Weerwolven 41 - Op reis in Transylvanië

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een traditioneel weerwolven potje waarbij het spel het thema 'Transylvanië' heeft. Transylvanië is de enige plek ter wereld waar je niet raar wordt aangekeken als je weer-wolf bent. De spelers zijn bejaarden, en tezamen met hun bejaarde vrienden ga ze genieten van hun pensioen na al die wolven-avonturen. Eindelijk mag er openlijk gejankt worden naar de maan en maken mensen geen opmerking over overmatige beharing. Zou dit dan eindelijk een mooie avontuur worden rond Halloween? Of was Transylvanië, het mythische geboorteland van Dracula, toch wel de goden verzoeken zijn geweest?

In het thema van het potje zijn dan ook de burgers weerwolven met pensioen, en zijn de wolven feitelijk 'vampiers'. Hier wordt naar gerefereerd in de verhaaltjes, maar in het spel zelf (en de rol verdeling) worden de traditionele rollen gebruikt.


Specs

Aantal spelers 10
Setting en spelers Slack: Transylvanië, met weer-wolven en vampiers
Winnaar en afloop Wolven
Vertellers Marlou, Doris, Hannah

Spelverloop

NNB

Rolverdeling

NNB

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten! Let op 2: In de verhaaltjes zullen de wolven 'vampiers' genoemd worden, maar in de rolverdeling wordt gewerkt met traditionele rollen!

Wolven

 • Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (n)iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.
 • Grijze Wolf: Is wolf en kan 1 keer iemand in het spel, in de nacht, een speler in een wolf veranderen. Deze actie komt dan in plaats van de lunch, er gaat dan dus niemand dood door de wolven. Mocht de grijze wolf een burger met speciale krachten kiezen, dan verliest deze speler zijn krachten en is voor de rest van het spel een normale wolf.

Burgers

 • Burger: Geen speciale rol. Jouw doel (en die van de andere burgerrollen) is om de wolven te ontmaskeren.
 • Baljuw: Mag een speler beschermen tegen een actie van de wolven. De baljuw mag niet vaker dan twee keer dezelfde beschermen en mag wel zichzelf beschermen. De laatstgenoemde naam (of niemand) wordt beschermd. Dit betekent dat de baljuw ook tegen de grijze wolf beschermd en de ridder als deze wordt aangevallen.
 • Jager: Wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
 • Ridder: Is een burger die niet overlijdt de eerste keer dat hij/zij geluncht wordt. Wanneer de ridder een nacht heeft moeten strijden, krijgt hij dat van de vertellers te horen. Het pantser werkt niet voor de lynch.
 • Priester: Wanneer de priester overlijdt tijdens een lunch, zal een van de wolven sneuvelen. De wolf die sneuvelt wordt gekozen d.m.v. een dobbelsteenworp. Je kan de priester zien als een jager die altijd raak schiet, maar niet weet wie hij/zij raakt.

Spelregels

 1. We starten maandag 25 oktober rond 12:00. De eerste dag wordt er een BM gekozen.
 2. Onderlinge communicatie is toegestaan in kanalen, zowel als in DM.
 3. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 4. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan.
 5. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).
 6. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 7. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 8. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 9. Zet je status op "Deelnemer" wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
 10. De poll voor de stemming wordt geopend om 09:55 uur en sluit om 20:25 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 11. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:25 uur en 22:20 uur.
 12. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 13. De eerste avond kiezen we een burgemeester en dat korten we af als BM. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie gelyncht wordt ongeacht zijn/haar stem.
 14. Bij het sterven van de BM kiest deze een nieuwe BM. Een zittende BM kan die keuze te allen tijde kenbaar maken aan de verteller, maar de lynch wacht niet. Als de BM niet online is en geen keuze heeft doorgegeven, bepaalt /wwlotto wie de nieuwe BM is.
 15. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 16. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar "Dood".
 17. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
 18. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 19. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 20. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 21. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de verteller uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor verteller).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
  b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
 2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).
 3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met de verteller.
 5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het 'dorp'-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
 6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een verteller