Weerwolven 65 - 65 Miljoen jaar geleden

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers Minimaal 12
Setting en spelers 65 Miljoen jaar geleden
Winnaar en afloop Wolven!
Vertellers Coen, Margriet, Soof
Vertrouwenspersoon Arnoud

Speldetails

 • Start: 's Ochtends 4 september (alleen met minimaal 12 deelnemers)
 • Eerste nacht: 🔄 Wél een kill de eerste nacht (of niet), alle specials mogen hun acties uitvoeren.
 • Speeldagen: Maandag t/m zondag. Vrijdag rustdag.
 • Stemmen gedurende de dag: 10:00 - 20:30
 • Keuzes in de nacht: 20:30 - 22:30
 • Communicatie:
  • Hoofdkanaal
  • Communicatie tussen de wolven: praten in wolvenkanaal mag altijd
  • Mochten er 4 spelers overblijven, dan mag er niet meer gepraat worden in kanalen anders dan het hoofdkanaal en wolvenkanaal.
  • Kanalen met 3, en alleen 3, levende spelers.
   • Wanneer er meer of minder (bv na de lunch/lynch) spelers in een kanaal zitten mag er niet gepraat worden.
   • Alleen de maker van een kanaal mag spelers uitnodigen.
   • Als de maker van het kanaal niet meer leeft, dan:
    • Bij 1 speler: mag die mensen uitnodigen;
    • Bij 2 spelers: mogen beide spelers toevoegen tot er drie spelers zijn, dus first come first serve.

Feitenfeest

Randal, die in het begin van het spel burgemeester is geworden, heeft beloofd aan zijn mede-dino's dat hij als opperdino elke dag een feitenfeest als Mr. DNA (zijn roleplay) zou brengen. Hieronder deze prachtwerkjes van een feitenfeest!

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten!

🐺 Wolvenkamp

De bad guys in het spel. Het wolvenkamp wint wanneer het voor de burgers onmogelijk is om te winnen (oftewel: de vertellers bepalen wanneer dit het geval is). De extra stem van de burgemeester kan de doorslaggevende factor zijn in het bepalen wie er gewonnen heeft.

Wolf
De bad guys in het spel. Alle wolven kiezen elke nacht gezamenlijk iemand (of niemand) om op te peuzelen. Geen speciale krachten.
Apostaatwolf
Mag elke nacht één iemand aanwijzen waarvan de zienende rollen geen uitslag zullen krijgen. De apostaatwolf mag maximaal één keer dezelfde speler aanwijzen.
Stel de DoG vraag X, Y, Z → Apostaat beschermt Z
* Dobbel: 1 -> uitslag Y, Z = alliantie Y + ?
* Dobbel: 3 -> uitslag X, Y = alliantie X + Alliantie Y
Blokkeerwolf
Blokkeert één nacht een burgeractie van een speler naar keuze.
Half gemaskerde wolf
Wordt door de dorpsgek gezien als burgerkamp. Masker wordt niet doorgegeven bij overlijden.


🍔 Burgerkamp

De good guys in het spel. Het doel van het burgerkamp is om de wolven te ontmaskeren en ze allemaal het spel uit te werken. Het burgerkamp wint wanneer er geen spelers meer leven in het wolvenkamp.

Burger
Heeft geen speciale krachten, wat op zichzelf een speciale kracht is die gebruikt kan worden om medeburgers te helpen of om aandacht af te leiden van burgers die andere speciale krachten hebben.
Dorpsgek
De dorpsgek mag elke nacht drie namen van levende spelers doorgeven, van die drie worden door de vertellers twee door middel van een dobbelsteenworp gekozen en daarvan krijgt de dorpsgek de alliantie te horen, hij krijgt echter alleen de alliantie, niet van wie dat is. Bijvoorbeeld: dorpsgek geeft door A, B en C, krijgt terug: burgerkamp, wolvenkamp. De dorpsgek mag zichzelf en doden niet meenemen in een check. Dezelfde namen als een voorgaande check levert hetzelfde resultaat.
Jager
Kan bij overlijden een andere speler meenemen in zijn of haar graf, maar kan ook beslissen om dat niet te doen. De jager dient de naam van het doelwit voor de lynch door te geven vóór 20:30 en voor de nacht vóór 22:30, de laatste keuze blijft staan.
Koala
De koala houdt van knuffelen en doet dit het liefst met zoveel mogelijk mensen. De koala mag elke nacht bij een speler blijven slapen. Wanneer de wolven de koala proberen te lunchen gaat er niemand dood, want de koala is niet thuis. Als de koala bij een speler slaapt die geluncht wordt, gaan beide spelers dood. De koala mag maar één nacht bij elke speler blijven slapen; two-night stands doen we niet aan. De koala mag er ook voor kiezen om een nachtje over te slaan en dus thuis te slapen.
Luie Baljuw
Kan eens per twee nachten een andere speler beschermen tegen de acties van de wolven in de nacht. Mag maximaal twee keer dezelfde speler beschermen en kan niet zichzelf beschermen. Bescherming werkt alleen tegen wolven-acties. De speler krijgt van de vertellers te horen of deze op de even of oneven dagen diens actie mag uitvoeren. Dit wordt bepaalt met een dobbelsteen.


🎩 Aanvullend

Burgemeester
De stemronde op de eerste dag is voor het kiezen van de burgemeester (BM). Bij gelijke uitslag op de eerste dag, bepaalt een dobbelsteen wie burgemeester wordt tussen de mensen met de meeste stemmen.
De burgemeester heeft 1½ stem bij alle volgende stemrondes, en bij een gelijke uitslag bepaalt de burgemeester wie van de mensen met de meeste stemmen uit het spel gaat. Voor 21:00 moet de keuze gemaakt worden. Anders wordt er gedobbeld. In deze tijd mag er niet gepraat worden tussen de spelers, ook niet in het wolvenkanaal, nergens.
Wanneer een speler burgemeester wordt, zet deze zijn status op "Burgemeester" en geeft aan de vertellers door wie de beoogde opvolger is. Deze keuze mag zo vaak worden gewijzigd als gewenst, overdag tot 20:30 en tot 22:30 voor de nacht. Als er geen keuze is doorgegeven of als de gekozen opvolger op hetzelfde moment overlijdt, bepaalt de dobbelsteen de nieuwe burgemeester. Vertellers zeggen erbij of de BM aangewezen is door zijn voorganger of bepaald is door de dobbelsteen.


Spelregels

 1. Communiceren doen we alleen in het hoofdkanaal en in een kanaal met exact 3 levende spelers. Inhoudelijke communicatie buiten de slack om is niet toegestaan. Als je in draadjes praat, dan alleen reageren op berichten die diezelfde dag geplaatst zijn om het overzichtelijk te houden. Is het nuttig om op een oud bericht te reageren? Doe dat dan met een send to channel. Geheimtaal via reacji is niet de bedoeling, al helemaal niet op oude berichten die op eerdere dagen geplaatst zijn.
 2. Het is niet toegestaan om over het spel te praten tijdens het verhaal van de vertellers of tussen het sluiten van de stemming en het einde van het verhaal van de vertellers.
 3. Het wordt nieuwe spelers aangeraden om gebruik te maken van een buddy, maar dit is niet verplicht. Een buddy is een ervaren speler, die dit spel niet meespeelt, die de nieuwe speler schaduwt en kan helpen met algemene dingen en algemene suggesties mag doen over speltactieken, maar geen directe spel-inhoudelijke suggesties mag doen.
 4. Als je tijdens het spel iemand nodig hebt om tegen te ranten of wil praten met iemand die niet meedoet en geen verteller is, kun je terecht bij een van onze vertrouwenspersonen.
 5. Status in Slack: zet je status op "👤 Deelnemer" aan het begin van het spel, zet je status op "🎩 Burgemeester" als je burgemeester bent, en zet je status op "💀 Dood" wanneer je dood bent. Vertellers zijn te herkennen aan de status "📣 Verteller".
 6. Kies voor het spel begint een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack-naam] ([karakternaam]).
 7. De poll voor de stemming wordt geopend om 10:00 uur en sluit om 20:30 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 8. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:30 uur en 22:30 uur. Voor allen geldt: de laatst doorgegeven keuze telt. Het meest duidelijk is om deze met een @channel in het betreffende kanaal door te geven, de vertellers zullen een ✔️ zetten bij ontvangen keuzes.
 9. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 10. De eerste avond kiezen we een burgemeester (afgekort als 'BM'). Zie boven: de BM heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie van de spelers met de meeste stemmen gelyncht wordt, ongeacht zijn/haar stem.
 11. Het is niet toegestaan op jezelf te stemmen, behalve als we stemmen voor de BM, dan mag het wel.
 12. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 13. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan, uitgezonderd berichten uit rol-kanalen, berichten van Dolfje en berichten van vertellers.
 14. Let ook aub op wanneer je een foto op BeReal (of andere social media) plaatst, het slackkanaal mag dan niet in beeld zijn. Dit wordt beschouwd als spelbederf.
 15. Het bewerken van berichten is in principe verboden. Alleen het verbeteren van grammaticale en spelfouten is toegestaan. Inhoudelijk berichten wijzigen mag niet.
 16. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 17. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 18. Bij de start van het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 19. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet over het spel communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Met levende spelers over het spel praten levert schorsing op.
 20. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen. Onze favoriete sanctie is dat je een liedje moet zingen om het goed te maken.
 21. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 22. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 23. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Je mag hierbij altijd het vertrouwenspersoon toevoegen. Verder mag je niemand toevoegen. Zet bij de kanaalnaam wel 'dagboek' vooraan (bijvoorbeeld #ww65_dagboek_dolfje).


Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
 2. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houd rekening met minimaal twee uur per dag, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het vaak eigenlijk wel meer tijd kost.
 3. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een verteller.