Weerwolven 51 - Je bent zelf een internetgekkie

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Specs

Aantal spelers 18 (had je niet verwachtien)
Setting en spelers De spelers RP'en als mensen die memes zijn geworden en meedoen aan het reality programma "Ik ben een meme, haal me hier uit!"
Winnaar en afloop Wolven
Vertellers Nini (Nicole), Dina, Doris

Speldetails

 • Start: zondag 14 augustus
 • Speeldagen: maandag t/m vrijdag + zondag (zaterdag is rustdag)
 • Stemmen gedurende de dag: 10:00 - 20:30
 • Keuzes in de nacht: 20:30 - 22:30
 • Communicatie: In het hoofdkanaal, persoonlijke kanalen en DM’s.

Spelverloop

Rolverdeling Wolf: Annabel, Hugo, Oscar, JoostEer, Stijn (gemaskerd)
Baljuw: Les
Dorpsgek: Soof
Jager: Sarah
Koala: Jur
Dag 0 Burgemeester: Lisa
Lunch: Coen
Dag 1 Lynch: Maikel
Lunch: Tim
Dorpsgek: Annabel-Hannah-Sarah / Burger-Burger
Dag 2 Lynch: Hugo
Lunch: Marcel
Dorpsgek: Joost-Margriet-Slapstick / Burger-Burger
Dag 3 Lynch: Oscar
Lunch: Les
Dorpsgek: Joost-Marcel-Slapstick / Burger-Burger
Dag 4 Lynch: Lisa (nieuwe burgemeester: Slapstick)
Lunch: Arnoud
Dorpsgek: Annabel-Lisa-Stijn / Burger-Wolf
Dag 5 Lynch: Soof
Lunch: Slapstick (nieuwe Burgemeester: Margriet)
Dorpsgek: Hannah-Margriet-Slapstick / Burger-Burger
Dag 6 Lynch: Jur
Lunch: Margriet
De wolven winnen

Linkjes

Vertellersdocje

Vertellersexcel

Liedje

Rollen

Let op: Er zal niet bekend gemaakt worden hoeveel 'exemplaren' van elke rol of welke rol in het spel zitten!

Wolvenkamp

De bad guys in het spel. Alle wolven kiezen elke nacht gezamenlijk iemand (of niemand) om op te peuzelen. Het wolvenkamp wint wanneer ze meer stemmen hebben dan het burgerkamp (oftewel: meer wolven dan burgers óf gelijk aantal wolven met een wolf als burgemeester).

Half Gemaskerde Wolf
De half gemaskerde wolf is een wolf, zit in het wolventeam, maar wordt door de dorpsgek gezien als burgerkamp. Geeft het masker niet door bij overlijden.
Verhuller
Mag 1 keer in het spel de rol van een speler die overlijdt verbergen, dit kan bij zowel de lunch als de lynch. De verhuller krijgt na z'n actie, als de speler dood is gegaan, de rol van de dode te horen. Wordt de speler door een baljuw gered, dan heeft de verhuller pech en kan deze z'n kracht niet nog een keer inzetten.
Wolf
Geen speciale krachten (naast het feit dat je ‘s nachts in een weerwolf verandert en graag burgers eet).

Burgerkamp

De good guys in het spel. Het doel van het burgerkamp is om de wolven te ontmaskeren en ze allemaal het spel uit te werken. Het burgerkamp wint wanneer er geen spelers meer leven in het wolvenkamp.

Burger
Geen speciale krachten, wat op zichzelf een speciale kracht is die je kunt gebruiken om medeburgers te helpen of om aandacht af te leiden van burgers die andere speciale krachten hebben.
Baljuw
Kan elke nacht een andere speler beschermen tegen de acties van de wolven in de nacht. Een baljuw mag maximaal twee keer dezelfde speler beschermen en kan niet zichzelf beschermen. Bescherming werkt alleen tegen wolven-acties.
Dorpsgek
De dorpsgek mag elke nacht drie namen van levende spelers doorgeven, van die drie worden door de vertellers twee door middel van een dobbelsteenworp gekozen en daarvan krijgt de dorpsgek de alliantie te horen, hij krijgt echter alleen de alliantie, niet van wie dat is. Bijvoorbeeld: dorpsgek geeft door A, B en C, krijgt terug: burgerkamp, wolvenkamp. De dorpsgek mag zichzelf en doden niet meenemen in een check. Dezelfde namen als een voorgaande check levert hetzelfde resultaat.
Heks
Heeft twee drankjes; eentje om het slachtoffer van de wolven in leven te houden en een drankje om een speler te doden. De drankjes mogen in verschillende nachten worden ingezet, maar dat hoeft niet. Bij het gebruiken van het reddende drankje krijgt de heks te horen wie zij/hij gered heeft. De heks kan ook zichzelf redden.
Jager
Kan bij overlijden een andere speler een speler meenemen in zijn of haar graf, maar kan ook beslissen om dat niet te doen. De jager dient de naam van het doelwit al te hebben doorgegeven voor zijn of haar dood en mag deze zo vaak wisselen als gewenst.
Kamikazepiloot
Kan eenmalig één iemand ombrengen buiten de lynch om, komt daar zelf ook bij om. Bij deze actie kan zowel de kamikazepiloot als het target niet gered worden door de heks. De kamikazepiloot mag zijn keuzes tussen 10:00 en 18:00 doorgeven. De moord vindt dan nog voor de lynch die dag plaats.
Koala (voorheen slet)
De koala houdt van knuffelen en doet dit het liefst met zoveel mogelijk mensen. De koala mag elke nacht bij een speler blijven slapen. Wanneer de wolven de koala proberen te lunchen gaat er niemand dood, want de koala is niet thuis. Als de koala bij een speler slaapt die geluncht wordt, gaan beide spelers dood. De koala mag maar één nacht bij elke speler blijven slapen; two-night stands doen we niet aan #B-Brave. De koala mag er ook voor kiezen om een nachtje over te slaan.
Ridder
Is een burger met een harnas aan. De eerste keer dat de wolven de ridder proberen te lunchen wordt alleen het harnas beschadigd. De volgende keer gaat de ridder wel dood.

Geliefden

Deze spelers moeten samen overblijven om te winnen. Als de geliefden een wolf en cupido koppel is, moeten zij als laatste samen overblijven. Als het koppel bestaat uit de cupido en een burger, winnen/verliezen zij mee met de burgers. Sterft 1 speler dan sterft de ander ook.

Eenzame Cupido
Kiest na de BM-stemming (tussen 20:30 en 22:30) een andere speler waaraan de Eenzame Cupido wordt gekoppeld.

MaAr WaT nOu AlS...

...de koala bij een van de geliefdes blijft slapen?
Dan is dat heul gezellig! En daarnaast: De koala gaat dood als de wolven de persoon eten die de koala gekozen heeft. De koala gaat niet dood als de persoon die de koala koos sterft aan liefdesverdriet (aldus wanneer de niet gekozen persoon van het stel wordt geluncht door de wolven).
...de ridder wordt geluncht maar de heks zet het levensdrankje in?
Dan behoudt de ridder het schild en kan die nog steeds niet in één keer geluncht worden.
...de baljuw de gelunchte persoon beschermt en de heks die nacht een levensdrankje inzet?
De volgorde van de rollen bepaalt dat de baljuw de gelunchte persoon redt. Dit betekent dat de heks het drankje kwijt is en geen naam te horen krijgt van de vertellers.
...de heks het levensdrankje inzet de nacht dat een van de geliefdes geluncht wordt?
Er gaat die nacht niemand dood. De eerste geliefde wordt niet geluncht aldus de tweede geliefde gaat niet dood aan een gebroken hart.
...de heks een drankje inzet de nacht dat de persoon bij wie de koala slaapt geluncht wordt?
Als de heks het levensdrankje inzet wordt enkel de persoon die gekozen is voor de lunch beschermt, er is immers maar één drankje. Als de heks het doodsdrankje inzet op de koala gaat de koala niet dood, want hij/zij is niet thuis. Als de heks het doodsdrankje inzet op de persoon bij wie de koala slaapt gaat de koala ook niet dood want er is wederom maar één drankje.
...de baljuw de persoon beschermt bij wie de koala slaapt en deze geluncht wordt?
Dan gaat alleen de koala dood.
...de jager dood gaat door een lunch en zijn of haar geweer richt op de koala?
Als de koala thuis is, gaat de koala dood. Als de koala niet thuis is gaat de koala niet dood.
...de jager dood gaat door een lunch en zijn of haar geweer richt op de persoon bij wie de koala slaapt?
We gaan uit van een kogel en een jager die goed genoeg kan richten op een plek waar de kogel niet er weer achteruit vliegt; aldus enkel de gekozen persoon gaat dood.

Aanvullend

Burgemeester
De stemronde op de eerste dag is voor het kiezen van de teamleider (Burgemeester/BM). Bij gelijke uitslag op de eerste dag, bepaalt een dobbelsteen wie BM wordt tussen de mensen met de meeste stemmen.
De burgemeester heeft 1½ stem bij alle volgende stemrondes, en in het geval van een gelijke uitslag bepaalt de burgemeester wie van de mensen met de meeste stemmen wordt opgehangen.
Wanneer een speler burgemeester wordt, geeft hij/zij aan de vertellers door wie de beoogde opvolger is als hij/zij komt te overlijden. Deze keuze mag zo vaak worden gewijzigd als gewenst, zolang de burgemeester leeft. Als er geen keuze is doorgegeven of als de gekozen opvolger op hetzelfde moment overlijdt, bepaalt de dobbelsteen de nieuwe burgemeester.
Als er een gelijk aantal burgers en wolven in het spel zit, maar de burgers kunnen nog winnen vanwege de doorslaggevende stem van de burgemeester, gaat het spel nog gewoon door.

Actievolgorde in de nacht

 1. Cupido (nacht 1)
 2. Baljuw
 3. Dorpsgek
 4. Heks
 5. Wolven
 6. Verhuller

Spelregels

 1. Onderlinge communicatie is toegestaan in zowel kanalen als in DM. Inhoudelijke communicatie buiten de slack om is niet toegestaan.
 2. Het is niet toegestaan om over het spel te praten tijdens het verhaal van de vertellers of tussen het sluiten van de stemming en het einde van het verhaal van de vertellers.
 3. Het wordt nieuwe spelers aangeraden om gebruik te maken van een buddy, maar dit is niet verplicht. Een buddy is een ervaren speler die dit spel niet meespeelt die de nieuwe speler schaduwt en kan helpen met algemene dingen, maar geen spel-inhoudelijke suggesties mag doen.
 4. Status in Slack: zet je status op “Deelnemer” aan het begin van het spel, zet je status op “Burgemeester” als je burgemeester bent, en zet je status op “Dood” wanneer je dood bent.
 5. Kies voor het spel een naam en profielfoto die passen bij het thema. Veranderen tijdens het spel is niet toegestaan. Je naam moet er zo uitzien: [slack-naam] ([karakternaam]).
 6. In dit spel hebben spelers na hun dood niet de mogelijkheid om laatste woorden te delen.
 7. Screenshots of copypasta's van berichten zijn gewoon toegestaan, uitgezonderd berichten uit rol-kanalen, berichten van Dolfje en berichten van vertellers.
 8. Het bewerken van berichten kan tot 1 minuut na plaatsen. Alleen verbeteren van grammaticale fouten is toegestaan.
 9. Het verwijderen van berichten is niet toegestaan.
 10. Stemmen is verplicht. Als je twee keer niet stemt, word je uit het spel verwijderd, bovendien zul je het volgende spel niet mee kunnen spelen. Is er een reden waarom je tijdens het spel het spel wil verlaten, laat dit dan weten aan een van de vertellers.
 11. De poll voor de stemming wordt geopend om 10:00 uur en sluit om 20:30 uur. We zullen dit spel blind stemmen. Na sluiting zal de stemming openbaar worden gemaakt.
 12. De wolven en speciale rollen geven keuzes door tussen 20:30 uur en 22:30 uur. Voor allen geldt: de laatst doorgegeven keuze telt.
 13. De afhandeling van de rollen gebeurt zodra het de vertellers uitkomt met inachtneming van de regels.
 14. De eerste avond kiezen we een burgemeester en dat korten we af als BM. Deze heeft 1,5 stem (bij een gelijke uitslag van de stemming volgt er een openbare loting in het hoofdkanaal door de vertellers). Bij een gelijke uitslag (buiten de BM-stemming) bepaalt de zittende burgemeester wie gelyncht wordt ongeacht zijn/haar stem.
 15. Voorafgaand aan het spel krijgen de spelers hun rol te horen van onze lieve Dolfje.
 16. Lig je uit het spel, dan mag je nog blijven kijken maar niet over het spel communiceren met spelers die nog leven. Je wordt dan uitgenodigd in het #sectators-kanaal (ja, dat is goed gespeld!). Met levende spelers over het spel praten levert schorsing op.
 17. In algemene zin (voor eventuele overige overtredingen) geldt dat het breken van de regels of niet opvolgen van de instructies, kan leiden tot een sanctie vanuit de verteller(s). Afhankelijk van de ernst van de situatie kan besloten worden je uit het spel te halen, en/of te schorsen voor een of meer volgende spellen.
 18. Bij inactiviteit mag de speler door de vertellers uit het spel worden gehaald en heeft deze speler een ban voor het opvolgende spel. De verteller (in overleg met een admin) bepaalt wanneer dit zo is.
 19. Als je de nacht niet hebt overleefd hoor je dit tegelijk met de rest van het dorp (via het dorp).
 20. Dagboeken? Jazeker. Met /wwkanaal maak je een kanaal aan en nodig je de verteller uit. Als je dat wilt, mogen sectators die gespoilerd zijn meelezen.


Aanvullingen/waarschuwingen/tips

 1. Dit spel vergt commitment. We gaan er vanuit dat als je je inschrijft, je deze commitment ook toont.
 2. Je bent veel breintijd kwijt aan weerwolven en half meedoen is heel lastig. Houdt rekening met minimaal een uur per dag, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het eigenlijk wel meer tijd kost.
 3. Houd er rekening mee dat je medespelers ook werk en een privéleven hebben (we weten niet of dat zo is, maar we houden daar wel rekening mee).