Weerwolven 28 - Koninkrijk Wakkerdom

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 17
Setting en spelers Onderdanen van Koning Marcel in Koninkrijk van Wakkerdom
Winnaar en afloop wolven
Vertellers Marcel, Thijs

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol in het spel zitten!

Wolven

Wolf: kan iedere nacht tussen 20:00 en 22:00 iemand doden.
Handlanger: Is een wolf maar zit niet in het wolvenkanaal en kan geen nachtkill maken. Is ook het type wolf dat als 'burger' wordt gezien door de dorpsgek. Als de handlanger alleen overblijft, zonder andere wolven in het spel, verliezen de wolven en winnen de burgers.
Wolf Nymfomaan: Is wolf en kan iedere nacht 1 iemand uitnodigen om te ‘blijven slapen’. De speler die de uitnodiging ontvangt krijgt niet te horen van wie de uitnodiging komt.
Als de speler de uitnodiging accepteert dan wordt die speler die nacht (aanvullend) gelunched.

  • De nymfomaan geeft voor 20:00 uur aan wie hij/zij wil uitnodigen. Vlak na het verhaal van 20:00 uur wordt de uitnodiging via de vertellers verzonden. De speler die wordt uitgenodigd heeft tot 22:00 uur de tijd om de uitnodiging te accepteren of af te wijzen. Indien de speler niet reageert voor 22:00 wordt de uitnodiging automatisch afgewezen.
  • Een nymfomaan mag slechts 1 keer dezelfde speler uitnodigen.
  • Wanneer beide nymfomanen dezelfde speler uitnodigen mag de uitgenodigde speler kiezen of hij/zij de eerste of de tweede uitnodiging accepteert of beide weigert.

Burgers

Burger: geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Dorpsgek: mag elke nacht drie namen doorgeven aan de vertellers en krijgt van twee van de drie de alliantie te horen: burgerkamp of wolvenkamp. Twee nachten dezelfde combinatie van namen doorgeven betekent hetzelfde resultaat krijgen. Een dobbelsteen bepaalt van welke twee spelers de dorpsgek de alliantie te horen krijgt. Wanneer de dorpsgek overlijdt kan er eenmalig een opvolger aangewezen worden door de vertellers. Deze opvolger krijgt geen informatie van de overleden dorpsgek doorgespeeld.
Kamikazepiloot: Kan eenmalig 1 iemand ombrengen buiten de lynch om, komt daar zelf ook bij om. Bij deze actie kan zowel de kamikazepiloot als het target niet gered worden door de heks. De kamikazepiloot mag zijn keuzes tussen 10:00 en 18:00 doorgeven. De moord vindt dan nog voor de lynch die dag plaats.
Jager: wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Ridder: Is een burger met een harnas aan. De eerste keer dat de wolven de ridder proberen te lunchen wordt alleen het harnas beschadigd. De volgende keer gaat de ridder wel dood.
Burger Nymfomaan: Is een burger en kan iedere nacht 1 iemand uitnodigen om te ‘blijven slapen’. De speler die de uitnodiging ontvangt krijgt niet te horen van wie de uitnodiging komt.
Als de speler de uitnodiging accepteert dan is die speler die nacht beschermd voor de lunch. De speler wordt niet beschermd door een eventuele actie van de jager.

  • De nymfomaan geeft voor 20:00 uur aan wie hij/zij wil uitnodigen. Vlak na het verhaal van 20:00 uur wordt de uitnodiging via de vertellers verzonden. De speler die wordt uitgenodigd heeft tot 22:00 uur de tijd om de uitnodiging te accepteren of af te wijzen. Indien de speler niet reageert voor 22:00 wordt de uitnodiging automatisch afgewezen.
  • Een nymfomaan mag slechts 1 keer dezelfde speler uitnodigen.
  • Wanneer beide nymfomanen dezelfde speler uitnodigen mag de uitgenodigde speler kiezen of hij/zij de eerste of de tweede uitnodiging accepteert of beide weigert.

Spelregels

1. Onderlinge communicatie is toegestaan. Hoewel het dit potje is toegestaan te DM-en, willen we de spelers aanmoedigen zoveel mogelijk in het hoofdkanaal en subkanalen te spelen. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww28_[kanaalnaam].
2. Het hoofdkanaal blijft altijd open, maar berichten plaatsen mag niet tussen 20u en uitslag van de dag door de vertellers.
3. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
4. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan.
5. Het spel bestaat uit maximaal 20 spelers.
6. Kies voor het spel een naam en profielfoto welke passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam] ([karakternaam]).
7. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
8. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
9. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
10. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
11. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
12. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
13. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
14. Bij het sterven van een speler wordt de alleen de alliantie (wolven of burgers) van deze speler bekend gemaakt, de rol wordt niet gedeeld. Wanneer de handlanger sterft wordt de alliantie wolven bekend gemaakt. Tenzij anders bepaald door regels of de spelleiding.
15. De eerste avond kiezen we een sheriff (burgemeester). Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de sheriffstemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de sheriffstemming) bepaalt de zittende sherrif wie gelynched wordt ongeacht zijn/haar stem.
16. Bij het sterven van de sheriff kiest deze een nieuwe sheriff.
17. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
18. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
19. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
20. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
21. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaald wanneer dit zo is.
22. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
23. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor vertellers).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
1b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.