Weerwolven 24 - Discord Editie - Het Kerstdiner

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 12
Setting en spelers Op discord: het kerstdiner
Winnaar en afloop Burgers
Vertellers Doris en Lars

Dit was een speciale weerwolven editie waarbij het spel zich afspeelde in één avond op Discord met ondersteuning van Slack.

Rollen (nog niet bekend)

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten!

Wolven

Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.

Burgers

Burger: Geen speciale rol. Jouw doel (en die van de andere burgerrollen) is om de wolven te ontmaskeren.
Oneindige Ziener: Mag elke nacht één naam doorgeven aan de vertellers en krijgt van deze speler de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp.
Jager: Deze speler mag iemand meenemen de dood in. De speler bepaalt dat bij zijn of haar eigen sterven. De jager moet een naam doorgeven. De laatstgenoemde naam blijft staan.
Baljuw: Anders dan bij Slack weerwolven: mag een speler beschermen tegen de kill van de wolven. De baljuw mag niet twee keer achter elkaar dezelfde beschermen, maar mag wel zichzelf beschermen.

Spelregels

De standaard spelregels waren van toepassing, met als extra uitleg:

WW24 het kerstdiner zal op Discord worden gespeeld. Meld je dus ook aan op de Discord! We beginnen maandag 28 Dec om 20:00 (verzamelen om 19:45 voor de kwartier liefhebbers onder ons) Ben je speler, verander je nickname dan naar WW-Naam zodat je zichtbaar bent (kun je doen in de Discord met een rechtermuisknop op de server). Ben je sectator of dood, mute jezelf dan tenzij je mee wilt zingen met kerst muziek. DMs mogen niet. Maak geen kanalen op slack, we spelen dit spelletje met onze stem. Er worden drie kanalen gebruikt op de Slack. 1. Het stemhok; 2. Het wolvenkanaal (wat een wolven stemhok is, geen overleg hok!); 3. Het doden/sectator kanaal (je moet ergens je frustraties of lolletjes kwijt kunnen).

Uitleg Spelverloop

We beginnen met een intro verhaal en burgemeester verkiezing en dan gaan we de nacht in met een rondje nachtelijke keuzes voor bijvoorbeeld wolven en zieners. De keuzes worden in dms doorgestuurd (of het wolven stemkanaal). Dan komt de ochtend met een verhaal en begint het overleg, hier is ongeveer 15 min voor uitgerekend, maar we kunnen dit aanpassen op de dag zelf naar wat nodig lijkt of niet. En dan doen we het rondje nog een keer. Het zou gezellig zijn als je de camera ook aan doet, maar 't is niet verplicht.