Weerwolven 36 - Zon, Zee, Weerwolven

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 10
Setting en spelers Zon Zee Weerwolven
Winnaar en afloop Burgers
Vertellers Sarah, Slapstick


Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten! De rollen hieronder staan op alfabetische volgorde!

Burgers

Baljuw
Deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen. De laatstgenoemde naam (of niemand) wordt beschermd.
De Baljuw beschermt niet tegen het doodsdrankje van de Heks en niet tegen de zelfdoding van de Yakuzawolf.
Burger
Geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Heks
Heeft 2 drankjes die 's nachts ingezet kunnen worden, 1 levensdrankje en 1 doodsdrankje. Het levensdrankje redt het slachtoffer van de wolven. De Heks krijgt te horen wie gered is, niet wat diens rol is. Het doodsdrankje doodt een speler in de nacht.
 • Als het levensdrankje wordt ingezet in de nacht waarin de Yakuzawolf in actie komt, komt er wel een wolf bij, maar gaat er niemand dood. De Heks krijgt wel te horen wie er gered is, maar niet dat deze speler wolf is en dus ook niet dat er een speler is omgetoverd tot wolf.
 • Als het doodsdrankje wordt ingezet op de Yakuzawolf, dan sterft deze Yakuzawolf zonder een burger te bekeren tot wolf, ook als deze Yakuzawolf haar/zijn actie deze nacht zelf zou inzetten.
Jager
Wanneer de Jager overlijdt (lunch of lynch) dan dan neemt de Jager de laatstgenoemde andere speler mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Kamikazepiloot
Kan op elk moment haar/zijn kamikaze-move inzetten, en daarmee iemand meeslepen het hiernamaals in. Gaat zelf dan uiteraard ook dood. Kan op elk moment van de dag.
Opvolger
Als de Ziener sterft of haar/zijn krachten kwijt raakt, én als meer dan de helft van het originele aantal wolven nog leeft, komt er een opvolger. De Opvolger volgt de Ziener op als die dood gaat. Deze rol wordt geloot op het moment dat bekend is dat de originele ziener dood is.
Slechtziende Ziener
De Ziener mag 's nachts 1 naam doorgeven aan de vertellers. Deze geven de Ziener dan dan alleen de alliantie van de gevraagde speler: burgerkamp of wolvenkamp.

Wolven

Eén-Oogje-Wolf
Krijgt eens per twee nachten de mogelijkheid om de rol van een burger te checken. Deze mogelijkheid start bij de tweede nacht en krijgt de ochtend erna de rol van de gecheckte.
Wolven
Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.00 - 22.00) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.
Yakuzawolf
Eenmaal in het spel kan de Yakuzawolf door zichzelf op te eten een burger omtoveren tot wolf. Hij sterft die nacht zelf, en bij de TL;DR komt te staan dat zij/hij de Yakuzawolf was. Er wordt die nacht geen burger geluncht.
Als er in het wolvenkanaal een naam wordt doorgegeven om te lunchen, én de Yakuzawolf offert zich diezelfde nacht op voor een nieuwe wolf, dan gaat de lunch niet door.
Als de Heks die nacht haar levensdrankje inzet, blijft de Yakuzawolf leven, en komt er een wolf bij. De Baljuw beschermt niet tegen de zelfdoding van de Yakuzawolf. De speler die wordt omgetoverd verliest zijn of haar oorspronkelijke rol gelijk.

Actievolgorde in de nacht

 1. Baljuw
 2. Slechtziende Ziener (of Opvolger)
 3. Eén-Oogje-Wolf
 4. Heks
 5. Wolven of Yakuzawolf
 6. Jager

De Kamikazepiloot kan op elk moment overdag worden ingezet.

Spelregels

 1. Onderlinge communicatie is toegestaan. Hoewel het dit potje is toegestaan te DM-en, willen we de spelers aanmoedigen zoveel mogelijk in het hoofdkanaal en subkanalen te spelen.
  Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww36_[kanaalnaam].
 2. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 3. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan.
 4. Het spel bestaat uit maximaal 1337 spelers.
 5. Kies voor het spel een naam en profielfoto welke passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).
 6. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 7. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 8. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 9. Zet je status op "Deelnemer" wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
 10. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 11. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
 12. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 13. De eerste avond kiezen we een groepsleider. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de groepsleidersstemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de groepsleidersstemming) bepaalt de zittende groepsleider wie gelyncht wordt ongeacht zijn/haar stem.
 14. Bij het sterven van de groepsleider kiest deze een nieuwe groepsleider.
 15. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
 16. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar "Dood".
 17. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
 18. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 19. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 20. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 21. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor vertellers).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
  b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
 2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
 3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
 5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het 'dorp'-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
 6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.