger: Geen speciale rol. Jouw doel (en die van de andere burgerrollen) is om de wolven te ontmaskeren.
Slechtziende ziener: Mag elke nacht één naam doorgeven aan de vertellers en krijgt van deze speler de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Als hij/zij de gemaskerde wolf kiest, of de wolf die op dat moment het masker op heeft, krijgt deze burgerkamp terug. Als de smerige wolf de bril van de ziener heeft besmeurd, krijgt deze, na alle vorige punten in acht te hebben genomen, het omgekeerde terug.
Jager: Deze speler mag iemand meenemen de dood in. De speler bepaalt dat bij zijn of haar eigen sterven. De jager moet voor 20:00 uur of 22:00 uur een naam doorgeven. De laatstgenoemde naam blijft staan.
Opvolger: Zodra de oneindige ziener dood gaat komt er een opvolger. Deze heeft dezelfde krachten als de ziener (wordt bepaald door middel van /wwlotto). De opvolger is een burger zonder rol. Als de opvolger dood gaat, komt er een nieuwe opvolger. Als er geen burgers zonder rol meer zijn, komt er geen opvolger.
Bange Hamster: De bange hamster is een burger zonder krachten. Als de ziener de Bange hamster ziet, zal de bange hamster hier zo van schrikken, dat hij/zij sterft.
Wijze Burger: De wijze burger kan op de avond van de 2e lynch aan de vertellers vragen van 1 rol, of rolgroep, aan de vertellers vragen hoeveel er van zijn, dus: rollen (hierboven genoemd), wolven, of burgers. Bijvoorbeeld:

  • Hoeveel wolven zijn er?
  • Hoeveel burgers zijn er?
  • Hoeveel jagers zijn er?
  • Hoeveel smerige wolven zijn er?

De wijze burger krijgt de volgende ochtend antwoord. Het antwoord zal het originele aantal zijn, dus inclusief de spelers die al dood zijn.

Spelregels

1. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
2. Het spel bestaat uit maximaal 25 spelers.
3. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [Slack-naam] ([karakternaam]).
4. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen spel- en grammatica fouten!
5. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
6. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zal je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
7. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
8. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
9. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
10. De afhandeling van de rollen gebeurt in de ochtend direct na de aankondiging van de moord.
11. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt. Tenzij de verhuller zijn/haar kracht heeft ingezet.
12. De eerste dag wordt er meteen iemand gelyncht, we kiezen dus geen burgemeester.
13. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
14. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
15. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
16. Het is niet toegestaan berichten van de verteller of Dolfje te delen. Ook screenshots van iets anders dan quotes van spelers zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld een lijst met kanalen of het stemhok).
17. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
18. Onderlinge communicatie is toegestaan. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww23_[kanaalnaam].
19. Bij een gelijke stemming zal er worden gekeken naar het aantal stemmen in alle voorgaande stemmingen. Mocht het daarin ook gelijk zijn, dan wordt er gekeken naar de laatste stemming, als die ook gelijk is naar de stemming ervoor, etc. Mocht het dan ook nog gelijk zijn, dan volgt één extra stemming waarin alleen op de spelers gestemd mag worden die het hoogst geëindigd zijn. Mocht het daarna nog steeds gelijk zijn, dan wordt er geloot.
20. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1. Dit spel vergt commitment. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per uur.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profielstatus standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee word je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.