Weerwolven 15 - Het Weerwolvenfestival

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Versie door Sophie (overleg | bijdragen) op 18 aug 2020 om 22:26 (Nieuwe pagina aangemaakt met '==Specs== {| class="wikitable" |+ |- |Aantal spelers |15-20 |- |Setting en spelers |Jaarlijkse weerwolvenfestival in Wakkerdam |- |Winnaar en afloop |NNB |- |Spelve...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 15-20
Setting en spelers Jaarlijkse weerwolvenfestival in Wakkerdam
Winnaar en afloop NNB
Spelverloop
Vertellers Martin, Arnoud, Dina & Annabel


Speciale rollen

Officiële Dolfje naam (Role play-naam):

Wolven (valsspelers)

Wolf-ziener-team1/2 (Supplementverkoper/Mecanicien): Deze wolf-ziener mag elke nacht een speler bekijken en krijgt te horen welke rol deze speler heeft. Zit in het wolvenkanaal van zijn team.

Wolf-team1/2 (dopinggebruiker / hulpmiddelgebruiker): Wolven selecteren (samen met hun ziener) de eerste nacht, en daarna elke nacht dat het hun beurt is, een speler die zij willen uitschakelen. Deze speler wordt ‘s nachts vermoord.

Handlanger (Zwakkeling): Deze wolf is gedurende de eerste twee dagen een neutrale wolf en weet niet wie er in de wolventeams zitten. In de derde nacht moet de handlanger kiezen bij welk wolventeam hij/zij wil aansluiten. De volgende ochtend wordt deze aan het kanaal van het gekozen wolventeam toegevoegd als normale wolf. Als de handlanger 's nachts (tot en met nacht 3) wordt gekilld, dan wordt deze automatisch onderdeel van het wolventeam dat deze persoon heeft gekilld. Zieners (zowel wolf- als burgerzieners) zullen tot en met de derde nacht de handlanger als burger zien. Na de derde nacht is de handlanger herkenbaar als wolf inclusief welk team hij/zij bij aangesloten is, dus de derde nacht wordt de handlanger nog gezien als burger. Als de handlanger door een nachtelijke kill wolf wordt, is de handlanger vanaf de daaropvolgende nacht te zien als wolf.

Burgers

Wolventeam1-ziener (Dopingcontroleur): Deze ziener mag elke nacht vragen of een speler onderdeel is van wolventeam 1. Het antwoord is ‘ja’ of ‘nee’. Deze ziener krijgt dus nooit de rol van een speler te horen, alleen of een speler onderdeel is van wolventeam 1.

Wolventeam2-ziener (Technisch jurylid): Deze ziener mag elke nacht vragen of een speler onderdeel is van wolventeam 2. Het antwoord is ‘ja’ of ‘nee’. Deze ziener krijgt dus nooit de rol van een speler te horen, alleen of een speler onderdeel is van wolventeam 2.

Dorpsgek (Roddeljournalist): Deze ziener mag elke nacht drie namen van nog levende spelers doorgeven. De dorpsgek krijgt dan, in willekeurige volgorde, twee rolnamen terug. Bijvoorbeeld: de dorpsgek zegt Martin, Annabel, Arnoud en krijgt terug burger en wolf-ziener team 1. Dan weet hij/zij niet van wie die rollen precies zijn en welke rol ontbreekt.

Normale burgers (Deelnemer): Stemmen elke dag om een speler te diskwalificeren.

Rolverdeling

Rollen
Wolf team 1
Wolf ziener team 1
Wolf team 2
Wolf ziener team 2
Handlanger
Ziener wolventeam 1
Ziener wolventeam 2
Dorpsgek
Burger

Spelregels

1. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.

2. Het spel bestaat uit maximaal 20 spelers.

3. Kies voor het spel een naam en profielfoto welke passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).

4. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.

5. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.

6. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.

7. Zet je status op “Deelnemer” als je toegelaten wordt tot het spel.

8. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.

9. De wolven en speciale rollen stemmen tussen 20.00 uur en 22.00 uur.

10. De afhandeling van de rollen gebeurt in de ochtend direct na de aankondiging van de moord.

11. Bij het sterven van een speler wordt de rol van deze speler bekend gemaakt.

12. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.

13. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.

14. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.

15. Het is niet toegestaan berichten van de verteller of Dolfje te delen. Ook screenshots van iets anders dan quotes van spelers zijn niet toegestaan (bijvoorbeeld een lijst met kanalen of het stemhok).

16. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).

17. Onderlinge communicatie is toegestaan. Dit kan in DM of in een kanaal. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en worden de vertellers uitgenodigd.

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1. Dit spel vergt commitment. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een half uur per dag.

2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.

3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.

4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.

5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.

6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.

Samenvatting

Dag 1

Trivia