Weerwolven 31 - De Platenzaak

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 24
Setting en spelers Platen in de platenzaak
Winnaar en afloop Wolven
Vertellers Luca, Dina, Annabel, Loes

Nummers

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten! De rollen hieronder staan op alfabetische volgorde!

Burgers

Baljuw: Deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen. De laatstgenoemde naam (of niemand) wordt beschermd.
Burger: Geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Dorpsgek: Mag elke nacht drie namen doorgeven aan de vertellers en krijgt van twee van de drie de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Twee nachten dezelfde combinatie van namen doorgeven betekent hetzelfde resultaat krijgen. Een dobbelsteen bepaalt van welke twee spelers de dorpsgek de alliantie te horen krijgt. De namen moeten doorgegeven worden voor 22:00 uur. De dorpsgek ziet de slapende wolf als wolvenkamp, en de ketter als burgerkamp.
Heks: Is een burger met twee drankjes, een levensdrankje en een doodsdrankje. De heks kiest voor tien uur of hij een of beide drankjes wilt inzetten. Dit doet hij/zij dus voordat er bekend is wie er dood gaat in de nacht. Het levensdrankje beschermt een slachtoffer van de wolven. Pas in de ochtend hoort de heks wie hij/zij heeft beschermd. Het doodsdrankje vermoordt iemand. Wanneer de baljuw het slachtoffer beschermt, wordt het levensdrankje nog steeds gebruikt, de heks hoort dan niet wie het slachtoffer werd. De baljuw kan niet beschermen tegen het doodsdrankje.
Jager: Wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Kamikazepiloot: Kan eenmalig 1 iemand ombrengen buiten de lynch om, komt daar zelf ook bij om. Bij deze actie kan zowel de kamikazepiloot als het target niet gered worden door de heks. De kamikazepiloot mag zijn keuzes tussen 10:00 en 18:00 doorgeven. De moord vindt dan nog voor de lynch die dag plaats.
Opvolger: De opvolger volgt de dorpsgek op als die dood gaat of zijn/haar krachten verliest. Tenzij de opvolger zelf al dood is, dan volgt niemand de dorpsgek op

Wolven

Grijs Gedraaide Wolf: De grijsgedraaide wolf zit met de wolven in het wolvenkanaal. De speler mag eenmalig kiezen om een speler van het burgerkamp uit te nodigen om geturnd te worden tot wolf, dit gebeurt via de vertellers. De uitnodiging gebeurt in plaats van de lunch. De speler die deze uitnodiging krijgt heeft tot de volgende ochtend om 9:00 om te accepteren. Als de speler accepteert wordt hij/zij/hen toegevoegd aan het wolvenkanaal, de speler verliest dan diens oorspronkelijke rol. Als de speler niet accepteert, verliest diegene diens speciale krachten indien aanwezig en wordt de speler een gewone burger.
Ketter: De Ketter stuurt vóór elke avondstemming een persoonlijk bericht naar de spelleiding met de naam van de speler die hij wil beschermen. Deze speler is dan beschermd tegen het visioen van zienende rollen. De ketter kan niet zichzelf beschermen. Hij/zij/hen stemt niet mee met de wolven en zit ook niet in het wolvenkanaal. Wint als de weerwolven winnen. De Ketter mag niet twee keer achter elkaar dezelfde persoon aanwijzen en maximaal 2 maal dezelfde speler gedurende het spel. De ketter wordt door de dorpsgek gezien als burger.
Slapende Wolf Een wolf die niet weet dat hij/zij wolf is (krijgt rol: “burger” van dolfje). Wanneer de wolven een slapende wolf lunchen dan wordt deze niet opgegeten maar in plaats daarvan toegevoegd aan het wolvenkanaal. Niemand weet wie een slapende wolf is, ook een slapende wolf zelf niet.
Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.00 - 22.00) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.

Spelregels

1. Onderlinge communicatie is toegestaan. Hoewel het dit potje is toegestaan te DM-en, willen we de spelers aanmoedigen zoveel mogelijk in het hoofdkanaal en subkanalen te spelen. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww31_[kanaalnaam].
2. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
3. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan.
4. Je speelt dit spel als jezelf. Kies voor een passende profielfoto. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam (RP naam(].
5. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
6. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
7. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen.
Een speler kan alleen op zichzelf stemmen met de BM verkiezingen. Andere stemmingen moet men voor een andere speler stemmen en niet op zichzelf.
Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers. 8. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
9. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
10. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
11. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
13. Bij het sterven van een speler wordt de de rol van deze speler bekend gemaakt.
14. De eerste avond kiezen we een burgemeester. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de burgermeester stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de burgermeester stemming) bepaalt de zittende burgermeester wie gelynched wordt ongeacht zijn/haar stem.
15. Bij het sterven van de burgermeester kiest deze een nieuwe burgermeester.
16. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
17. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven.
Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
18. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
19. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s).
Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
20. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel.
De verteller (in overleg met een admin) bepaald wanneer dit zo is.
21. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
22. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit.
Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor vertellers).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont. Indien dit niet zo is kunnen de vertellers na een waarschuwing besluiten je uit het spel te halen.
1b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.