Weerwolven 46 - Restaurant het Wolvenhoofd

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 12
Setting en spelers Wereldkeuken in Wakkerdam, spelers zijn gerechten
Winnaar en afloop Wolven
Vertellers Dina, Sarah en Tim

Speldetails

 • Start: dinsdag 7 juni
 • Speeldagen: maandag t/m zaterdag (zondag is rustdag)
 • Stemmen gedurende de dag: 10:00 - 20:30
 • Keuzes in de nacht: 20:30 - 22:30
 • Communicatie: Alleen in het hoofdkanaal. Persoonlijke kanalen en DM’s zijn niet toegestaan, met als uitzonderingen:
  • Alle spelers mogen tussen 20:30 en 22:30 communiceren in andere kanalen, mits daarin minimaal 3 levende spelers aanwezig zijn. (Het wolvenkanaal is uitgezonderd van het minimaal aantal levende spelers.)
  • Dagboek-kanalen zijn voor iedereen wel toegestaan.

Podcast

Weerwolven #46 - Napraten met Arnoud, Dina, John, Jort, Randal en Thijs

Spelverloop

Rolverdeling Wolf: Annabel, Arnoud, Thijs
Baljuw: Jort
Dag 0 Burgemeester: John
Lunch: Lisa
Dag 1 Fake-Dorpsgek-uitslag van Randal: Arnoud, John, Sophie - burger/wolf
Lynch: Arnoud
Lunch: Sophie
Dag 2 Fake-Dorpsgek-uitslag van Randal: Annabel, Slapstick, Thijs - burger/wolf
Lynch: Annabel
Lunch: Randal (baljuwbescherming!)
Dag 3 Fake-Dorpsgek-uitslag van Randal: Jort, Maikel, Rens - burger/wolf
Jort vertelt Randal+John in kanaal over zijn rol.
Lynch: Rens
Lunch: John (baljuwbescherming!)
Dag 4 Randal vertelt in het dorp dat hij geen Dorpsgek is.
Lynch: Slapstick
Lunch: Jort
Dag 5 John deelt baljuw-openbaringskanaal met overige spelers.
Lynch: Maikel
Lunch: Randal
Dag 6 Baljuw-openbaringskanaal wordt vergeten.
Lynch: John
Lunch: Jesse

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten!

Wolvenkamp

De bad guys in het spel. Alle wolven kiezen elke nacht gezamenlijk iemand (of niemand) om op te peuzelen. Het wolvenkamp wint wanneer ze meer stemmen hebben dan het burgerkamp (oftewel: meer wolven dan burgers óf gelijk aantal wolven met een wolf als burgemeester).

Wolf
Geen speciale krachten (naast het feit dat je ‘s nachts in een weerwolf verandert en graag burgers eet).

Burgerkamp

De good guys in het spel. Het doel van het burgerkamp is om de wolven te ontmaskeren en ze allemaal het spel uit te werken. Het burgerkamp wint wanneer er geen spelers meer leven in het wolvenkamp.

Burger
Geen speciale krachten, wat op zichzelf een speciale kracht is die je kunt gebruiken om medeburgers te helpen of om aandacht af te leiden van burgers die andere speciale krachten hebben.
Baljuw
Kan elke nacht een andere speler beschermen tegen de acties van de wolven in de nacht. Een baljuw mag maximaal twee keer dezelfde speler beschermen en kan niet zichzelf beschermen. Bescherming werkt alleen tegen wolven-acties.
Dorpsgek
De Dorpsgek mag elke nacht 3 namen doorgeven aan de vertellers en krijgt van twee van de drie alleen de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Twee nachten dezelfde combinatie van namen doorgeven betekent hetzelfde resultaat krijgen. Een dobbelsteen bepaalt van welke twee spelers de dorpsgek de alliantie te horen krijgt.
Opvolger
Als de Dorpsgek sterft, en als de helft of meer van het oorspronkelijke aantal Wolven nog leeft, komt er een Opvolger. Deze opvolger heeft vanaf dat moment de rol van de overleden Dorpsgek. De Opvolger krijgt geen informatie van de overleden Dorpsgek. Er wordt niet bekend gemaakt of de Opvolger wordt geactiveerd.

Aanvullend

Burgemeester
De stemronde op de eerste dag is voor het kiezen van de burgemeester (BM). Bij gelijke uitslag op de eerste dag, bepaalt een dobbelsteen tussen de mensen met de meeste stemmen.
De burgemeester heeft 1½ stem bij alle volgende stemrondes, en in het geval van een gelijke uitslag bepaalt de burgemeester wie van de mensen met de meeste stemmen wordt opgehangen.
Wanneer een speler burgemeester wordt, geeft hij/zij aan de vertellers door wie de beoogde opvolger is als hij/zij komt te overlijden. Deze keuze mag zo vaak worden gewijzigd als gewenst, zolang de burgemeester leeft. (Als er geen keuze is doorgegeven of als de gekozen opvolger op hetzelfde moment overlijdt, bepaalt de dobbelsteen de nieuwe burgemeester.)

Actievolgorde in de nacht

 1. Baljuw
 2. Wolf
 3. Dorpsgek/Opvolger

Spelregels

 1. Communicatie is alleen toegestaan in Slack. Deze communicatie is alleen toegestaan in het hoofdkanaal, met uitzondering van de tijd tussen 20:30 en 22:30. In deze tijd mogen de wolven overleggen in het wolvenkanaal en mogen alle spelers kanalen maken en daarin communiceren, mits er minimaal 3 levende spelers in het kanaal zitten. In het hoofdkanaal (en buiten de genoemde periode in de andere kanalen) mag geen enkele vorm van reactie worden geplaatst in threads of bij berichten van de vorige dag.
 2. Het is niet toegestaan om over het spel te praten tijdens het verhaal van de vertellers of tussen het sluiten van de stemming en het einde van het verhaal van de vertellers.
 3. Nieuwe spelers mogen gebruik maken van een “buddy” als zij dat willen. Een buddy is een ervaren speler die dit spel niet meespeelt die de nieuwe speler schaduwt en kan helpen met algemene dingen en algemene suggesties mag doen over speltactieken. Het is niet toegestaan om aan te geven wie in de ogen van de buddy wolf/burger is. Bij twijfel is er contact tussen buddy en vertellers.
 4. Status in Slack: zet je status op “Deelnemer” aan het begin van het spel, zet je status op “Burgemeester” als je burgemeester bent, en zet je status op “Dood” wanneer je dood bent.
 5. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack-naam] ([karakternaam]).
 6. De poll voor de stemming wordt geopend om 10:00 uur en sluit om 20:30 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 7. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:30 uur en 22:30 uur. Voor allen geldt: de laatst doorgegeven keuze telt.
 8. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 9. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan, uitgezonderd berichten uit rol-kanalen, berichten van Dolfje en berichten van vertellers.
 10. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 11. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 12. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 13. Het is niet toegestaan op jezelf te stemmen. Met als uitzondering de stemronde op de eerste avond, waarbij de burgemeester gekozen wordt.
 14. De eerste avond kiezen we een burgemeester en dat korten we af als BM. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie gelyncht wordt ongeacht zijn/haar stem.
 15. Bij het sterven van de BM, wordt de laatst doorgegeven opvolger BM. Is er geen opvolger doorgegeven, of overlijdt de beoogde opvolger op hetzelfde moment, dan bepaalt de dobbelsteen de nieuwe burgemeester.
 16. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 17. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 18. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet over het spel communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Met levende spelers over het spel praten levert schorsing op.
 19. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 20. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 21. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 22. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de verteller uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor verteller).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
  b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het eigenlijk wel meer tijd kost.
 2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).
 3. Zet je profielstatus standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met de vertellers.
 5. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een verteller.