Weerwolven 52 - Help, mijn telefoon zit vol

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 15
Setting en spelers De spelers RP'en als apps op een telefoon. De telefoon zit vol en dus moeten er apps weg.
Winnaar en afloop Wolven winnen
Vertellers Arnoud, Tim

Speldetails

 • Start: maandag 29 augustus
 • Speeldagen: maandag t/m zondag
 • Stemmen gedurende de dag: 10:00 - 20:30
 • Keuzes in de nacht: 20:30 - 22:30
 • Communicatie: Alleen in het hoofdkanaal, wolvenkanaal en eventueel geliefdenkanaal. Persoonlijke kanalen en DM's zijn niet toegestaan. Dagboekjes zijn wel toegestaan.

Spelverloop

Rolverdeling Wolf: John Verkerk, Margriet, Soof, Stijn
Baljuws: Les, Rens
Eenzame cupido: Dina
Jager: Coen
Dag 0 Stef claimt jager.
Er wordt geopperd om niet op je favoriete burgemeester te stemmen, maar op wie je het meest verdacht vindt. Vijf mensen krijgen twee stemmen, de dobbelsteen maakt Stijn burgemeester.
Burgemeester: Stijn
Cupido: foaly
Lunch: Rob
Dag 1 Vanaf het begin van de dag wordt Stijn verdacht, waarna de stemming erg duidelijk werd.
De wolven besluiten om Dina te lunchen, die onverwacht de Eenzame cupido blijkt te zijn.
Lynch: Stijn
Nieuwe burgemeester: Stef
Lunch: Dina (+ foaly, geliefde)
Dag 2 Op basis van de vorige dag is Margriet snel verdacht en krijgt ze aan het eind de meeste stemmen. Soof wint veel vertrouwen.
Les wordt gekozen omdat de wolven niet denken dat hij verdacht te maken is, blijkt baljuw.
Lynch: Margriet
Lunch: Les
Dag 3 Coen wordt verdacht, waarna hij met een geloofwaardige jager-claim komt, die door Stef kracht wordt bijgezet. Daarna schuift alles richting Rens, die de tweede baljuw blijkt.
Lynch: Rens
Lunch: Annabel
Dag 4 Vanaf het begin van de dag worden alle pijlen op Lisa gericht, maar twijfel over Coen's jager-claim zorgt voor een spannende stemming. Coen zou Lisa meenemen als hij zou overlijden.
Stef wordt vermoord, omdat de wolven doorhebben dat Soof vertrouwd genoeg is om de hoed te krijgen.
Lynch: Lisa
Lunch: Stef
Nieuwe burgemeester: Soof
Dag 5 De dag begint nog spannend, er is twijfel over John en Coen en er komt meer twijfel over Maikel.
Uiteindelijk werd de stemming toch duidelijk voor Coen, die wel John meeneemt.
Soof beslist om Maikel te lunchen, omdat de kans het kleinst is dat hij haar zou meenemen als jager of beschermd zou worden door Thijs.
Lynch: Coen (+ John, jager)
Lunch: Maikel
De wolven hebben gewonnen

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten!

馃惡 Wolvenkamp

De bad guys in het spel. Alle wolven kiezen elke nacht gezamenlijk iemand (of niemand) om op te peuzelen. Het wolvenkamp wint wanneer ze meer stemmen hebben dan het burgerkamp (oftewel: meer wolven dan burgers 贸f gelijk aantal wolven met een wolf als burgemeester).

Wolf
Geen speciale krachten (naast het feit dat je 鈥榮 nachts in een weerwolf verandert en graag burgers eet).

馃崝 Burgerkamp

De good guys in het spel. Het doel van het burgerkamp is om de wolven te ontmaskeren en ze allemaal het spel uit te werken. Het burgerkamp wint wanneer er geen spelers meer leven in het wolvenkamp.

Burger
Geen speciale krachten, wat op zichzelf een speciale kracht is die je kunt gebruiken om medeburgers te helpen of om aandacht af te leiden van burgers die andere speciale krachten hebben.
Baljuw
Kan elke nacht een andere speler beschermen tegen de acties van de wolven in de nacht. Een baljuw mag maximaal twee keer dezelfde speler beschermen en kan niet zichzelf beschermen. Bescherming werkt alleen tegen wolven-acties.
Jager
Kan bij overlijden een andere speler meenemen in zijn of haar graf, maar kan ook beslissen om dat niet te doen. De jager dient de naam van het doelwit voor de lynch door te geven v贸贸r 20:30 en v贸贸r 22:30 voor de nacht, de laatste keuze blijft staan.

馃挊 Geliefden

Deze spelers moeten samen overblijven om te winnen. Als de geliefden een wolvenkamp-en-burgerkamp-koppel zijn, moeten zij als laatste samen overblijven. Als het koppel bestaat uit de twee spelers uit het burgerkamp, winnen/verliezen zij mee met de burgers. Sterft 茅茅n van de twee, dan sterft de ander ook.

Eenzame Cupido
Kiest na de Burgemeester-stemming (tussen 20:30 en 22:30) een andere speler waaraan de Eenzame Cupido wordt gekoppeld. De Eenzame Cupido moet iemand kiezen. Indien er geen keuze is doorgegeven, wordt er gedobbeld. De geliefden krijgen elkaars rol te horen in een kanaal, waar ze oneindig de liefde mogen bedrijven (en in de tussentijd mogen ze ook praten).

馃帺 Aanvullend

Burgemeester
De stemronde op de eerste dag is voor het kiezen van de burgemeester (BM). Bij gelijke uitslag op de eerste dag, bepaalt een dobbelsteen wie burgemeester wordt tussen de mensen met de meeste stemmen.
De burgemeester heeft 1陆 stem bij alle volgende stemrondes, en bij een gelijke uitslag bepaalt de burgemeester wie van de mensen met de meeste stemmen uit het spel gaat.
Wanneer een speler burgemeester wordt, zet deze zijn status op "Burgemeester" en geeft vast aan de vertellers door wie de beoogde opvolger is als hij/zij komt te overlijden. Deze keuze mag zo vaak worden gewijzigd als gewenst, overdag tot 20:30 en tot 22:30 voor de nacht. (Als er geen keuze is doorgegeven of als de gekozen opvolger op hetzelfde moment overlijdt, bepaalt de dobbelsteen de nieuwe burgemeester.

Actievolgorde in de nacht

 1. Baljuw
 2. Wolven
 3. Jager

Spelregels

 1. Je mag alleen praten in het hoofdkanaal (of als je wolf bent in het wolvenkanaal). Onderlinge communicatie is niet toegestaan buiten het hoofdkanaal. In oude threads praten is niet toegestaan, tenzij je een Send To Channel doet. Communiceren via reacji's op oude berichten is niet toegestaan. Inhoudelijke communicatie buiten de Slack is niet toegestaan.
 2. Het is niet toegestaan om over het spel te praten tijdens het verhaal van de vertellers of tussen het sluiten van de stemming en het einde van het verhaal van de vertellers.
 3. Het wordt nieuwe spelers aangeraden om gebruik te maken van een buddy, maar dit is niet verplicht. Een buddy is een ervaren speler, die dit spel niet meespeelt, die de nieuwe speler schaduwt en kan helpen met algemene dingen en algemene suggesties mag doen over speltactieken, maar geen directe spel-inhoudelijke suggesties mag doen.
 4. Status in Slack: zet je status op "馃懁 Deelnemer" aan het begin van het spel, zet je status op "馃帺 Burgemeester" als je burgemeester bent, en zet je status op "馃拃 Dood" wanneer je dood bent. Vertellers zijn te herkennen aan de status "馃摚 Verteller".
 5. Kies voor het spel begint een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack-naam] ([karakternaam]).
 6. De poll voor de stemming wordt geopend om 10:00 uur en sluit om 20:30 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 7. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:30 uur en 22:30 uur. Voor allen geldt: de laatst doorgegeven keuze telt. Het meest duidelijk is om deze met een @channel in het betreffende kanaal door te geven, de vertellers zullen een 鉁旓笍 zetten bij ontvangen keuzes.
 8. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 9. De eerste avond kiezen we een burgemeester en dat korten we af als BM. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie van de spelers met de meeste stemmen gelyncht wordt, ongeacht zijn/haar stem.
 10. Het is niet toegestaan op jezelf te stemmen. Met als uitzondering de stemronde op de eerste avond, waarbij de burgemeester gekozen wordt.
 11. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 12. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan, uitgezonderd berichten uit rol-kanalen, berichten van Dolfje en berichten van vertellers.
 13. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 14. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 15. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 16. Bij de start van het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 17. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet over het spel communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Met levende spelers over het spel praten levert schorsing op.
 18. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 19. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 20. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 21. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, maar vertellers mogen - als spelers dat willen - sectators uitnodigen in het dagboek.

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
 2. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het eigenlijk wel meer tijd kost.
 3. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een priv茅leven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een verteller.