Weerwolven 39 - It's a meme world out there

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Versie door T M (overleg | bijdragen) op 8 nov 2021 om 11:07 (→‎Specs)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 17
Setting en spelers Memeworld.png
Winnaar en afloop Burgers
Verteller Sarah & Thijs

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten! De rollen hieronder staan op alfabetische volgorde!

Burgers

Baljuw
Deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen. De laatstgenoemde naam (of niemand) wordt beschermd.
De Baljuw beschermt niet tegen het doodsdrankje van de Heks.
Burger
Geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Heks
Heeft 2 drankjes die 's nachts ingezet kunnen worden, 1 levensdrankje en 1 doodsdrankje. Het levensdrankje redt het slachtoffer van de wolven. De Heks krijgt te horen wie gered is, niet wat diens rol is. Het doodsdrankje doodt een speler in de nacht.
Jager
Wanneer de Jager overlijdt (lunch of lynch) dan dan neemt de Jager de laatstgenoemde andere speler mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Verwarde Burger
Jouw doel is om de wolven te ontmaskeren. Je stemt iedere dag netjes in het stemhokje maar de vertellers bepalen via wwlotto op wie je echt gestemd hebt. Dit is dus niet zichtbaar in het stemhokje
Ziener
De Ziener mag 's nachts 1 naam doorgeven aan de vertellers. Deze geven de Ziener dan dan alleen de alliantie van de gevraagde speler: burgerkamp of wolvenkamp.

Wolven

Gemaskerde Wolf
De gemaskerde wolf is een wolf, zit in het wolventeam, maar wordt door de ziener gezien als burgerteam. Mocht de gemaskerde wolf dood gaan, geeft hij zijn masker door aan een van de overgebleven wolven.
Thijs
Je bent een gewone wolf maar je gaat sowieso tijdens de 2e lynch dood
Wolven
Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.23 - 22.19) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers van het burgerkamp in het spel zitten.

Actievolgorde in de nacht

 1. Baljuw
 2. Ziener
 3. Heks
 4. Wolven
 5. Jager

Spelregels

 1. Onderlinge communicatie is toegestaan in kanalen, zowel als in DM.
 2. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 3. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan.
 4. Het spel bestaat uit maximaal 1337 spelers.
 5. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).
 6. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 7. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 8. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 9. Zet je status op "Deelnemer" wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
 10. De poll voor de stemming wordt geopend om 09:58 uur en sluit om 20:23 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 11. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:23 uur en 22:19 uur.
 12. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 13. De eerste avond kiezen we een burgemeester en dat korten we af als BM. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie gelyncht wordt ongeacht zijn/haar stem.
 14. Bij het sterven van de BM kiest deze een nieuwe BM. Een zittende BM kan die keuze te allen tijde kenbaar maken aan de verteller, maar de lynch wacht niet. Als de BM niet online is en geen keuze heeft doorgegeven, bepaalt /wwlotto wie de nieuwe BM is.
 15. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 16. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar "Dood".
 17. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
 18. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 19. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 20. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 21. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de verteller uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor verteller).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
  b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
 2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).
 3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met de verteller.
 5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het 'dorp'-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
 6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een verteller