Weerwolven 42 - Hitchhikers Guide to de Badkamer

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 11
Setting en spelers De badkamer + Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Winnaar en afloop Burgers
Vertellers Arnoud & Tim

Speldetails

 • Start: maandag 8 november
 • Speeldagen: maandag t/m zaterdag (zondag is rustdag)
 • Stemmen gedurende de dag: 10:00 - 20:30
 • Keuzes in de nacht: 20:30 - 22:30
 • Communicatie: alleen in het hoofdkanaal (persoonlijke kanalen en DM’s zijn niet toegestaan). Het wolvenkamp mag tussen 20:30 en 22:30 praten in het wolvenkanaal. (Dagboek-kanalen zijn voor iedereen wel toegestaan.)

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten!

Wolvenkamp

De bad guys in het spel. Alle wolven kiezen elke nacht gezamenlijk iemand (of niemand) om op te peuzelen. Het wolvenkamp wint wanneer het bestaat uit evenveel of meer spelers dan het burgerkamp.

Wolf
Geen speciale krachten (naast het feit dat je ‘s nachts in een weerwolf verandert en graag burgers eet).
Beschermwolf
Mag één nacht beschermen tegen moordlustige nacht-acties van de burgers. In die nacht zal een dodelijke actie op een wolf (zoals een schot van een jager, of het doodsdrankje van de heks) geen effect hebben.

Burgerkamp

De good guys in het spel. Het doel van het burgerkamp is om de wolven te ontmaskeren en ze allemaal het spel uit te werken. Het burgerkamp wint wanneer er geen spelers meer leven in het wolvenkamp.

Burger
Geen speciale krachten, wat op zichzelf een speciale kracht is die je kunt gebruiken om medeburgers te helpen of om aandacht af te leiden van burgers die andere speciale krachten hebben.
Baljuw
Kan elke nacht een andere speler beschermen tegen de acties van de wolven in de nacht. Een baljuw mag maximaal twee keer dezelfde speler beschermen en kan niet zichzelf beschermen. Bescherming werkt alleen tegen wolven-acties.
Slechtziende ziener
Mag elke nacht één naam doorgeven aan de vertellers. De vertellers in de ochtend aan de ziener de alliantie van de gevraagde speler door: burgerkamp of wolvenkamp.
Heks
Heeft 2 drankjes die 's nachts ingezet kunnen worden, 1 levensdrankje en 1 doodsdrankje. Het levensdrankje redt het slachtoffer van de wolven. De Heks krijgt te horen wie gered is, niet wat diens rol is. Het doodsdrankje doodt een speler in de nacht.
Jager
Kan bij overlijden een andere speler een speler meenemen in zijn of haar graf, maar kan ook beslissen om dat niet te doen. De jager dient de naam van het doelwit al te hebben doorgegeven voor zijn of haar dood (dus niet op het moment van sterven).
Afluisteraar
Krijgt na de keuze-periode in de nacht (dus na 22:30) twee namen door: het doelwit van de wolven (als ze iemand kiezen om op te eten) en een willekeurige naam. Als de wolven niemand willen opeten, krijgt de afluisteraar twee willekeurige namen te horen.

Aanvullend

Burgemeester
De stemronde op de eerste dag is voor het kiezen van de burgemeester (BM). Bij gelijke uitslag op de eerste dag, bepaalt een dobbelsteen tussen de mensen met de meeste stemmen.
De burgemeester heeft 1½ stem bij alle volgende stemrondes, en in het geval van een gelijke uitslag bepaalt de burgemeester wie van de mensen met de meeste stemmen wordt vermoord.
Wanneer een speler burgemeester wordt, geeft hij/zij aan de vertellers door wie de beoogde opvolger is als hij/zij komt te overlijden. Deze keuze mag zo vaak worden gewijzigd als gewenst, zolang de burgemeester leeft. (Als er geen keuze is doorgegeven of als de gekozen opvolger op hetzelfde moment overlijdt, bepaalt de dobbelsteen de nieuwe burgemeester.)

Actievolgorde in de nacht

 1. Baljuw
 2. Heks
 3. Slechtziende ziener
 4. Wolf
 5. Beschermwolf
 6. Jager
 7. Afluisteraar

Spelregels

 1. Communicatie is alleen toegestaan in Slack en in het hoofdkanaal. Onderlinge communicatie in andere kanalen en in DM’s is niet toegestaan. In het hoofdkanaal mag geen enkele vorm van reactie worden geplaatst in threads of bij berichten van de vorige dag.
 2. Het is niet toegestaan om over het spel te praten tijdens het verhaal van de vertellers of tussen het sluiten van de stemming en het einde van het verhaal van de vertellers.
 3. Nieuwe spelers mogen gebruik maken van een “buddy” als zij dat willen. Een buddy is een ervaren speler die dit spel niet meespeelt die de nieuwe speler schaduwt en kan helpen met algemene dingen, maar geen spel-inhoudelijke suggesties mag doen.
 4. Status in Slack: zet je status op “Deelnemer” aan het begin van het spel, zet je status op “Burgemeester” als je burgemeester bent, en zet je status op “Dood” wanneer je dood bent.
 5. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack-naam] ([karakternaam]).
 6. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 7. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan, uitgezonderd berichten uit rol-kanalen, berichten van Dolfje en berichten van vertellers.
 8. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 9. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 10. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 11. De poll voor de stemming wordt geopend om 10:00 uur en sluit om 20:30 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 12. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:30 uur en 22:30 uur. Voor allen geldt: de laatst doorgegeven keuze telt.
 13. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 14. De eerste avond kiezen we een burgemeester en dat korten we af als BM. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie gelyncht wordt ongeacht zijn/haar stem.
 15. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 16. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet over het spel communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Met levende spelers over het spel praten levert schorsing op.
 17. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 18. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 19. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 20. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de verteller uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor verteller).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
  b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het eigenlijk wel meer tijd kost.
 2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).
 3. Zet je profielstatus standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met de verteller.
 5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het 'dorp'-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
 6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een verteller.