Weerwolven 35 - Verkleedfeestje

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 9
Setting en spelers Verkleedfeestje (oftewel te inspiratieloos voor een echt thema)
Winnaar en afloop Burgers
Verteller Hannah & Rob

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten! De rollen hieronder staan op alfabetische volgorde!

Burgers

Burger: Geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Baljuw: Deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen. De laatstgenoemde naam (of niemand) wordt beschermd.
Jager: Wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Verwarde ziener: De ziener mag 's nachts 1 naam doorgeven aan de vertellers. Deze krijgt een random rol terug, naar verhouding van de rolverdeling in het spel. De verwarde ziener weet niet dat hij/zij verward is.
Ziener: De ziener mag 's nachts 1 naam doorgeven aan de vertellers. Deze krijgt de rol van de speler.

Wolven

Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.00 - 22.00) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.
Apostaat wolf: Deze speler is een wolf, zit in het wolventeam en het wolvenkanaal. Mag elke nacht één iemand aanwijzen waarvan de ziener geen uitslag zal krijgen.

Spelregels

1. Er mag in dit spel niet buiten het hoofdkanaal met andere levende spelers over het spel gesproken worden, niet direct en ook niet indirect, dus niet via DM, niet via Discord, niet via post, niet via je moeder, niet in een groep, gewoon niet.
Als je in draadjes praat, dan alleen reageren op berichten die diezelfde dag geplaatst zijn om het overzichtelijk te houden. Is het nuttig om op een oud bericht te reageren? Doe dat dan met een send to channel. Geheimtaal via reacji is niet de bedoeling, al helemaal niet op oude berichten die op eerdere dagen geplaatst zijn.
Wolven mogen alleen tussen 20:00 en 22:00 met elkaar communiceren in het wolvenkanaal. Het is dan ook enkel de bedoeling dat zij de lunch bepalen, niet dat ze tactieken voor komende dagen bespreken.

2. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
3. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan.
4. Het spel bestaat uit maximaal 18 spelers.
5. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [Slack-naam] ([karakternaam]).
6. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
7. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
8. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen.
Een speler kan alleen op zichzelf stemmen met de BM verkiezingen. Andere stemmingen moet men voor een andere speler stemmen en niet op zichzelf.
Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers. 9. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
10. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
11. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
12. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
13. Bij het sterven van een speler wordt de de rol van deze speler bekend gemaakt.
14. De eerste avond kiezen we het spelletje dat bovenin de kast ligt (burgemeester). Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag bepaalt het bovenste spelletje wie uit de kast gegooid wordt, ongeacht zijn/haar stem.
15. Als het bovenste spelletje vernield wordt, kiest dit spel zijn/haar opvolger.
16. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
17. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven.
Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
18. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
19. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s).
Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
20. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel.
De verteller (in overleg met een admin) bepaald wanneer dit zo is.
21. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
22. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit.
Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor vertellers).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
1b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.