Weerwolven 40 - Discord Editie - Halloween

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een speciale weerwolven editie waarbij het spel zich afspeelt op één avond via Discord met ondersteuning van Slack. Gezien het thema “Halloween” is, zou het natuurlijk wel heel leuk zijn als je verkleed komt. Het is Halloween in Wakkerdam. Een groepje mensen zit rondom een kampvuur. Ze vertellen elkaar spookverhalen spookverhalen.. Zo, vertelt iemand over de legende van Wakkerdam. Jaren geleden was er iemand beschuldigd van hekserij. Terwijl zij levend werd verbrand zwoer zij terug te komen om wraak te nemen op de afstammelingen van hen die haar dit aan deden. Volgens de legende zou ze terugkeren op een Halloweennacht net als deze met als doel monsters te creëren...

Specs

Aantal spelers 10
Setting en spelers Op discord: Halloween
Winnaar en afloop Wolven
Vertellers Nicole en Sophie

Spelverloop

NNB

Rolverdeling

NNB

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten!

Wolven

 • Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (n)iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.

Burgers

 • Burger: Geen speciale rol. Jouw doel (en die van de andere burgerrollen) is om de wolven te ontmaskeren.
 • Baljuw: Mag een speler beschermen tegen de kill van de wolven. De baljuw mag niet vaker dan twee keer dezelfde beschermen en mag wel zichzelf beschermen. De laatstgenoemde naam (of niemand) wordt beschermd.
 • Jager: Wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
 • Slechtziende ziener: Elke nachtfase mag de slechtziende ziener een persoon aanwijzen en krijgt de slechtziende ziener het kamp van deze persoon terug. Je mag niet jezelf zien en je mag meerdere keren dezelfde persoon bekijken. De naam moet doorgegeven worden op het moment dat de verteller het aangeeft.

Speldetails

Meer details over het spel:

 1. We starten dinsdag 12 oktober om 20:30. Inloop vanaf 20:00. Wees op tijd.
 2. Inschrijvingen openen direct.
 3. We doen dit potje niet echt aan RP. Je bent jezelf, maar dan in Halloween stijl.
 4. Er wordt gebruik gemaakt van een aparte weerwolven Discord omdat we anders de MNOT discord teveel moeten verbouwen.
 5. Let op er is een maximaal van 15 spelers bij dit spel. Bij een hoger aantal inschrijvingen zal er geloot worden.

Spelregels

 1. Het spel wordt in één avond op discord gespeeld.
 2. Er mag niet buiten de Discord voice channels worden gecommuniceerd (m.u.v. wolven tijdens de lunch).
 3. Slack? Jazeker, maar alleen om stemstanden en inschrijvingen bij te houden.
 4. Webcam en microfoon zijn verplicht.
 5. De Discordnamen van levende spelers hebben een streepje voor hun naam zodat je hen makkelijk kan onderscheiden van de vertellers, sectators en doden.
 6. Er zijn 2 kanalen om te overleggen. Ook is er een speciaal hiernamaalsspraakkanaal, waarin sectators en dode spelers kunnen overleggen.
 7. De wolven hebben ook een geheim tekstkanaal voor de nacht. Hierin mag alleen overlegd worden over de kill van de nacht. Hierin mag geen verder overleg plaatsvinden over bijvoorbeeld de lynch. Bij de nachtkill mogen alleen namen van spelers genoemd worden en geen redeneringen.
 8. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 9. Bij het sterven van een speler wordt de de rol van deze speler bekend gemaak
 10. Het spel bestaat uit verschillende rondes uit één avond. Een ronde bestaat uit verschillende fases: 1: overleg en lynch (15 minuten) 2: verhaal, hoewel het niet echt een verhaal is (1 minuut), 3: speciale rollen en wolvenkill (5 minuten) 4: weer een “verhaal”. (1 minuut).
 11. Webcams en microfoons gaan uit tijdens fase 3.
 12. De eerste ronde kiezen we een burgemeester. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag volgt er een korte mondelinge tweede ronde tussen de overgebleven kandidaten, of een lotto bij een even aantal). Bij een gelijke uitslag bepaalt de burgemeester wie gelynched wordt ongeacht zijn/haar stem.
 13. Bij het sterven van de burgemeester kiest deze een nieuwe kamervoorzitter.
 14. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
 15. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven luisteren maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je mag als dode speler wel communiceren bij de #sectators. Houdt je camera ook uit in kanalen met levende spelers.
 16. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
 17. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via de verteller). Je hebt geen laatste woorden.
 18. Gehanteerde volgorde van acties in de nacht: baljuw, slechtziende ziener, heks, wolven.
 19. Let op: Er is een maximaal van 15 spelers bij dit spel. Bij een hoger aantal inschrijvingen zal er geloot worden.