Weerwolven 30 - Les Loups Garous de Thiercelieux

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 22
Setting en spelers FR
Winnaar en afloop Burgers
Vertellers Vincent, Arnoud, Rens

Spelverloop

Dit spel was anders dan anderen. Zodoende kwamen er pas wolven in het spel vanaf dag 3.

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten! De rollen hieronder staan op alfabetische volgorde!

Burgers

Baljuw: Deze burger kan een andere speler beschermen tegen de lunch in de nacht. Een speler kan maar twee keer beschermd worden en je kunt niet jezelf beschermen. De laatstgenoemde naam (of niemand) wordt beschermd.
Burger: Geen speciale rol, jouw doel is om de wolven te ontmaskeren.
Cupido: Deze speler moet voor 22:00 op de eerste dag (BM-stemming) twee namen doorgeven. Deze spelers worden met elkaar verbonden (komen samen in een kanaal, verder mogen ze het zelf uitzoeken). Als een speler van het stel sterft, dan sterft de andere speler ook van liefdesverdriet. Cupido mag ook zichzelf kiezen.
· Burger/burger stel: de spelers winnen mee met de burgers.
· Wolf/wolf stel: de spelers winnen mee met de wolven.
· Burger/wolf stel: je moet met zijn tweeën overblijven om te winnen.
De drie gebroeders: De drie gebroeders worden samen in de eerste nacht wakker en leren elkaar kennen, verder hebben ze geen bijzondere krachten.
De twee zusters: De twee zusters worden samen in de eerste nacht wakker en leren elkaar kennen, verder hebben ze geen bijzondere krachten.
Grafdelver: De grafdelver kan vanaf de tweede nacht in actie treden. Hij kan éénmalig een slachtoffer van de weerwolven in een lijk veranderen. Voor de andere spelers zal het lijken alsof er die nacht niet is gemoord.
· De grafdelver zelf krijgt een hint naar de identiteit van het lijk.
· Indien het lijk wint zal de grafdelver delen in de overwinning.
· Het gedolven lijk hoort bij de persoon die de delf actie heeft uitgevoerd.
Grafrover: De Grafrover mag op een moment naar keuze een privébericht
sturen in zijn kanaal naar de vertellers met daarin de naam van een dode speler van wie hij het graf wil roven. De Grafrover neemt de rol en alliantie van die dode speler over.
Heks: Heeft 2 drankjes, 1 levensdrankje en 1 doods drankje. Kan 1 keer iemand ombrengen en 1 keer iemand beschermen tegen de wolven.
Jager: Wanneer de jager overlijdt (lunch of lynch) dan kiest de jager een andere speler om mee te nemen in zijn graf. Hij/zij kan er ook voor kiezen dit niet te doen.
Lijk: Het lijk is een speler die tot leven is gewekt door de grafdelver nadat hij is vermoord door de weerwolven. Krachten die het lijk had voor zijn dood is hij kwijt.
· Het lijk speelt helemaal alleen tegen de goede en de slechte spelers en kan dus alleen winnen als hij als enige overblijft.
· Het lijk is immuun voor de weerwolven en kan niet door hen vermoord worden. Hij kan dus enkel sterven door de krachten van goede spelers of de lynch.
· Zodra ofwel alle weerwolven dood zijn, of de grafdelver (degene die het lijk gemaakt heeft) dood is kan het lijk beginnen met moorden. Het lijk zal dan elke nacht een slachtoffer aanduiden dat hij wil vermoorden. Indien de weerwolven nog leven kunnen er 's nachts dus twee doden vallen.
Opvolger: De opvolger volgt de ziener op als die dood gaat. Tenzij de opvolger zelf al dood is, dan gaat dat niet hahaha..
Zondebok: De Zondebok wordt gedood als de stemmen van de lynch in een gelijke stand eindigen. Mag dan eenmalig 1 persoon uitkiezen die de volgende ronde niet mag stemmen. Als die persoon door de weerwolven wordt gedood, dan wordt er gewoon gestemd.
Ziener: De Ziener mag s'nachts 1 naam doorgeven aan de vertellers. Deze geven de ziener dan de alliantie van de gevraagde speler: burgerkamp of wolvenkamp.

Wolven

Wolven: Bad guys in het spel, gezamenlijk kiezen zij elke nacht (20.00 - 22.00) iemand om op te peuzelen. De wolven winnen wanneer er evenveel wolven als spelers in het spel zitten.
Handlanger: Is wolf maar zit niet in het wolven kanaal. Kan pas kills doen als alle wolven dood zijn.
Grijze Wolf: Eenmaal in het spel kan de grijze wolf een speler omtoveren tot wolf. Er wordt die nacht dan niet door de wolven geluncht. De speler die wordt omgetoverd verliest zijn of haar oorspronkelijke rol gelijk en krijgt de nieuwe rol “wolf” hij/zij wordt ook toegevoegd aan het wolven kanaal (door de vertellers).
StoorwolfDe stoorwolf kan éénmalig de rollen van gestorven personages (komende dag óf nacht) verstoren, zodat er een valse rol bekend wordt gemaakt bij het doodschrijven van een persoon. De daadwerkelijke rollen blijven de rest van het spel onbekend. Als de stoorwolf dus 'burger' instuurt, zal er zolang de actie actief is altijd 'burger' komen te staan, ongeacht wat de rol van de dode persoon was.

Spelregels

1. Onderlinge communicatie is toegestaan. Hoewel het dit potje is toegestaan te DM-en, willen we de spelers aanmoedigen zoveel mogelijk in het hoofdkanaal en subkanalen te spelen. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit. Let op de naamgeving. Voor dit spel heten de kanalen ww30_[kanaalnaam].
2. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
3. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan.
4. Het spel bestaat uit maximaal 999 spelers.
5. Je speelt dit spel als jezelf. Kies voor een passende profielfoto. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack naam].
6. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen.
7. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
8. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen.
Een speler kan alleen op zichzelf stemmen met de BM verkiezingen. Andere stemmingen moet men voor een andere speler stemmen en niet op zichzelf.
Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers. 9. Zet je status op “Deelnemer” wanneer je toegelaten wordt tot het spel.
10. De poll voor de stemming wordt geopend om 10.00 uur en sluit om 20:00 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
11. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20.00 uur en 22.00 uur.
12. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
13. Bij het sterven van een speler wordt de alleen de alliantie (wolven of burgers) van deze speler bekend gemaakt, de rol wordt niet gedeeld.
Wanneer de handlanger sterft wordt de alliantie wolven bekend gemaakt. Tenzij anders bepaald door regels of de spelleiding.
14. De eerste avond kiezen we een Leider (burgemeester). Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de Leider stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de Leider stemming) bepaalt de zittende leider wie gelynched wordt ongeacht zijn/haar stem.
15. Bij het sterven van de leider kiest deze een nieuwe leider.
16. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen.
17. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet meer communiceren met spelers die nog leven.
Je wordt dan uitgenodigd in het #sectator-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Pas ook direct je status aan naar Dood.
18. Dood betekent dood! Met levende spelers praten levert schorsing op.
19. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s).
Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgend(e) spel(len).
20. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel.
De verteller (in overleg met een admin) bepaald wanneer dit zo is.
21. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
22. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de vertellers uit.
Je mag niemand anders uitnodigen in zo'n kanaal, ook geen sectators of doden (m.a.w., dit is je dagboekje, alleen toegankelijk voor vertellers).

Aanvullingen/waarschuwingen/tips

1a. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
1b. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag.
2. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben.
3. Zet je profiel status standaard op offline. Op die manier is niets af te leiden uit wanneer je online bent.
4. Neem bij twijfel over de regels altijd contact op met een van de vertellers.
5. Wil je meekijken? Gebruik dan het commando /wwikkijkmee. Hiermee wordt je automatisch in het ‘dorp’-kanaal en het kijkerskanaal toegevoegd.
6. Ben je een nieuwe speler en zou je graag wat ondersteuning willen? Neem contact op met een van de Vertellers.