Weerwolven 27 - Disney

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 15
Setting en spelers Weerwolven in Disneyland
Winnaar en afloop Burgers, op dag 5.
Spelverloop Sophie wordt BM op dag 1. Spel begint pas echt op dag 2 met eerste lynch: spelers stemmen jager Rens weg, die warempel goed gokt en wolf Vincent meeneemt. Foaly kondigt op tijd aan BM Sophie te killen en maakt zichzelf zo min of meer 100p als heks. Foaly zet een play op, waarbij hij zeker zegt te weten dat Tess wolf is. Handlanger Stef hapt en meldt zich bij Tess, die dat openbaar maakt - Stef hangt. Wolf Dina is dan alleen over. Op dag 4 hangen de burgers Nicole, die burger blijkt. Op dag 5 een nieuwe play: Jur hint bij Dina dat hij handlanger is en Dina bekent dat zij wolf is. Niet dat het uitmaakt: zij is dan al hoofdverdachte en met haar lynch eindigt het spel.
Vertellers Marlou, Arnoud & Hannah

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten!

Wolven

Wolf: kan iedere nacht tussen 20:00 en 22:00 iemand doden.
Handlanger: Is een wolf maar zit niet in het wolvenkanaal. Is ook het type wolf dat als 'burger' wordt gezien door de dorpsgek.
Grote Boze Wolf: Is wolf en kan 1 keer voor 1 actie in het spel de krachten kopiëren van een andere burger speler. Moet in zijn/haar kanaal een speler opgeven waarvan de krachten voor 1 dag gekopiëerd worden. Krijgt te horen welke krachten hij/zij heeft gekregen en moet deze de eerst volgende mogelijkheid gebruiken. Indien niet gebruikt vervallen de krachten.

 • De GBW kiest een burger of handlanger: Geen extra krachten.
 • De GBW kiest de dorpsgek: Mag de naam doorgeven van één speler waarvan hij/zij de rol doorkrijgt.
 • De GBW kiest de heks: Krijgt 's nachts de mogelijkheid om 1 speler te vermoorden. Dit is onafhankelijk of de heks zijn/haar krachten reed heeft gebruikt.
 • De GBW kiest de jager: Indien de GBW in de nacht of volgende lynch overlijdt, krijgt hij/zij de mogelijkheid een andere speler te vermoorden.
 • De GBW kiest de baljuw: De dorpsgek actie van die nacht wordt verhuld.
 • De GBW kiest de kamikazepiloot: Krijgt eenmalig de kracht om een andere speler uit te schakelen, maar overlijdt bij deze actie zelf ook.
 • De GBW kiest de tovenaar: Krijgt een random optie van hierboven toegewezen, maar dit kan ook betekenen 'geen kracht'.

Burgers

Baljuw: deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen.
Burger: geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Dorpsgek: mag elke nacht drie namen doorgeven aan de vertellers en krijgt van twee van de drie de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Twee nachten dezelfde combinatie van namen doorgeven betekent hetzelfde resultaat krijgen. Een dobbelsteen bepaalt van welke twee spelers de dorpsgek de alliantie te horen krijgt. Wanneer de dorpsgek overlijdt kan er eenmalig een opvolger aangewezen worden door de vertellers. Deze opvolger krijgt geen informatie van de overleden dorpsgek doorgespeeld.
Heks: is een burger met twee drankjes, een levensdrankje en een doods drankje. De heks kiest voor tien uur of hij een of beide drankjes wilt inzetten. Dit doet hij/zij dus voordat er bekend is wie er dood gaat in de nacht. Het levensdrankje beschermt een slachtoffer van de wolven. Pas in de ochtend hoort de heks wie hij/zij heeft beschermd. Het doods drankje vermoord iemand. Wanneer de baljuw het slachtoffer beschermd, wordt het levensdrankje nog steeds gebruikt, de heks hoort dan niet wie het slachtoffer werd. De baljuw kan niet beschermen tegen het doods drankje.
Jager: wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Kamikazepiloot: Kan eenmalig 1 iemand ombrengen buiten de lynch om, komt daar zelf ook bij om. Bij deze actie kan zowel de kamikazepiloot als het target niet gered worden door de heks. De kamikazepiloot mag zijn keuzes tussen 10:00 en 18:00 doorgeven. De moord vindt dan nog voor de lynch die dag plaats.
Tovenaar: Is een burger en kan 1 keer voor 1 actie in het spel de krachten kopieren van een andere burger speler. Moet in zijn/haar kanaal een speler opgeven waarvan de krachten voor 1 dag gekopieerd worden. Krijgt te horen welke krachten hij/zij heeft gekregen en moet deze de eerst volgende mogelijkheid gebruiken. Indien niet gebruikt vervallen de krachten. Inderdaad, je kan de tovenaar zien als de burgerlijke vorm van de Grote Boze Wolf.

 • De tovenaar kiest een burger, handlanger of (reguliere) wolf: Geen extra krachten.
 • De tovenaar kiest de dorpsgek: Mag de naam doorgeven van één speler waarvan hij/zij de rol doorkrijgt.
 • De tovenaar kiest de heks: Krijgt 's nachts de mogelijkheid om 1 speler te vermoorden of om de lunch van de wolven te dwarsbomen. Dit is onafhankelijk of de heks zijn/haar krachten reed heeft gebruikt.
 • De tovenaar kiest de jager: Indien de tovenaar de komende lunch of volgende dag (lynch) overlijdt, krijgt hij/zij de mogelijkheid een andere speler te vermoorden.
 • De tovenaar kiest de baljuw: De lunch van de wolven wordt gedwarsboomd.
 • De tovenaar kiest de kamikazepiloot: Krijgt eenmalig de kracht om een andere speler uit te schakelen, maar overlijdt bij deze actie zelf ook.
 • De tovenaar kiest de GBW: Krijgt een random optie van hierboven toegewezen, maar dit kan ook betekenen 'geen kracht'.

Spelregels

1. Onderlinge communicatie is toegestaan. Hoewel het dit potje is toegestaan te DM-en, willen we de spelers aanmoedigen zoveel mogelijk in het hoofdkanaal en subkanalen te spelen. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww27_[kanaalnaam].
2. Het hoofdkanaal blijft altijd open, maar berichten plaatsen mag niet tussen 20u en uitslag van de dag door de vertellers.
3. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
4. Ook dit potje geldt: wat in kanalen (of DM's) staat, blijft in kanalen (DM's). Je mag geen screenshots of copypasta's van berichten of wat dan ook delen.
5. Het spel bestaat uit maximaal 20 spelers.
6. Kies voor het spel een naam en profielfoto welke passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).
7. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
8. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
9. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
10. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
11. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
12a. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
12b. Voor de tovenaar en GBW geldt dat als zij voor 20:00 een naam hebben doorgegeven, zij om 20:00 feedback krijgen en de verkregen kracht dan moeten inzetten.
13. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
14. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt. Tenzij anders bepaald door regels of de spelleiding.
15. De eerste avond kiezen we een burgemeester. Deze heeft 1,5 stem.
16. Bij het sterven van de burgermeester kiest deze een nieuwe burgermeester.
17. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
18. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
19. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
20. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
21. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaald wanneer dit zo is.
22. Bij een gelijke stemming wordt er gezorgd voor een tiebreaker.
23. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
24. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor vertellers).
25. De vertellers gek maken met het aanmaken van allemaal onzinkanalen voor je East Canadian Shuffle….. Vrees voor je leven.

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
1b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.