Weerwolven 57 - Kerstliedjes

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Versie door Sophie (overleg | bijdragen) op 11 dec 2022 om 13:22
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers Min 12
Setting en spelers De spelers RP'en kerstliedjes of hun artiesten.
Winnaar en afloop Wolven winnen
Vertellers Channah, Luca, Sarah

Speldetails

 • Start: 5 December
 • Speeldagen: Maandag t/m zondag, rustdag in overleg
 • Stemmen gedurende de dag: 10:00 - 20:30
 • Keuzes in de nacht: 20:30 - 22:30
 • Communicatie: In het hoofdkanaal, persoonlijke kanalen en DM’s.

Spelverloop

Rolverdeling tbd

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten!

🐺 Wolvenkamp

De bad guys in het spel. Het wolvenkamp wint wanneer het voor de burgers onmogelijk is om te winnen (oftewel: de vertellers bepalen wanneer dit het geval is). De extra stem van de burgemeester kan de doorslaggevende factor zijn in het bepalen wie er gewonnen heeft.

Wolf
Geen speciale krachten (naast het feit dat je ‘s nachts in een weerwolf verandert en graag burgers eet).
Half Gemaskerde Wolf
De half gemaskerde wolf is een wolf, zit in het wolventeam, maar wordt door de ziener gezien als burgerkamp. Deze wolf geeft het masker niet door na overlijden.
Slapende Wolf
De slapende wolf is een wolf die niet weet zij/hij wolf is. De slapende wolf krijgt burger als rol van Dolfje. Wanneer de wolven de slapende wolf lunchen, wordt deze niet opgegeten maar in plaats daarvan toegevoegd aan het wolvenkanaal. Bij een lynch gaat de speler dood en zal bekend worden gemaakt dat de rol slapende wolf was, maar niet of de turn heeft plaatsgevonden.

🍔 Burgerkamp

De good guys in het spel. Het doel van het burgerkamp is om de wolven te ontmaskeren en ze allemaal het spel uit te werken. Het burgerkamp wint wanneer er geen spelers meer leven in het wolvenkamp.

Burger
Geen speciale krachten, wat op zichzelf een speciale kracht is die je kunt gebruiken om medeburgers te helpen of om aandacht af te leiden van burgers die andere speciale krachten hebben.
Baljuw
Kan elke nacht een andere speler beschermen tegen de acties van de wolven in de nacht. Een baljuw mag maximaal twee keer dezelfde speler beschermen en kan niet zichzelf beschermen. Bescherming werkt alleen tegen wolven-acties.
Koala
De koala houdt van knuffelen en doet dit het liefst met zoveel mogelijk mensen. De koala mag elke nacht bij een speler blijven slapen. Wanneer de wolven de koala proberen te lunchen gaat er niemand dood, want de koala is niet thuis. Als de koala bij een speler slaapt die geluncht wordt, gaan beide spelers dood. De koala mag maar één nacht bij elke speler blijven slapen; two-night stands doen we niet aan #B-Brave. De koala mag er ook voor kiezen om een nachtje over te slaan.
Luie Ziener
De luie ziener mag eens per twee nachten een naam doorgeven aan de vertellers. Deze geven de luie ziener na het ochtendverhaal de alliantie van de gevraagde speler: burgerkamp of wolvenkamp. Bekijkt de luie ziener de Slapen Wolf voor diens turn, dan wordt burgerkamp gezien. Is de slapende wolf al in een wolf veranderd, dan ziet de luie ziener wolvenkamp. De dobbelsteen bepaalt of de luie ziener in de oneven of even nachten mag kijken (nachten in het spel).

💘 Geliefden

Deze spelers moeten samen overblijven om te winnen. Als de geliefden een wolvenkamp-en-burgerkamp-koppel zijn, moeten zij als laatste samen overblijven. Als het koppel bestaat uit de twee spelers uit het burgerkamp, winnen/verliezen zij mee met de burgers. Sterft één van de twee, dan sterft de ander ook.

Eenzame Cupido
Kiest na de Burgemeester-stemming (tussen 20:30 en 22:30) een andere speler waaraan de Eenzame Cupido wordt gekoppeld. De Eenzame Cupido moet iemand kiezen. Indien er geen keuze is doorgegeven, wordt er gedobbeld. De geliefden krijgen elkaars rol te horen in een kanaal, waar ze oneindig de liefde mogen bedrijven (en in de tussentijd mogen ze ook praten).

🎩 Aanvullend

Burgemeester
De stemronde op de eerste dag is voor het kiezen van de burgemeester (BM). Bij gelijke uitslag op de eerste dag, bepaalt een dobbelsteen wie burgemeester wordt tussen de mensen met de meeste stemmen.
De burgemeester heeft 1½ stem bij alle volgende stemrondes, en bij een gelijke uitslag bepaalt de burgemeester wie van de mensen met de meeste stemmen uit het spel gaat.
Wanneer een speler burgemeester wordt, zet deze zijn status op "Burgemeester" en geeft vast aan de vertellers door wie de beoogde opvolger is als hij/zij komt te overlijden. Deze keuze mag zo vaak worden gewijzigd als gewenst, overdag tot 20:30 en tot 22:30 voor de nacht. (Als er geen keuze is doorgegeven of als de gekozen opvolger op hetzelfde moment overlijdt, bepaalt de dobbelsteen de nieuwe burgemeester. Vertellers zeggen erbij of de BM aangewezen is door zijn voorganger of bepaald is door de dobbelsteen.

Actievolgorde in de nacht

 1. Koala
 2. Baljuw
 3. Luie Ziener
 4. Wolven

Spelregels

 1. Onderlinge communicatie is toegestaan in zowel kanalen als in DM. Inhoudelijke communicatie buiten de slack om is niet toegestaan.
 2. Het is niet toegestaan om over het spel te praten tijdens het verhaal van de vertellers of tussen het sluiten van de stemming en het einde van het verhaal van de vertellers.
 3. Het wordt nieuwe spelers aangeraden om gebruik te maken van een buddy, maar dit is niet verplicht. Een buddy is een ervaren speler, die dit spel niet meespeelt, die de nieuwe speler schaduwt en kan helpen met algemene dingen en algemene suggesties mag doen over speltactieken, maar geen directe spel-inhoudelijke suggesties mag doen.
 4. Status in Slack: zet je status op "👤 Deelnemer" aan het begin van het spel, zet je status op "🎩 Burgemeester" als je burgemeester bent, en zet je status op "💀 Dood" wanneer je dood bent. Vertellers zijn te herkennen aan de status "📣 Verteller".
 5. Kies voor het spel begint een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack-naam] ([karakternaam]).
 6. De poll voor de stemming wordt geopend om 10:00 uur en sluit om 20:30 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 7. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:30 uur en 22:30 uur. Voor allen geldt: de laatst doorgegeven keuze telt. Het meest duidelijk is om deze met een @channel in het betreffende kanaal door te geven, de vertellers zullen een ✔️ zetten bij ontvangen keuzes.
 8. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 9. De eerste avond kiezen we een burgemeester en dat korten we af als BM. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie van de spelers met de meeste stemmen gelyncht wordt, ongeacht zijn/haar stem.
 10. Het is niet toegestaan op jezelf te stemmen. Met als uitzondering de stemronde op de eerste avond, waarbij de burgemeester gekozen wordt.
 11. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 12. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan, uitgezonderd berichten uit rol-kanalen, berichten van Dolfje en berichten van vertellers.
 13. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 14. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 15. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 16. Bij de start van het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 17. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet over het spel communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Met levende spelers over het spel praten levert schorsing op.
 18. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 19. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 20. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 21. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, maar vertellers mogen - als spelers dat willen - sectators uitnodigen in het dagboek. Zet bij de kanaalnaam wel dagboek vooraan (bijvoorbeeld #ww54_dagboek_dolfje).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
 2. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal twee uur per dag, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het eigenlijk wel meer tijd kost.
 3. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).
 4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een verteller.