Memes

Uit Met Nerds om Tafel - Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Memes

Memes, niet te verwarren met Jargon, zijn dingen die ontstaan zijn en te pas en te onpas geroepen worden en vaak refereren naar iets wat in een eerder spel is gebeurd.


De 60p Kantine

In Weerwolven 11 - De Grote Leegte werd er een groep gecreëerd na het overlijden van wolf Thijs. Deze had een hoop spelers benaderd aan het begin van het spel om te vragen naar hun rol. Toen dit bekend werd is de 60p kantine opgezet door Vincent en een massale opvraag gestart aan alle spelers om de DMs met Thijs te delen. Helaas was Thijs dit voor want had ook de wolven aangeschreven en dus faalde het plan. 60p verwijst naar het feit dat de groep ook wolven kon bevatten en dus zeker niet 100% te vertrouwen was.

Docjes

In Weerwolven 16 - Rainbow Road zag Nini door de bomen het bos niet meer en maakte ze in een "docje" een overzicht van alle berichten van (burger) Rob, met commentaar per bericht waarom het verdacht was. Dit had als resultaat dat Rob door het hele dorp gelyncht werd. Het eerste docje was een onoverzichtelijke brei van berichten, maar het laatste docje over (burger) Annabel zag er meer uit als een werkstuk. When in doubt: Maak een docje.

Ik doe nooit meer mee!

Tijdens het spel tegen je bondgenootje roepen "Als jij wolf bent, doe ik nooit meer mee!" om je vervolgens als eerste weer in te schrijven nadat je een week voor de gek bent gehouden.

Je bent zelf

Tijdens Weerwolven 49 - De LEGO-bruiloft had Nini het doel om overal op te reageren met "Je bent zelf ...". Aldus als iemand zei "Ik pak even een glas water", reageerde ze met "Je bent zelf een glas water". Uiteindelijk begonnen zo'n 25% van haar berichten met "Je bent zelf". Ook een hele verstandige manier om wolvenbeschuldigingen te verweren: "Je bent zelf wolf". Inmiddels wordt het woord dat je zelf bent vaak weggelaten en alleen "Je bent zelf" of "Jbz" gezegd.

Liedje zingen als straf

In Weerwolven 31 - De Platenzaak stuurde NG (een sectator) per ongeluk een bericht in het hoofdkanaal. Dit was een spoilervrij bericht en had als enige consequentie dat ze een liedje moest zingen als straf (deze is terug te horen met alle andere liedjes van dat potje op de eerder gelinkte WW31 pagina). Sindsdien wordt er geroepen "LIEDJE!", wanneer iemand een berichtje stuurt in het verkeerde kanaal.

Morgen foaly

In Weerwolven 4 - Toy Story, waarin StefB en foaly beiden wolven waren, was StefB constant aan het pushen om foaly te lynchen, om zich dan weer te laten 'overtuigen' om iemand anders te kiezen. Hij verzuchtte dan altijd: "ok, maar morgen foaly."

Rob is de wolf

Nadat Rob in de eerste twee spellen wolf was, was er een periode waarin iedereen er voor de zekerheid altijd van uitging: Rob is de wolf.

Versneld eindspel when?

Potjes lijken vaak dood te bloeden aan het einde van het spel omdat er simpelweg minder spelers zijn en/of omdat het al duidelijk lijkt te zijn wie eruit wordt gestemd. Op zo'n moment kunnen de vertellers ervoor kiezen om een versneld eindspel te starten; er vinden dan meerdere lynches en lunches plaats op één dag, mits alle spelers aanwezig kunnen zijn. Het is tevens traditie om dit te plannen op een tijdstip wanneer StefB, die bekend staat om zijn liefde voor een versneld eindspel, niet kan. Tegenwoordig wordt er als meme al om versneld eindspel gevraagd wanneer de eerste wolf gelyncht is of wanneer burgers het idee hebben dat het een makkelijk potje wordt. Of gewoon als poging om wolven uit de tent te lokken.

Vrienden van @Martin

Voor als er iemand nieuw is, kan het nooit kwaad om even te controleren of het niet een vriend is van @martin, het is daarbij belangrijk om @martin te taggen, zodat @martin antwoord kan geven op deze prangende vraag.

Zwijgen tot vrijdag

In Weerwolven 22 - Het Zwarte Woud was er een speler die als tactiek had om meerdere dagen te zwijgen (tot vrijdag, vandaar de naam). Hij had als doel om vervolgens te kijken wie er verhaal kwamen halen. Needless to say, werd deze "tactiek" niet heel erg gewaardeerd en wordt het sindsdien gebruikt als meme.